Hej!
 
Och varmt välkomna till ett nytt år med oss på Skottvång. Utvilade och fulla av energi ser vi fram emot att köra igång ytterligare ett år med en massa god mat och fantastiska musik- natur- och kulturupplevelser av allehanda slag.
 
Som tidigare år kommer vi enbart ha öppet på helgerna fram till sommaren sätter igång. Men det går förstås alltid bra att abonnera Skottvång under veckodagarna både för konferenser och andra evenemang.
 
fredagar bjuder vi in till Skottvångs Vardagsrum där vi ofta har olika teman med undertemat “fast food, cooked slow”. Vi brukar “leka” att vi reser till olika länder och hittar det göttaste på deras menyer och som vi sedan gör våra egna varianter av. Avslappnat, opretentiöst, lite billigare priser och ett bra sätt att inleda helgen tänker vi. Vi öppnar alltid 18.00.
 
lördagar har vi i princip alltid livekonserter – se hemsidan för fullt program. Alltid konsert 20.00 och mat från 18.00 – vi serverar en vällagad a la carte meny som vi byter varje helg.
 
söndagar serverar vi alltid söndagsbuffé mellan 12-16. Söndagsbuffén kostar 215:- (för barn 10:-/år upp till 13 år). Söndagsbuffén innehåller hembakt bröd, smör, heminlagda sillar, ägghalvor, lax, kallskuret kött, 3-4 sallader, röror och allehanda tillbehör allt efter tillgång och inspiration, 3-4 varmrätter (kött, fisk, fågel veg) samt dessert. Måltidsdryck och kaffe ingår också. Mycket prisvärt och inbjuder till långlunch med släkt, vänner eller om ni vill göra en utflykt och t ex vandra på Sörmlandsleden som erbjuder två slingor med utgångspunkt från Skottvång. Det går också alltid bra att besöka Skottvångs Museum. Ibland kommer vi också ha eftermiddagskonserter på söndagar under våren och erbjuder då även Afternoon Tea.
 
Vi kommer satsa än mer på den Jazzförening – GiG – som ofta huserar på Skottvång i år och hoppas kunna bjuda på mycket kvalitativ underhållning under det paraplyet – möjligheten att även kunna boka in okända/unga/utländska artister för att bredda utbudet på vår scen.
 
Jag (Maria) har också precis blivit vald till det kvinnliga nätverket – väg 223s ordförande. I och med att föreningen firar 10-årsjubileum i år kommer vi dra igång många aktiviteter under dess flagg som ni säkerligen kommer märka av på Skottvång
 
Vi inleder den första helgen med sedvanligt “Premiärvardagsrum” på fredag och söndagsbuffé på söndag. På lördag inleds sedan året med ytterst celebert besök:
 
Lördag 27 januari kl 20
MARIE BERGMAN
Marie Bergman är sedan många år en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. Hon var tidigt i karriären medlem i Family Four och har sedan 1974 haft en framgångsrik solokarriär. Bergman har deltagit fyra gånger i Melodifestivalen – och har tre gånger stått som segrare. Hon är även mycket prisat för sina musikaliska insatser genom tiderna och tillägnats grammisar, rockbjörnar, karamellodiktstipendiet, Evert Taubes minnesstipendium, Nils Ferlin-sällskapets trubadurpris, Fred Åkerström-stipendiet och Cornelis Vreeswijk-stipendiet.

Marie är är också pionjär. Hon har tilldelats titeln “Urmodern till singer/songwriters i Skandinavien” (DN). Den här kvällen delar hon med sin livskamrat Lasse Englund. Marie och Lasse har levt och spelat ihop sedan 70-talet. Lasse har producerat Maries inspelningar och paret har gjort sig känt som ett av de mer samspelta radarparen på de skandinaviska scenerna. Missa inte en av landets bästa röster på en intim scen mitt i skogen!
Ett samarbete med GiG Jazzförening

I övrigt ser programmet ut så här i vinter/vår:

3 feb-Jack Vreeswijk
10 feb-Maia Hirasawa
17 feb-Rigmor Gustafsson
24 feb-Mark Olson (US)
3 mars-Anders F Rönnblom
10 mars- Ewert Ljusberg
17 mars-Claes Yngström and the Blue Devils
18 mars – Sofie Livebrant (med Dan Berglund, Johan Lindström och Lisa Långbacka)
24 mars – Viktoria Tolstoy
31 mars-Skottvångs Alternativa Melodifestival
7 april – TBA
14 april – Martin Gordon (Sparks), Pelle Almgren m fl.
21 april – Mikael Rickfors
28 april – Mikael Ramel Band Till Dej
 
Bokningar på 0158 – 259 00 eller info@skottvangsgrufva.se
 
Hoppas vi ses 2018!
 
/Maria B, Daniel, Pelle, Anna, Björne, Tove, Gunnel, Eva, Patrik, Lena, Maj, Lovisa och Maria L (troligtvis någon av oss ni kommer möta under vinter/vårsäsongen)