Veckobrev

Hej!

Vill börja med att be om ursäkt för att jag skrev fel i förra veckomailet. Kronprinsessan Viktoria kommer hit ONSDAGEN (inte tisdagen) den 22 maj 10.00. En liten repetition: Tillsammans med Landshövdingen Liselott Hagberg inleder dom sin “vandringsdag i Sörmland” på Skottvång– de kommer ridandes hit på islandshästar och sedan invigs vandringsdagen på Skottvångs utomhusscen. Landshövdingen, Maria från Skottvång och Gunnar Nygren från Gruvföreningen kommer invigningstala och informera om sina respektive verksamheter och sedan går sällskapet, tillsammans med de som anmält sig som “medvandrare”, Sörmlandsleden vidare för att så småningom landa i Mariefred. Allmänheten och press är inbjudna hit till oss och vi kommer att ha öppet för kaffeservering mellan 09.00-11.00. Varmt välkomna då! För mer info: https://www.lansstyrelsen.se/download/18.4dc15f2816a53b76de7cc4a/1557323826376/Program%20Kronprinsessans%20vandring%20.pdf
.
I övrigt händer det här i helgen:
.
Fredag 24 maj fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 25 maj kl 20
TRUMMOR OCH ORGEL
Trummor & Orgel är odiskutabelt ett annorlunda band. Instrumental orgelpop. Filmmusik i singelformat. Hammond indie. Eller postrock som om det var gjort 1967. Kalla det vad du vill, klart är i alla fall att Trummor & Orgel är två tunga kompositörer/arrangörer med grym karisma och stor musikalitet. Man kan fråga sig vad som driver en till att fortsätta göra musik inom de skenbart snäva ramar som endast trummor och orgel erbjuder. Kanske är det just utmaningen som är drivkraften – svårigheten att skapa något som känns nytt, åtminstone för en själv, med de begränsningar som finns. Men frihet och begränsning är, i kreativ mening, två sidor av samma mynt: utan ramar kan musik lätt bli obegriplig, men utan frihet blir den stel. Eller om man så vill, Yin behöver sin Yang för att skapa en enhet.

Detta har varit själva ledstjärnan i arbetet med senaste albumet Indivisibility – att hitta balanspunkten mellan det organiska och det elektroniska, det dynamiska och det förutsägbara, förr och nu; jämvikten mellan människa och maskin. Kanske är det temat som gjort att det känts extra viktigt denna gång att albumprocessen fått ta sin tid och bli ovanligt introvert. I slutändan har det handlat om två personer och inga andra, DIY-indie – lika delar kittlande som skräckinjagande. Helt kompromisslöst, kanske är ordet. Och det slutresultatet – musik som känslomässigt ligger i gränslandet mellan stad och natur.
Staffan Ljunggren – trummor
Anders Ljunggren – hammond
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.

Söndag 26 maj 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Nästkommande helg välkomnar vi varmt för första gången till Skottvång Siena Root “Äkta analog rockn´roll” – missa inte det!

Boka på: 0158-25900 eller info@skottvangsgrufva.se

Varmt välkomna till Skottvång!