Veckobrev

Hej!

Kolmilan Katarina är tänd och arbetet löper på bra enligt rapporter och milröken ligger tät kring Skottvång.
Kolarhistorier har haft premiär för i år och fortsätter spelas 16, 18 och 19 juli – alltid kl 18.00. Spelplats: Nere vid milhagen/kolmilan
Biljetter: kan bokas på 070-456 04 49 eller via mail till daniel@scherp.se.
Det går också bra att köpa biljetter direkt på plats och Östra Sörmlands Gruvförening står för kaffeserveringen tisdag och torsdag då restaurangen inte är öppen. Dock går det bra att äta i värdshuset innan föreställningen på fredagen den 19 juli.
.
Efter kolarveckan följer fruntimmersveckan då vi bjuder på det här:
.
FRUNTIMMERSVECKAN
Längs väg 223 som förbinder E4 med E20 och som sträcker sig mellan Nyköping och Mariefred finns en rad kvinnliga företagare som förenat sig i ett nätverk där vi stöttar och marknadsför varandra och är varandras ambassadörer. Allt för att skapa en levande landsbygd och att ge våra besökare något utöver det vanliga. Vår symbol är solrosen som markerar varje medlems företag och plats. Varje år firar vi särskilt fruntimmersveckan tillsammans (se www.vag223 för mer info om vad som händer längs vägen) och i år framhåller vi särskilt några av våra fantastiska kvinnliga artister och musikskapare på Skottvångsscenen.
.
Onsdag 17 juli kl 20 (Grillbuffé från kl 18 då området öppnas)

SYSTRARNA LOCKWALL OCH MALENA JÖNSSON
”ANITA x 3- EN FÖRESTÄLLNING OM ANITA LINDBLOM”
Systrarna Lockwall & Malena Jönsson arbetat länge tillsammans med ett antal produktioner. Förutom att de gjorde nakenchock i Allsång på Skansen 2010, har de arbetat i hop sedan 1993 i egenproducerade musikteaterföreställningar. Deras huvudscen har tidigare varit Mosebacke Etablissement och spelar nu på Scalateatern. Fem av föreställningarna spelas ännu ute i landet, Jag & min lillasyster Ulla Billquist, ME-Marilyn & Edith, ANITA Lindblom X3, Judy & Liza och Glittrande Stjärnor & Makalösa Sånger. De har ständigt arbetat med att belysa kvinnoöden, bristen på jämställdhet och hotet av en växande rasism.
Systrarna Lockwalls & Malena Jönssons kritikerrosade krogshow “ANITA LINDBLOM x 3” lyfter fram tre motsägelsefulla sidor av Anita Lindblom: Den hon är, den hon vill vara och den offentliga bilden.??
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Torsdag 18 juli kl 15 – FÖR BARN
TANT KLAVER – SNÖVIT OCH DE SJU DVÄRGARNA
Den elaka styvmodern vill döda Snövit, för hon vill vara vackrast i landet. Jägaren som styvmodern har beordrat att döda Snövit, låter henne löpa och hon hamnar hos de snälla dvärgarna som hjälper henne. styvmodern lyckas ändå nästan att döda Snövit, men prinsen räddar henne i sista ögonblicket. En rolig interaktiv föreställning med sång och musik.
.
Entré 80 kr för alla åldrar (0-2 år gratis).
Föreställningen sker utomhus på Värdshusets utescen,
vid dåligt väder inne i Värdshuset.
Inget förköp, biljettkassan öppnar en timma innan föreställning.
.
Fredag 19 juli från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. Avslappnad fredagsfeeling med god svullmat, härlig uteservering och skönt bygdehäng.
.
Lördag 20 juli kl 20 (Grillbuffé från kl 18 då området öppnas)
ISABELLA LUNDGREN MED PETER ASPLUND OCH CLAES CRONA TRIO
Isabella är kanske den starkast lysande stjärnan på den svenska jazzhimlen. Hon lyser med en egen, stark och sann röst och det är en ära för Skottvång att ha henne på vår scen! Med sig har hon trumpetaren och sångaren Peter Asplund som har en alldeles självklar förmåga att fånga en publik. Oavsett om han kreerar rollen som cool crooner eller när han osäkrar trumpeten och avlossar en armada av välformulerade fraser, för att i nästa ögonblick övergå till ett underbart melodiöst och varmt balladspel. Det är uppenbart att han vill roa och underhålla, men också leverera jazzmusik som är både mustig och intrikat. Tillsammans med Claes Crona Trios sväng och kompetens blir detta en fantastisk musikalisk kombination i sommarkvällen!
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Söndag 21 juli 12 -17

SÖNDAGSBUFFÉ
.
Onsdag 24 juli kl 20 (Grillbuffé från kl 18 då området öppnas)
NIKE MARKELIUS MED BAND
Nike Markelius är känd som trummis i Tant Strul på 80-talet, som solo-artist på 90-talet, som sångerska och låtskrivare i bl.a. Nike & Röda Orkestern på 2000-talet och som författare till den uppmärksammade musikaliska självbiografin Trumslag hjärtslag, utgiven 2016, som skildrar vårt musiksverige inifrån under flera årtionden.
Nike släpper nu sitt första solo-album ”Glitter Till Glöd” på många år och utmärker sig med sin starka scenpersonlighet, sina personliga texter, sitt egensinniga låtskriveri och de skimrande musikaliska arrangemang av täta elgitarrvävar hon skapar för den starka rösten att glittra och glöda i. De nya låtarna har både rocknerv, drömkänsla och stor dynamik. Det är skildringar från våra inre och yttre rum, i sångerna finns en existentiell undran och en brinnandelängtan efter något mer än det vi ser.
Med sig på skivan har hon spännande instrumentalister som gitarrlegendaren Kenny Håkansson, Ulf Rockis Ivarsson och Lotta Partapuoli, som alla bidrar till det unika soundet. Nike har skrivit all text och musik till de svenska originalen och spelar själv både trummor och gitarr. På skivan finns även tre unika tolkningar av musik skriven av två av våra mest tongivande samtida artister – Nike har översatt och gjort egna versioner av en Patti Smith och två Lhasa de Sela låtar. Fokus denna kväll är förstås på nya skivan men självklart kommer även tidigare alster med i spellistan.
.
Lotta Partapuoli, gitarr
Ulf Rockis Ivarsson, bas
Johannes Nordell, trummor
Lotta Nilsson Norberg, kör
.
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Nästa vecka möter vi även Varité Velociped och Bror Gunnar Jansson.
.
Boka på: 0158-25900 eller info@skottvangsgrufva.se
.
Varmt välkomna!