Oktober

Fredag 4 okt
ABONNERAT FÖR PRIVAT FEST
.
Lördag 5 okt kl 20
ANDERS LUNDIN – EXPEDITION LIVET
Att berätta en historia runt lägerelden är den äldsta, mest naturliga formen av underhållning. Och om Tv:n är vår samtids lägereld så har Anders Lundin en gedigen erfarenhet av att underhålla vid den. I föreställningen ”Expeditionen Livet” använder han det till att berätta en fängslande, spännande och rolig berättelse om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet. Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några och inspirerar nog mest till att fundera över våra egna val och möjligheter.
– Det är en allmänmänsklig historia jag berättar. Den handlar om oss alla som har vandrat på planeten. Det börjar med dom första stegen för 3 miljoner år sedan och slutar alldeles nyss på väg till dagis med min dotter.
Publiken tas med på en vindlande historia som handlar om utvandrare och invandrare, om allas våra förfäders irrfärder, om Anders egna och om ett och annat snedsteg på vägen. Dom senaste årens arbete med ”Allt För Sverige” i SVT har väckt många tankar och i föreställningen reflekterar Anders över vilka vi är, hur vi blivit dom vi blivit och vart vi är på väg.
Och ingen samling runt lägerelden är ju komplett utan en gitarr. Vid sidan av sin Tv-karriär har Anders även varit verksam musiker och skrivit sånger åt sig själv, åt andra, åt vuxna och barn. Några skivor har det blivit och en till är på väg. Med sig på scenen har Anders musikern Jonas Olofsson på kontrabas och tillsammans med Anders gitarr blir det lite som en vismusikal. Fast utan koreografi. Och väldigt få roller. Men mer behövs inte.
.
”Anders Lundin hinner avhandla livets väsentligheter på 80 minuter, och det är bra gjort”
Barometern
.
”Finurliga sånger, tänkvärda texter och ett egensinne som ger tyngd åt showen och gör så man gärna sitter kvar vid lägerelden en stund till”
Eskilstuna Kuriren
.
”En styrka hos Anders Lundin är förmågan att klä texterna i melodier som motsvarar ämnena. … Som scenartist är Anders Lundin sympatiskt opretentiös och personlig och bygger upp en förtrolig atmosfär med fin publikkontakt”
SvD
.
Entré 220 kr
.
Söndag 6 okt 12- 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 11 oktober från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 12 oktober kl 20
MISS WINTER
Deras musikstil har beskrivits som “countryfierad pop” eller “pop som flirtar med Nashville”.
Tre egna unika röster, alla med lång musikalisk erfarenhet, olika influenser och bakgrund, som tillsammans bildar Miss Winter. Medlemmarna Linda Pröjz-Ålund, Anna Edman och Jenny Hillman har alla jobbat som musiker och sångerskor i många år och medverkat på oräkneliga konferenstillställningar, som konferencier, i kör och shower, som musiker och i pianolounger, då bland annat under namnet “Sisters of Soul”.
Tävlingen Svensktoppen Nästa gav dem en fantastisk resa. Efter att de vunnit delfinalen i Sörmland blev de en av de åtta finalister som fick nöjet att spela på Lisebergs stora scen i riksfinalen, med en publik på drygt en och en halv miljon lyssnare.
”- Att få spelas på riksradion och på så sätt nå ut till hela svenska folket var en lycka vi inte vågat hoppats på första året! Som om det inte vore nog kom också att samtal från England om att de ville spela vår musik även där, förklarar Jenny Hillman. Det känns helt fantastiskt att vår låt ”The Road” har nått sådan framgång – det hade vi aldrig kunnat ana några månader tidigare i den antika soffan i Nyköping!”
Eftersom countryn ligger dem alla varmt om hjärtat är det inte konstigt att Miss Winters låtar hittar just dit. Samtidigt är de uppvuxna med det svenska och skandinaviska tonspråket och kombinationen som de hittat av de olika genrerna känns naturlig och ärlig.
”- Vi njuter av att få uttrycka oss i texter om det vardagliga livet med kryddor av galenskap, att få drömma sig bort och samtidigt beskriva känslor av hopplöshet, hämnd och nyvunnen, sviken kärlek. Musiken är avskalad med mycket akustiska instrument och skön stämsång men även med en och annan tung puka och skön trainbeat, berättar Linda Pröjz-Ålund.”
.
Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 13 oktober kl 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 18 oktober från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM OCH PUBQUIZ
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 19 oktober kl 20
RONNIE ÅSTRÖM QUARTET
Ronnie Åström är tillbaka! Konsertpremiär i Skottvångs Grufva!!
2010 släppte han det kritikerrosade albumet ”Goodbye Miracle” och begav sig ut på korståg i hela Europa. Sedan kom livet emellan och annat var tvunget att lösas. Nu är han tillbaka med nya låtar på svenska…
Engelskan kändes tam och som någonting som inte längre träffade hans eget hjärta längre så han började komponera i smyg på svenska för att försöka sortera upp livet igen efter en rad tuffa år.
”Vi blundar medan vårt hus brinner ner”, är första singeln. Nu kommer låtarna att portioneras ut tills en hel skiva ligger färdig.
.
En hel del överraskningar väntas! Men som vanligt svettigt ös, uppklätt i ett musikaliskt inferno från några av landets bästa och mest turnerande musiker!
http://www.ronnieastrom.se
.
Bandmedlemmarna har arbetat bakom artister som: Joe Bonamassa, Dave Matthews, Beth Hart, Steve Earle, Emmylou Harris, Brand New Heavies, Daniel Lanois, Louise Hoffsten mfl..
.
Bandet:
Ronnie Åström Sång & Gitarr
Brady Blade Trummor
Henrik ”Honken” Widén Orgel
Anders Olausson Bas
.

Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 20 oktober kl 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
..
Fredag 25 oktober från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 26 oktober kl 20
IDA BANG AND THE BLUE TEARS
Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt band från Stockholm som lyfts fram som framtiden i svensk blues. De har vunnit Swedish Blues Challenge och blivit utvalda att representera Sverige i European Blues Challenge i Italien. Bandet bildades 2013 och har sedan dess hunnit med mycket; blivit bokade till Sveriges största bluesfestivaler, släppt en hyllad debut-EP med egenskrivna låtar, och fått goda recensioner.
Sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och en mogen röst, trots sin ringa ålder. Hon har gjort mycket för den nya bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues – ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, och det går att läsa om henne i Jefferson Blues Magazine (#180, #183). Hennes band, The Blue Tears, består av fyra talangfulla, unga musiker med en kärlek för bluesen: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Tillsammans för de vidare arvet i bluesen samtidigt som de utvecklar den till något nytt, och sätter starka avtryck vid varje konsert med sitt envisa sväng, ös och inlevelse.
.
”Med ett tajt sound, karismatiska musiker som plockar det bästa ur bluestraditionen, men också bereder en väg för den framtida bluesens utveckling” – Juryns motivering i 1st Swedish Blues Challenge
.
idabang.se
.
Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 27 oktober kl 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ