julbild2014

JULBORD OCH NYÅRSAFTON PÅ SKOTTVÅNG 2017

Skottvångs Grufva erbjuder ett traditionellt, välsmakande och hemlagat julbord. Vi lägger in våra egna sillar, röker hemlagade korvar och lagar all mat från grunden. Kom i julstämning i en mysig och hemtrevlig kulturhistorisk miljö och njut av god mat och god underhållning. Inled kvällen med glögg och tilltugg framför brasan i Skottvångs smedja där ni samtidigt kan shoppa julklappar i vår handelsbod från lokala konsthantverkare. Därefter är ni välkomna att slå er ner i Värdshuset och avnjuta det dignande julbordet.

Julbord fredag- söndag från och med 25 november t o m 17 december.
Fredag och lördag öppnar vi kl 18 (konsert 20.00) och söndagar kl 13. Övriga tider under julbordsveckorna kan julbord och lunchjulbord även bokas för grupper (minst 25 personer). Endast en sittning per kväll.
Julbord 425 kr
Julbord med konsert: 625 kr
Endast konsert 190 kr

Fredag 24 nov från kl 18
UPPESITTARKVÄLL MED JULBORDSTAPAS 
Dan innan julborden börjar bjuder vi in till en anspråkslös uppesittarkväll. Vi myser framför brasan med glögg och pepparkakor och vi serverar olika julbordsläckerheter som smårätter. För de som vill kommer vi också att ha en massa material till julpyssel och ni får gärna hjälpa till att pynta och klä granen tillsammans med oss.
.
Lördag 25 november
JULSHOW MED GLIMRA
Två ainbuskar. En Fehling. Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling.
Gotländskt möter amerikanskt. Koffert, mandolin, dragspel, gitarr och trestämmig skönsång. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.
Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång. Med kärlek och självdistans ger de en show du sent ska glömma!
 .
Söndag 26 november från kl 13
JULBORD
 .
Fredag 1 december från kl 18
JULBORD

.
Lördag 2 december

LOUISE HOFFSTEN OCH CLAES CRONA TRIO
Louise Hoffsten är en av vårt lands största bluessångerskor. Hon har medverkat i populära och folkkära program som Stjärnorna på slottet, Körslaget och Melodifestivalen. Hon har tilldelats utmärkelser som Karamellodiktstipendiet, Grammis och Rockbjörnen samt utnämnts till hedersdoktor vid Linköpings Universitet.
Louise Hoffsten är Sveriges främsta bluessångerska. Hennes register är brett, från visa till Elvis, men tolkningarna utgår alltid från jazzens och bluesens toner. Här är hon i sällskap med vårt lands mest rutinerade jazztrio med Claes Crona på pianopallen.

Söndag 3 december från kl 13
JULBORD

Fredag 8 december och lördag 9 december  
CHRISTMAS WITH THE BALLROOM BAND
THE BALLROOM BAND har sedan starten 2010 skaffat sig ett internationellt rykte att vara ett av Europas bästa Americana band och blev listade som detta 2013 av Americana Roots Magazine som skrev: ”This is a party band, you need a hell of a party to out do them!”. “Think Emmy Lou Harris, The Band, Bob Dylan and Merle Haggard, but wIth a swedIsh accent, that summarizes The Ballroom Band.” – Zero Magazine (US) Det som är mest utmärkande live är spelglädjen, energin och de stora spännvidden musikaliskt som går igenom Folk, Alt Country, Rock, Blues, Mariachi & Americana. Bandet har släppt fem album och har två till på väg ut och har fått otroligt många erbjudande att turnera i utlandet men innan man tar Nashville måste man ta Sörmland! Kvällen konsert är för att fira livet, familj, vänner och självklart julen. Det kommer bli avslappnat, opretentiöst, trångt och kul och träffa Skottvångspubliken igen!

 .
Söndag 10 december från kl 13
JULBORD


Fredag 15 december från kl 18

JULBORD

Lördag 16 december
SKOTTVÅNGS EGEN JULSHOW
Det börjar bli tradition, Skottvångs egen Wallmans salonger där personalen även intar scenen och bjuder både på sammanfattning av året som gått och på sig själva. Dessutom kommer vi att bjuda in en mängd vänner/artister för att skänka justämning och stor underhållning. En överraskningarnas kväll med både amatörer och proffs i skön förening.
.

Söndag 17 december från kl 13
JULBORD
 .

Söndag 31 december kl 18 UTSÅLT!
NYÅRSMASKERAD
TEMA – DEN STORE GATSBY
Tänk er förbudstiden under 20-talets Amerika med glamorösa partyn, charleston, gangsters, Al Capone, speakeasies, ragtime, party och champagne! Välkomna till lönnkrogen i skogen och fira nyår med oss. Gärna klädsel i tidserans stil men inte ett krav. Fint pris till bästa klädsel. 

I övrigt kan för det facila priset av 675 kr erbjuda följande: 
– Välkomstdrink 
– 3-rätters lyxmiddag
– Överraskningar under kvällens gång
– Skumpa och hemligt spektakel vid 12-slaget 

Dessutom underhållning till ”Just Cool” med Cecilia Ringkvist, Henrik Tärnell, Stefan Käck och Gunnar Fridh som kör både mingelmusik och dansmusik i 20-talsstil.

Kalaset börjar 18.00 med mingel, till bords vid 19.00