Söndag 1 juli 12 -17
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 4 juli kl 20
SHARON DYALL OCH ANOTHER ANGLE
Sedan Sharon kom till Sverige som 13-åring, efter en uppväxt i London och Barbados, har hon hunnit bli en oerhört mångsidig artist, inom olika genres bl a soul, jazz, TV och musikaler. Sharon blev känd hos den breda TV-publiken som den vackra flickan i charken i Varuhuset, men det är som sångerska hon känner sig mest hemma och hon har sjungit med de flesta av Sveriges mest hyllade jazzmusiker och storband, bl a Nisse Landgren.
Hon har även haft stora framgångar inom teater och musikal, bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story 1989. Hon har medverkat i ett flertal stora musikaler genom åren som t ex Guys & Dolls, Hair, A Corus Line, Nine samt Jekyll & Hyde på olika scener i Sverige.
Aktuell med med en av huvudrollerna på Stadsteaterns musikal Chicago.
Sharon har körat bakom Sveriges pop och jazz elit, gett ut flera skivor, turnerat med bl a Totta Näslund, Nils Landgren, Svante Turesson, Rhapsody in Rock, medverkat i Så ska det låta 5 gånger samt dubbat flera Disney och andra tecknande filmer.
Sharon kommer till Skottvång med trion Another Angle bestående av eminente pianisten Tommy Berndtsson (Peps, Tommy Körberg m fl) och basisten Lars Ericsson (Roger Pontare m fl).
Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
I samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 6 juli
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP HELA DAGEN 

Lördag 7 juli kl 20
TIMO SJUNGER TED
I en hyllning till legendaren som tonsatt den svenska sommaren axlar Timo Räisänen manteln och tar låtskatten till nya höjder. I sommarnatten hör vi en av landets sköraste röster och explosivaste liveartister tillsammans med sina fantastiska musiker blåsa dammet av några av våra vackraste melodier och mest älskade texter.
Efter bejublade föreställningar tillsammans med Göteborg Wind Orchestra förra året tog Timo Räisänen med sig Ted Gärdestads musik ut på turné i ett lite mindre format. Resultatet var ett 20-tal hyllade spelningar runt om i landet. Nu är det dags för Timo att åter bege sig ut på vägarna och sjunga några av Gärdestads vackraste låtar, tillsammans med en och annan egen slagdänga.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr

Söndag 8 juli 12 -17
SÖNDAGSBUFFÉ 

Onsdag 11 juli kl 20
NICLAS FRISK ATOMIC WINGS
Niclas Frisk, en gång sångare och frontfigur i klassiska Atomic Swing kommer till sina hemtrakter och Skottvång i sommar. ”Jag kommer sätta ihop ett liveband och göra Atomic Swings låtar men även ett och annat russin ur andra skivor jag gjort sen dess”.
Return to the Atomic Ship!
-Likt Marie Curie som vid upptäckten av radium i Paris 1898 satt jag 1992 på nätterna i studion i Koppom och fascinerades av den i mörkret nästan självlysande energin som fanns på mastertejperna vi just spelat in med Atomic Swing. Vad var det vi hade gjort? Var det en evig mental energikälla? Var det farligt?
Vet ej men 2018 inser jag att energin i grundämnet Atomic verkar lysa i mörkret fortfarande trots att bandmedlemmar/labbmedarbetare har spridits för vinden under årens lopp.
Andra grundämnen och kombinationer har utvecklats under åren här i labbet men det med den långsammaste halveringstiden verkar utan tvekan vara Atomic. Den verkar fortfarande överglänsa allt 26 år senare.
Med en omstrukturering i molekyluppbyggnaden 2018 hoppas jag uppnå en mer effektiv och mer hanterbar explosionseffekt. Vad betyder detta då rent konkret? Jag kommer sätta ihop ett liveband och göra Atomic Swings låtar men även ett och annat russin ur andra skivor jag gjort sen dess.
Ser mycket fram emot detta under namnet: Niclas Frisk’s Atomic Wings
/Niclas Frisk

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr

Fredag 13 juli från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder.

Lördag 14 juli kl 11
ÅRETS KOLMILA TÄNDS
Traditionsenligt tänds årets kolmila nere i Gruvhagen. Som vanligt föräras en hemlig gäst namngivandet av årets mila. Vi serverar kaffe och lunch mellan 11 och 15

Lördag den 14 juli kl 20
ALLSÅNG MED ÅSA JINDER
Åsa Jinder är en av våra mest folkkära och välmeriterade artister. Om musik är livets doft av sommar, så är sommarens musik doften av den svenska folksjälen. I Åsa Jinders nya program ”Allsångskonsert – Vi sjunger sommarens pärlor” blandas publikens lust att sjunga med Åsas och svenska klassiker av Taube, Riedel och Bellman med Åsas egna kompositioner. Sommarens pärlor lär bli både vinterns vårens och höstens, men Åsa börjar i den svenska sommaren och ser fram emot att möta publiken med ett pärlband av klassiska allsånger, trolska nyPärlor bygger på senaste albumet Sommarsånger
Åsa har erhållit Ers majestät konungens medalj i 8:e storleken i Högblått band för hennes betydande insatser som riksspelman, hennes roll som traditionsbärare har dock under de fyra sekler hon verkat som artist utvecklats till att dessutom vara producentens, arrangörens, kompositörens, författarens och inte minst vissångerskans. Åsa har sommarpratat, spelat på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest. Hon har ckelharpspolskor, psalmer och gyllene visor.” Sommarens genom åren verkat och verkar internationellt och sätter med samma glädje på sig folkdräkten och representerar Sverige som hon möter körer ute i landet och framför sina sånger, ger konserter på konserthus och bygdegårdar, som hon tar en plats i en P4-panel med Sveriges främsta komiker. Hennes briljanta, rörande och roliga, mycket personliga mellansnack ger hennes konserter en alldeles extra dimension. Hon har en självklar och naturlig närvaro på scenen och omskrivs som både trollbindande, standup-ämne och visdrottning.
– Jag gräver där jag står, jag skapar min kontakt med publiken genom mina val i livet och genom att skildra dem, säger Åsa. Jag är personlig och ibland privat och det är mitt sätt att leva. Jag vet att det berör och det är hela syftet med mina uttryck. Att nå en annan människa.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 15 juli 12 -17
SÖNDAGSBUFFÉ

KOLARVECKAN:
Under kolarveckan spelas teaterpjäsen KOLARHISTORIER nere i Gruvhagen klockan 18 den 15, 16, 17 och 19 juli.

Vi tränger oss djupt in i de mytomspunna finnskogarna där vidskepelse och trolldom, svält och laglöshet, grasserar. Den växande industrialiseringens profitörer tvingar dem som lever i samhällets utkanter att leverera träkol till bruken mot ringa ersättning. De varma, pyrande kolmilorna och de enkla kolvaktarkojorna blir en rik samlingsplats för spännande historier från Finnmarken.Tack vare Dan Anderssons vassa penna kan vi ta del av dessa fantastiska historier som rymmer märkliga människoöden och hårda levnadsvillkor. Kolarhistorier är en teatermonolog med musik baserad på Dan Anderssons prosaverk med samma namn.
Text: Dan Andersson
Bearbetning: Daniel Scherp
Medverkande: Daniel Scherp & Kalle Källman

Entré för Kolarhistorier under kolarveckan är 140 kr och biljetterna säljs av ÖSG nere i gruvhagen under hela veckan.

Onsdag 18 juli kl 20
MILAN OCH GRUVAN
av och med Fred Lane & Thomas Lundkvist
MILAN
Vi berättar med tal och sång med hjälp av Dan Anderssons historier (ur Kolarhistorier) och visor (ur Kolvaktarens visor).
GRUVAN
Sånger kring gruvan på engelska och svenska.
Fred Lane föddes och växte upp utanför Manchester och flyttade till Sverige 1970. Här översatte han snabbt visor av Nils Ferlin och Dan Andersson till engelska och gav ut en LP – Swedish Songs – 1974. Thomas Lundkvist spelar på denna skiva, och de två har sjungit och spelat ihop i alla år – inte minst i trion Rajtan Band. Fred forskade fram svenska gruvarbetarvisor till sin LP Vi smida…
Thomas Lundkvist är en suverän månginstrumentalist med en fin sångröst. Han var en av dem som grundade Södra Bergens Balalaikor, och har tillbringat många turnéveckor runt hela Sverige med sina soloprogram i Rikskonserters regi.
Kol och järnmalm – det grundläggande i Åkers bergslag.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr

Fredag 20 juli från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder.

Lördag 21 juli kl 20
NYNNINGEN
Gruppen bildades 1971 och existerade i olika konstellationer fram till ”sista” turnén våren 1980. De tillhörde musikrörelsen och blev välkända över hela landet med den politiska rockmusik som präglade gruppens fyra skivor. Musikaliskt har gruppen rötterna i bluesen som de inte befriat sig ifrån, men här finns också inslag av rock, visor, kabaret och jazz.
Ett av bandets album blev en klassiker som ofta nämns som en av de bästa skivorna från sjuttiotalet: För Full Hals. Det var bandets medlemmar Tomas Forssell och Bertil Goldberg som en gång bildade Nynningen och som bestämde sig för att tonsätta och översätta den ryske poeten Vladimir Majakovskijs dikter till rockmusik. Gruppen turnerade i flera år med Majakovskij-programmet och sångaren Totta Näslund profilerade med sin starka och personliga röst.
Med den nya sättningen av Nynningen förvaltas arvet från sjuttiotalets musikrörelse och samtidigt lämnas stor plats till improvisationer och utveckling av materialet som gör att musiken i högsta grad är relevant än i dag.

Bengt Blomgren – elgitarr
Tomas Forssell – gitarrer/sång
Thomas Jäderlund – saxofon/sång
Lisen Rylander Löve – saxofon/sång
Pontus Torstensson – trummor
Nikke Ström – elbas

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 22 juli 12 -17
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 25 juli kl 20
ANNA STADLING
Anna Stadling har kallats Sveriges bästa countrysångerska (Expressen) och jämförelserna med Emmylou Harris har duggat täta. Det senaste albumet ”Efter stormen” (sept 2017) är ett samarbete med låtskrivaren och artisten Andreas Mattson som även producerat skivan. Albumet som har ett popigare sound än hennes tidigare, är sprunget ur Annas egen kamp mot bröstcancer.
– Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer, säger Anna Stadling.
Första singeln från nya albumet, duetten ”Den här sången är till dig” som släpptes i april, gick direkt in på P4s spellista. Och uppföljaren ”Drömmarna” A-listades snabbt. Under oktober åkte Anna ut på en längre turné där hon också drev en insamling till förmån för Cancerfonden och Rosa bandet. Vi välkomna varmt varmt Anna tillbaka till Skottvång i sommarkvällningen.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 27 juli från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder.

Lördag 28 juli kl 20
CARL-EINAR HÄCKNER
Den gränslöse trollkarlen som i mer än 20 år underhållit och kollrat bort sin publik kommer äntligen till Skottvång! Carl-Einar Häckner behöver ingen vidare introduktion. Han är en multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och krönikör som idag pendlar mellan Sverige och Berlin. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt runt omkring vårt land och landar nu äntligen hos oss i skogen!

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr

Söndag 29 juli 12 -17
SÖNDAGSBUFFÉ