Veckobrev

Hej!
.
I helgen bjuder vi på detta digra program. Varmt varmt välkomna!
.
Boka på: 0158-25900 eller info@skottvangsgrufva.se
.

Fredag 25 oktober kl 20.00  (mat serveras från 18.00)
SKIVSLÄPPSKONSERT MED KLAS JERVFORS TURNER & THE DREAMERS
Klas är inte bara chef för Kulturskolan, fritidsgården, KomTek och Freja Café i Gnesta. Han är också en gudabenådad musiker och scenpersonlighet som efter 25 år som frilansande musiker då han spelat med många av Sveriges främsta artister och reggaeband nu släpper musik i eget namn!
Han kommer till Skottvång för att fira skivsläppet med sitt band The Dreamers, bestående av några av Klas absoluta favoritmusiker, alla med meritlistor och CVn långa som dasspappersrullar.
Denna kväll kommer bjuda på en lika delar pretentiös musikafton som baktatsdoftande svängkavalkad.
Klas Jervfors Turner & The Dreamers spelar svängig, medryckande och melankolisk musik som för tankarna till ECM såväl som till 70-talets jazzrock och till Tuff Gong-studion på Jamaika. Låtarna växlar mellan reggae, ambient, jazz och psalm. Ibland ser man ett böljande landskap framför sig när musiken ljuder och ibland hörs genljud av storstadens puls.

Entré: Konsert OCH skiva för endast 150 kronor.
Alltså; i entrén till konserten ingår även ett exemplar av skivan, suburban dreams!
Kommer ni två eller fler från samma hushåll? I så fall kan ni ta era extra exemplar av skivan och ge bort till nära och kära som ni tror skulle uppskatta musiken.
.
Vardagsrumsmeny serveras.

.Medverkande musiker:
Klas Jervfors Turner – Trombon, trumpet m.m.
Ola Gustafsson – gitarrer och andra stränginstrument.
Tommy Berndtsson – Keyboards
Robin Cochrane – Trummor/slagverk
Clas Lassbo – Bas
Kai Sundquist – Saxofon, flöjt, klarinett och slagverk

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 26 oktober kl 20
IDA BANG AND THE BLUE TEARS
Det svenska blueshoppet Ida Bang – som Dagens Nyheter kallade
henne – och hennes band The Blue Tears är ett av Sveriges främsta band på bluesscenen och gör musik som kanske enklast beskrivs som soulrock. Det nya albumet “Good To Me” (släppt 1 februari 2019) fick en fantastisk recension i DN och ledde till en utökad turné då de blev inbjudna att följa med som förband till ett av deras favoritband Lake Street Dive i Europa.

När de först träffades via musikerutbildningen RML var kärleken för bluesen det som förde dem samman och anledningen till att de bildade bandet 2013, vilket strax skulle bli Ida Bang & The Blue Tears. Sedan starten för sex år sedan har de turnerat flitigt över hela Europa och byggt upp ett rykte om att vara ett fantastiskt liveband.

I låtskrivandet tar de inspiration av modern blues, americana och soul från USA och omvandlar den till hur det låter att växa upp i Stockholm med dess starka popscen, långa mörka vintrar och framstående musiker.

Ida Bang & The Blue Tears består av Ida Bang (sång), John Bernström (gitarr), Leo Henriksson (gitarr), Patrik Engström (bas) och Leo Sund (trummor).

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 27 oktober kl 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ