Veckobrev

Hej!
.
Nu går vi in i slutfasen för sommarsäsongen och vi har inte längre lunchöppet i veckorna. Vi har öppet i två helger till sedan tar vi semester och återkommer igen den 27 september och den 28 september kommer Nynningen tillbaka till Skottvång. I Oktober kommer Anders Lundin 4 okt, Miss Winter 12 okt, Ronnie Åström 19 okt och Ida Bang and the Blue Tears den 26 okt. I november – Ola Magnell 2 nov och Lars Demian och David Tallroth den 9 nov…resterande datum inte helt klara pga lite strul men vi kommer ha hela höstprogrammet klart i nästa vecka.
.
Men så länge – håll till godo med detta :
.
Fredag 23 augusti från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. Avslappnad fredagsfeeling med god svullmat, härlig uteservering och skönt bygdehäng.
..

Lördag 24 augusti
Lunch serveras mellan 12 och 15
.
Lördag 24 augusti kl 20 (Grillbuffé från kl 18 då området öppnas)
AFROBEATOS DANCE EXPLOSION
Afrobeatos Dance Explosion är en rytmisk energikick bestående av ett fjortonmannaband som spelar en repertoar bestående av klassisk och nutida Afrobeat. Afrobeatos Dance Explosion bjuder som namnet lyder på ett oundvikligt och smittsamt groove som sänder en dansvåg ut i publikkroppen.
Afrobeat är en musikgenre som utvecklades på 1970-talet när afrikanska musiker som Fela Kuti i Nigeria, Ebo Taylor i Ghana började kombinera element från västafrikanska musikstilar som jùjú och highlife med amerikansk funk och jazz, tänk en Afrikansk variant av James Brown. Missa inte chansen att dansa ut sommaren vid årets sista utomhuskonert på Skottvång med ett fullständigt toksvängband!!!
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Söndag 25 augusti kl 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 30 augusti kl 20 (Grillbuffé från kl 18 då området öppnas)
BASKERY – KONSERTEN ÄR UTSÅLD OM VI MÅSTE VARA INOMHUS VID DÅLIGT VÄDER
Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson släppte sitt första album, ”Fall Among Thieves” 2008, inspirerade av country och blues. Bandet själva beskriver dock oftast sin musik med uttryck som ”killbilly”, ”banjopunk” och ”mud-country”, med distad slide-banjo, kontrabas, akustisk gitarr, trestämmig sång och trummor.
De har åkt på turné med självaste Robbie Williams men drar just nu Norden runt, från Odense till Näsåker med säreget sound och ostoppbar energi.
Baskery har tillbringat flertalet år på turnerande fot i USA och jämförts med allt från Fleetwood Mac till First Aid Kit, Black Keys och Led Zeppelin. Sättningen är Greta Bondesson, 6-strängad banjo, sång och trummor, Stella Bondesson, kontrabas och sång, samt Sunniva Bondesson akustisk och elektrisk gitarr plus sång.
Trion har rötterna i norr. I Båtskärsnäs, pappas hemby, tillbringade de tre systrarna sommar och vinterloven. Bandamnet Baskery kommer sig av att Båtskärsnäs i folkmun kallas ”Baskeri”. Det börjar bli en tradition – att avsluta sommarsäsongen med syrrorna Bondesson – svettigt, fullsmockat, ösigt och alldeles alldeles underbart!
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr.
.

31 augusti kl 10-16
GRUVANS DAG
Den sista lördagen i augusti varje år ordnar Gruvföreningen ”Gruvans dag” vid Skottvång. Då är det hantverksmarknad och guidning på gruvområdet, det bakas i den gamla ugnen i torpet Lövstugan och det hörs dragspelsmusik i busken. Tjärdalen i gruvhagen ryker när den kådrika tjärveden bränns till en tjock svart tjära som rinner ut i burkar.
.
Restaurangen serverar mat och fika hela dagen.
Fri entré
.
Är du hantverkare och vill vara med eller har fler frågor?
Ring till Laila Andersson på 0158-320 65 eller 070-367 61 54.
.
Söndag 1 September 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.

Sedan semesterstängt till och med 27 september.

Boka på: 0158-25900 eller info@skottvangsgrufva.se

Varmt välkomna!