Augusti

ÖPPETTIDER 15-30:e AUGUSTI (September helt stängt för semester)

Fredag och lördag – 18-23 (ca)- Grillbuffé
Söndag –12-16 – Söndagsbuffé

Konserterna sker utomhus (under tälttak) om inget annat nämns.
Grillbuffén kostar 350:- inklusive måltidsdryck, kaffe och kaka.
Buffén serveras alltid från 18.00 och konsert alltid 20.00

Barnpris: Grillbuffé tar vi 25:-/år från 3 år till 13 år då det är fullt pris. Konsertbiljetter barn: Halva priset 3-13 år, därefter fullt pris. Barn under 3 år gratis.

SÅ HÄR BOKAR DU:
1. MAILA info@skottvangsgrufva.se hur många ni är, om ni vill äta grillbuffé eller enbart ha lyssnarplatser samt i vilket namn du vill boka.
2. Betala sedan på plats i entrén vid konserttillfället.

Onsdag 3 augusti kl 20
CAROLINE AF UGGLAS
Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar och en karriär som körledare och skodesigner. Under 2022 är Caroline konsertaktuell med material från hela sin karriär.
Entré 350:-

Torsdag 4 augusti kl 15.00
Barnunderhållning: SKOTTES MUSIKTETAER: BOCKARNA BRUSE
Skottes Musikteater presenterar deras egen rockpoetiska version av
Bockarna Bruse med Mats Jadin och Ove Andersson.

Fredag 5 augusti kl 20 – RESIDENSKONSERT
STAERNA – Inställt pga sjukdom

Tyvärr måste vi meddela att konserten med Staerna ikväll är inställd pga sjukdom – en rethosta som ej vill ge sig (ej covid) gör att det blir helt omöjligt att genomföra en vokalduokonsert. Staerna kommer tillbaka i vår med full sättning, mer info om detta kommer senare.

Grillbuffé serveras från 18.00 och det går också bra att köpa burgare ”över grill” och välja tillbehör från buffén.

Med vänlig hälsning,

/Maria

Lördag 6 aug kl 20
SLOWGOLD
Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. 
I april 2022 släpptes Slowgolds sjunde skiva Kärlek och där Aska var tung och
ödesmättad, så har Kärlek ett enklare, intimare och mer direkt språk. Oro och ilska har fått stå tillbaka för klarhet och en lättnad över att ha kommit igenom stormen. Skivan har även sina egna transformationer, den är sin egen berg- och
dalbana. Kärlek är precis som Aska inspelat tillsammans med Mattias Glavå, men mixat av Thomas Andrén (Studio Oodion) och Amanda själv.

Musiken har kallats drömrock och rötterna står att finna genom hela rockhistorien. På detta album hör man ekon från Cocteau Twins, Nick Drake, Yo La Tengo, The Cure och Stina Nordenstam. Med mer plats för synt och fler melodiska utsvävningar har Slowgold tagit ett steg vidare från tidigare album och samtidigt ytterligare utkristalliserat det egna soundet.

Live är Slowgold Amanda Werne (sång/gitarr), Johannes Mattsson (bas), Erik Berntsson (trummor) och Viktor Hanson (synth/keyboard). 

Pressröster om ”Kärlek”:

”Ut kommer musik som jag upplever som full av liv, skönhet och starka känslor. Det är verkligen fascinerande och det är ju egentligen bara att applådera Slowgolds talang och begåvning.” (GP) 

”Kärlek” är framför allt ett vackert och hoppfullt album, där även vardagens små ögonblick får lov att uppta hela rymden.” (DN)

” Dessutom har musiken fått det vi i branschen kallar för glitter. Olika ljusa syntar eller slagverk som helt enkelt glittrar i bakgrunden. Men som sagt är det främst gitarrerna och basen som driver musiken, och Wernes fantastiska sångröst såklart.”
(Nöjesguiden).

Entré 300:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Onsdag 10 aug kl 20
AMONG LYNX
Det svenska bandet Among Lynx är roots, rock och svett där munspelet ylar över slidegitarren, sången både river och smeker. Musiken andas blues, 70-tals hårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr. Med en klassisk blues-sättning bestående av slidegitarr, kontrabas, munspel, sång och trummor strävar bandet mot att blanda gammalt och nytt och därigenom verka för utveckling och bredd inom genren. En av bandets visioner är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen.
De är ett band i tiden med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Deras musik tar dig på en resa genom trånga gränder och storstadens smutsiga avenyer, till övergivna landsvägar i den amerikanska södern, till drömska landskap och frodiga urskogar. Among Lynx lämnar ingen oberörd. Med en rå kaxighet spelar de efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre.

Moa Brandt: gitarr, sång
Elin Öberg: munspel, sång
Evami Ringqvist: sång, slagverk
Elin Tannerdal: bas
Amanda Savbrant: trummor, sång

Entré 300:-

Torsdag 11 augusti kl 15.00
Barnunderhållning: PANGPANG BÖNOR OCH BANJO
Fredrik Myhr bjuder på en ny western, musikteater: Rida över prärien,
fånga bufflar och bovar med lasso, sova under bar himmel, med skorpioner
och skallerormar som sällskap. Det är äventyret som målas upp för Johan
Berg av hur hans nya liv skall bli när hans familj skickar honom ensam
till Amerika för sina sista slantar. Men när präriens nattmörker ligger
tätt runt kroppen är det svårt att hålla modet uppe, hur mycket man än
vill gör pappa stolt där hemma i Sverige.

Fredag 12 augusti kl 20
BABALISK
Babalisk är ett folkmusikkollektiv som utforskar och kombinerar många områden inom folkmusiken, allt från Klezmer- och Balkanmusik till argentinsk tango, klassisk musik och influenser från Mellanöstern. Babalisk grundades för nästan 20 år sedan av den kurdiske violinisten Brusk Zanganeh och den svensk-polske pianisten Martin Malmgren, och blev kända i hemstaden Göteborg som gatumusikanter och som artister på musikrestauranger och liknande. Bandet blev gradvis känt för sin ovanliga lekfullhet och mix av stilar, med flera medlemmar som också utbildades till klassiska musiker. Ända sedan dess har Babalisk regelbundet bjudits in att uppträda på folkmusikfestivaler och evenemang, och fortsätter att blanda genrer och influenser på ett oändligt antal sätt.

VIOLIN ON FIRE  – Klezmer Kurdiskt Balkan.
Brusk Zanganeh, violin
Martin Malmgren, piano
Niklas Barnö, trumpet
Anton Högberg, bastuba
Love Meyersson, batteri

Entré 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening och Musik i Gryt

Lördag 13 augusti 20.00
MIKAEL RICKFORS
Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa. Han har skrivit och komponerat det mesta av sitt material, ibland med olika medskrivare. Många av hans låtar har blivit tolkade av världsartister.
Redan som 19-åring, visade Mikael Rickfors att han hade en röst som kunde svälja både tid och rum.
Han startade det svenska bandet Bamboo 1967. Bamboo blev relativt populära i
Skandinavien. De släppte två singlar – ’Everybody’s Gone Home’ 1968 och ’To Know You Is To Love You’ 1969. 1988 släppte han sitt album ’Vingar’ som blev en otrolig succé och säljer fortfarande bra i Sveriges skivbutiker.
1990 gaddade sig Mikael ihop med andra svenska artister för att forma bandet Grymlings. De bestod av Göran Lagerberg, Magnus Lindberg, Pugh Rogerfeldt och Mikael. Alla låtarna på deras debut album ’Grymlings’ sjöngs på svenska.
Albumet blev en stor succé och sålde platina. ’Grymlings’ var namnet på Mikaels bondgård på Gotland där han levde en tid. Denna kväll får vi njuta av låtar från hela hans karriär, kompad av supergitarristen Jonatan Stenson och makan Louise Raeder.

Entré 350:-

Fredag 19 augusti kl 20
ALE MÖLLER – 50 år på scenen
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.
Denna kväll bjuds vi på musik och anekdoter från en livsresa världen över. Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

Medverkande:
Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
Johan Graden: keyboard
Olle Linder: slagverk, gitarr

Entré 300:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 20 aug
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP

Fredag 26 augusti kl 20
PUNKGALA
Välkommen till en repris på den succégala som gick av stapeln på Skottvång 2019 – en kväll där vi nu återigen kommer att hylla Ramones, Sex Pistols och The Clash!
Ramånes: 1-2-3-4! RAMÅNES kör Ramones covers sedan 20 år tillbaka. Har spelat runt om i Sverige men även i Italien, Spanien, Lettland och Malta. Ramones låtar i rasande tempo där alla hitsen inkluderade utlovas! Vår egen Wow liksom – Pelle Almgren på sång, Janne Lagerström på bas, Janne Nilsson gitarr och Christer Österlund trummor.
CnP: Cunts n Pricks består av fem gamla punkare från 70-talet som alla spretat runt i olika konstellationer och band, och nu har de roligt ihop med att spela gamla favoriter. De kommer att spela Sex Pistolslåtar så det svartnar för ögonen på er!
”Skottvång beware…”. Bandet består av Frobbe Froman (Bitch Boys) på sång,
”Punkgreven” Max Lorentz – gitarr och sång, Ronny ”Filmmogulen” Svensson på trummor, Totte Gabrielsson (bla Chatterbox, Tequila Girls) och Peter Wahlberg (Chatterbox, Alien Beat) på bas.
Backlash: Backlash hyllar The Clash, ett av de första banbrytande engelska punkbanden och sedermera erkänt som ett av tidernas största rockband. Medlemmarna i Backlash kommer själva från den svenska punk/ny våg/romantics-scenen med en bakgrund i band som Strindbergs, Scratch, Ubangi, Lustans Lakejer mm. Backlash försöker inte imitera rollerna i the Clash utan vill istället förmedla känslan av ”the only band that mattered” och framföra musiken så nära originalet som möjligt. Repertoaren spänner över alla album men har en tonvikt på de tre första.

Entré 450:-

Lördag 27 augusti 11-16
GRUVANS DAG
Äntligen är den årliga marknaden tillbaka. Knallar, kolförsäljning, tjärdal och en massa annat. Restaurangen serverar mat och fika hela dagen.

Söndag 28 augusti 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Efter det stänger vi och tar semester. Vi öppnar igen fredagen den 30 september.