December

JULBORD OCH NYÅR PÅ SKOTTVÅNG 2018

Skottvångs Grufva erbjuder ett traditionellt, välsmakande och hemlagat julbord. Kom i julstämning i en mysig och hemtrevlig kulturhistorisk miljö och njut av god mat och god underhållning.

Vi har öppet för julbord fredag, lördag och söndag från och med 30 november till och med 22 december. Varje lördag (och två fredagar) har vi underhållning i samband med julbordet. Fredagar och  lördagar öppnar vi kl 18 (show kl 20)  och söndagar serverar vi julbord från kl 13.

Övriga vardagar går att boka för sällskap över 30 personer (både för lunch och kvällstid).

Pris: 650 kr med show och julbord 
Enbart julbord: 425 kr 
För barn: 25 kr/år vid show och 20 kr/år när det inte är show.
(Och barn är man tills man fyllt 13 år!)


Fredag 30 november och 
Lördag 1 december från kl 18
JULBORD MED SHOW
WILD NIGHT ORCHESTRA FEAT PAPA DEE
– SOUL N REGGAE CHRISTMAS
Vi lirar lite Bob Marley, Toots and the Maytals, Van Morrison, The Special, Papa Dee-hits och versioner av jullåtar du inte trodde fanns. Let the good times roll!Wild Night Orchestra:
Martin Frontman – sång, gitarr, perc
Rikard Brandén – git & sång
David Nyström – keys & sång
Ulf ”Rockis” Ivarsson – bas
Norpan Eriksson – trummor & sång
Klas Jervfors – trombon, trumpet & sång
Magnus Jonsson – trumpet & sång
Daniel ”Papa Dee” Wahlgren – sång & toastiiing
.
Söndag 2 december från kl 13  UTSÅLT!
JULBORD
  .
Fredag 7 december från kl 18
JULBORDSPLATSER SLUT, LYSSNARPLATSER FINNS
JULBORD MED SHOW, TIMO RÄISÄNEN – “TIMO SJUNGER JUL”
När Timo tar sig an julen förväntas en och annan tolkning som även de mest inbitna julsångsvägrare kan kapitulera inför. Timo Räisänen tolkar julen är en svängig, innerlig och stor musikupplevelse i ett lite mindre paket. På särskilt uppdrag har Kulturaktiebolaget valt ut ett antal intima spelställen där Timo kan maxa julstämningen tillsammans med sina närmaste fans. Ta chansen att se honom i detta mysiga format exklusivt för julen 2018. 
Konserten framförs med trion 
Timo Räisänen: sång, 
Rebecka Tholerus: kontrabas 
och Pär Öjerot: gitarr.
.

Lördag 8 december från kl 18
JULBORDSPLATSER SLUT, LYSSNARPLATSER FINNS

JULBORD MED SHOW, PERNILLA ANDERSSON
För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”. Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på ett fåtal utvalda scener.

Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. Ett år senare tar hon med sig hyllade ”Vintersånger från Garbo” på turné och den 9 november släpps även en helt ny vinterinspirerad singel”Det fryser på Norrmälarstrand igen”.
– ”Det fryser på Norrmälarstrand igen” är en sång om att trots svårigheter se framåt med tillförsikt. ”Vi höjer våra glas på Pelikan, för det nya som kommer och för dom som vi förlorar, för alla vi har älskat och förrått, för vägen vi valde och för att vi ville nåt” sammanfattar i princip hela sången, berättar Pernilla Andersson.
Det har varit ett händelserikt år för Pernilla Andersson. Under våren turnerade hon med föreställningen “Janne Schaffer möter Ted Gärdestad i Sol Vind & Vatten” och sommaren bjöd på en stor turné med gitarristen och vapendragaren Fredrik Rönnkvist. Efter en välbehövlig paus under hösten är hon nu redo att möta publiken igen.
– Jag har inte spelat med band sedan 2011 och ser så mycket fram emot det nu, att göra ett fåtal verkligt speciella julkonserter, få fram en fin stämning utan för mycket cellofan och julglätteri. Förutom ”Vintersånger från Garbo” har jag valt ut några av min uppväxts julpärlor som jag också berättar historier om. Konserten berör allt ifrån sorgen i att förlora någon till historien om när hela köksbordet började brinna då 80-talets hetaste ”it”-pryl, fonduegrytan, skulle invigas en nyårsafton för länge sedan, säger Pernilla Andersson.
Våren 2018 startade ett nytt mentorskapsprogram för jämlikhet i musiklivet och skolan för studenter på KMH. Mentorerna inom programmet är kvinnor och män, alla verksamma inom musiklivet och/eller skolvärlden utanför KMH. De har alla stor erfarenhet och verkar för ett balanserat musikliv/skolvärld. Pernilla Andersson är en av utbildningens mentorer.
.

Söndag 9 december från kl 13
JULBORD
Fredag 14 december från kl 18 
JULBORD  
(ingen underhållning)
.
Lördag 15 december från kl 18
JULBORDSPLATSER SLUT, LYSSNARPLATSER FINNS
JULBORD MED SHOW, CELTIC CHRISTMAS MED WEST OF EDEN

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum!
Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert..

 

 .
Söndag 16 december från kl 13
JULBORD
 .
Fredag 21 december från kl 18
JULBORD
(ingen underhållning)
..
Lördag 22 december från kl 18
JULBORD MED SHOW
SKOTTVÅNGS EGEN JULSHOW

Det börjar bli tradition, Skottvångs egen Wallmans salonger där personalen intar scenen och bjuder både på sammanfattning av året som gått och på sig själva. Dessutom kommer vi att bjuda in en mängd vänner/artister för att skänka julstämning och stor underhållning. En överraskningarnas kväll med både amatörer och proffs i skön förening.

Måndag 31 december från kl 19
NYÅRSAFTON – USÅLT!

Välkommen att fira nyår med oss på Skottvång!
Vi fortsätter enligt traditionen och erbjuda storstilat nyårsfirande på Skottvång.
För 650 kr per person erbjuder vi följande:
Välkomstdrink
3-rätters lyxig middag
Skumpa och 12-slagsceremoni
Överraskningar och underhållning från scenen under kvällen och sist men inte minst dans, ös och groove till både rockrökare och danshits med Maz Lorentz orkester. Max, som en del av er såg tolka Bowie på Skottvång i november har spelat med allt från Pugh, Rickfors och Kim Larsen. En multibegåvning med gudabenådad röst och med fantastiskt band.
Anmäl gärna om du har allergier eller dyl när du bokar bord.