Oktober

Fredag 5 oktober kl 20
JARI HAAPALAINEN TRIO
Jari Haapalainen är musikproducent/musiker, har jobbat med mängder av artister i många olika musikaliska sammanhang. Han har även varit medlem i bandet The Bear Quartet som sedan 1992 släppt 13 skivor.
Daniel Bingert kom tidigt in i en eklektisk musikmiljö genom att han som ung började spela i sin pappas (Hector Bingert) olika konstellationer. Daniel startade sedan tillsammans med Hector det legendariska Latin Lover Big Band som under många år spelade regelbundet på Fasching och scener runtom i Skandinavien och Europa.
Texas släppte 2016 sin första soloskiva på 16 år, där han framförallt spelar klarinett. Med JH3 hör vi honom på tenorsax, ett instrument som han nu, efter några år, återkommer till. På Skottvång har vi sett honom med allt från Loney Dear till Rebecka Törnqvist.
Musiken har beskrivits som “punkfusion” en smältdegel av genrer som jazz, improv, punk, hip hop, funk… Men alltid med den omisskännliga JH3 attityden: korta låtar laddade med furiös energi och attityd.

Jari Haapalainen – Trummor
Per Texas Johansson – Sax
Daniel Bingert – Bas

Entré 100 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 6 oktober
PIERRE SWÄRD ORGAN JAZZ’N SOUL GROUP
50 års jubileumsturné
Med en orgel i högsätet svänger och groovar sig Pierre Swärd Organ Jazz´n Soul Group ut i världen. Gruppens sound har sitt ursprung i den s.k orgeljazzen som bl.a Jimmy Smith, Jimmy McGriff och Jack McDuff införde under 1950 och 1960-talet.
Låtmaterialet är en blandning av egna och andras kompositioner. Man kan få höra låtar signerade Swärd, Ottesen, Wes Montgomery, Jaco Pastorius, Roland Kirk, Hoagy Carmichael, John Coltrane, Kool and The Gang m.fl. Karaktären är blandad – från hårdsvängande, ruffiga låtar till stillsamma , känsliga ballader. Det är jazz, soul, blues och funk som blandas friskt och härligt spontant och dynamiskt.
Pierre Swärd Organ Jazz´n Soul Group gjorde stor succé en oktoberkväll 1991 på jazzklubb Fasching i Stockholm, vilket startade upp en fantastisk tid framåt för Pierre, B3 soundet och trion. Hammondsoundet ,svänget och groovet är kännetecknande för trion som glatt festivaler och klubbar från -91 och framåt. Ett flertal livekonserter har sänts på radio genom åren. Även en del tv har gjorts. Bl.a.så ingick gruppen hösten 2000 i SVT:s jazzsatsning ” Jazz på Nalen ” och hösten 2015 sändes ett en timmes program i SVT 2 med namn ”Orgelkungen Pierre Swärd” !
Pierre Swärd Organ Jazz´n Soul Group har släppt 3 plattor och Pierre har spelat och turnérat med sitt Hammond B3 sound i 50 år. Ett spelande och turnérande som har resulterat i en hel del live-, tv-radioframträdanden och skivinspelningar. Bl.a. Ulf Wakenius, Lisa Nilsson, Nils Landgren, Blacknuss, Jojje Wadenius, Marie Fredriksson,Victoria Tolstoy, Louise Hoffsten, Svante Thuresson, Brenda Russell, Nils-Bertil Dahlander, Bernard ”Pretty” Purdie, Pee Wee Ellis, Peps Persson, Björn Skifs, Sabu Martinez, Sharon Dyall, La Gaylia Frazier, Sen kväll med Luuk och Dominans.

Pierre Swärd: Hammond & Sång
Mikael Nilsson: Trummor
Jan Ottesen: Gitarr

Entré 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 7 oktober 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÈ

Torsdag 11 oktober kl 20
TONBRUKET
Tonbruket har alltid haft en styrka i sina liveframträdanden. Där har musiken omformulerats och nått nya högra nivåer. Att dom nu i april 2018 släpper en live-skiva är alltså på tiden. Detta följs såklart upp med konserter i oktober. Innan nya liveskivan har gruppen släppt fyra album sedan Dan Berglund – före detta medlem i Esbjörn Svensson Trio – satte ihop gruppen, följt av debutplattan Dan Berglunds Tonbruket år 2010.
Premiärverket belönades precis som ”Dig It To The End” (2011) och Abbey Road-inspelade ”Nubium Swimtrip” (2013) med Grammisar, och bandets framträdanden har konsekvent mötts med unisona hyllningar. Fans av bandet vet att det hos dem handlar om total detaljskärpa oavsett om musiken hämtas ur rock, jazz, kraut, progressiv rock eller avantgarde – några av de genrer som de så tveklöst smälter samman.
Något av det bästa du kan se live – missa inte!!!
Line up:
Dan Berglund
Johan Lindström
Martin Hederos
Andreas Werliin

Entré 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 12 oktober från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.

Lördag 13 oktober kl 20
MAGNUS LINDBERG
Det har varit tyst kring Magnus Lindberg under några år – i alla fall när det gäller att släppa nytt material men nu ändrar han på det och är aktuellt med den nya plattan “Skörd”.
Magnus Lindberg är en svensk klassiker. Han hade kanske sina största framgångar med den svenska supergruppen Grymlings under 1990-talet, men han har – som säkert alla redan vet – även en väldigt fin låtskatt som soloartist. Ljusterö, Ljudet av oss två, Månsken Peggie, Midnatt i City, Tiden bara rinner iväg, Röda läppar, Tårar över City, Bara sista versen kvar och Det kommer en vind är bara ett litet axplock på bra låtar som han har gjort. Det har gått nästan tio år sedan Lindberg släppte ny egen musik. Efter en första lyssning på Magnus Lindbergs skörd känner man att det Lindberg bjuder på får man inte av andra artister, när en del andra artister mest letar efter att få radiotid så går Lindberg sin egen väg.
“Magnus Lindberg vårdar sitt eget namn och Magnus Lindbergs “Skörd” är en finfin platta. Den här rockmusiken med folkrockinslag, Lindbergs röst och texter är så jäkla bra. Det är en imponerande samling sånger. Allt är bra. Allt är mer än bra. I en tid när Lindbergs kollegor väljer att stänga igen butiken står Lindberg kvar lika stark som alltid. Magnus Lindberg är en av artisterna som aldrig ger upp. Och för det kan man bara säga tack. Tusen tack. Tusen tack för musiken, Magnus Lindberg!” (Rockfarbror).
Folk som gillar svensk rockmusik kan få något drömskt i blicken när de berättar om en konsert med Magnus Lindberg som de varit på. Vare sig det handlar om en som skedde häromkvällen eller redan på 70-talet. Hans spelningar tenderar nämligen att bli legendariska. Magnus Lindberg kan ha en dålig kväll, men han går aldrig på rutin, han vill alltid ge publiken en kväll att minnas.

Entré 200 kr

Söndag 14 oktober 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÈ

Fredag 19 oktober kl 20
PUBQUIZ
VM i allmänbildning med finfina priser!
Och vardagsrumsmeny från kl 18:
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.

Lördag 20 oktober kl 20
JENNIE ABRAHAMSON
Jennie Abrahamsson som tidigare turnerat världen runt med Peter Gabriel släppte sitt femte album ”Reverseries” i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Under året som följt på släppet har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Hösten 2018 ger sig Jennie ut på soloturné, för att möta publiken på ett mer avskalat sätt och för att ”ge låtarna en omgång” som hon säger.

Entré 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 26 oktober från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.

Lördag 27 oktober kl 20
MEJA & PEACE CONSPIRACY – PUBLIKREP OCH TEST AV NYA LÅTAR
En speciell och udda kväll där bandet testar nytt material och publiken är med i den kreativa processen. Vi flyttar helt enkelt en repkväll ut till scenen för att testa nya låtar. 

Peace Conspiracy startade via kärleken till 70-talsmusik och en önskan om att sprida positiv energi i en kaotisk värld. På scenen bjuder dom på nytolkningar av klassiker och originalmusik med samma känsla och budskap; Peace, Love and Understanding!
Projektet startades av Meja och Conny Bloom i slutet av sommaren 2017 och bandet gör tolkningar av klassiker som Led Zeppelins Whole Lotta Love och Californa Dreaming. Och den starkaste tolkningen är förmodligen Lennon/ McCartney låten ”With a little Help from My Friends” där Meja visar en helt ny sida i sitt artisteri.
 
Kom och njut av ett fantastiskt och namnkunnigt band som tillsammans sprider ”peace, love and understanding” med hjälp av hippierockiga 70-talsinfluenser.

Bandet består av:
Meja – Sång
Conny Bloom – gitarr/vox (Electric Boys)
Mats Rydström – bas (Abramis Brama)
Ronnie Åström – gitarr/vox (The Cloudberries)
Henke”Honky” Widen – keys/orgel
Thomas Broman – trummor (Great King Rat).

Entré 200 kr

Söndag 28 oktober 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÈ