Veckobrev

Hej!
I helgen händer det här på Skottvång:
På fredag 8 mars är det internationella kvinnodagen, för att fira detta har vi tagit in en världsartist från USA – sångerskan, poeten, författaren och skådespelerskan LYDIA LUNCH– en helt sanslös skogsbokning som ingen bör missa. En “jag var där”-spelning av guds nåde.
Som en del av det sena 70-talets No Wave-scen bröt hon som 17-åring ny mark när hon startade bandet Teenage Jesus and the Jerks. Bandet blev snabbt ett av New Yorks mest inflytelserika band. Lydia Lunch har sedan fortsatt utmana med en mängd olika uttryckssätt. Hon har släppt ett 30-tal album och samarbetat med bl.a. Brian Eno, Sonic Youth, Omar Rodriguez Lopez och Nick Cave. Lydia Lunch kallar själv sina ord för virus, som infekterar. Konserten hos oss är ett soloframträdande där hon läser poesi som både skyddar oss från och samtidigt får demoner att dansa långt inom oss. Konserten börjar 20.00 och mat serveras från 18.00. Varmt välkomna till en helt oförglömlig afton! Om ni är nyfikna finns mer info här:  http://lydia-lunch-official.com/

Ett samarbete med Jazz är farligt samt GiG Jazzförening

På lördag fortsätter vi vår odyssé med världskända legendarer som uppträder i skogen med det här:
Lördag 9 mars kl 20
PALLE DANIELSSON, ALI DJERIDI, OCH LEO LINDBERG
Kom och njut av jazz i fullkomlig världsklass men några av de finaste musikerna vi har i detta land.
Palle Danielsson är en av Sveriges mest internationellt erkända musiker och ingick i Keith Jarrets europeiska grupp med Jan Garbarek, Jon Christensen på 70 talet.
Han har även spelat med Charles Lloyds grupp på 80 talet, Michel Petrucciani trio och med Peter Erskine trio m,m
Ali Djeridi är en flitigt anlitad jazztrummis som spelat med flertalet musiker såsom Bernt Rosengren, Barbara Hendricks och Trinity. Med sig har de Leo Lindberg, 25 årig pianist, som är en av de mest efterfrågande musikerna i Sverige just nu och spelar i en rad sammanhang förutom sin egen trio med Max Schultz, Erik Söderlind, Amanda Sedgwick. Missa inte detta jazzdiggare!
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
På söndag serverar vi som vanligt vår prisvärda och goda söndagsbuffé mellan 12 och 16.
.
Nästkommande helg är vi glada att återse Miriam Aïda på Skottvångs scen – den här gången fullastad med Bowietolkningar. Missa inte!
.
Boka på: info@skottvangsgrufva.se eller 0158-25900
.
Varmt välkomna!