Augusti

Onsdag 1 aug kl 20
ÖSTEN MED RESTEN – UTSÅLT
Vi kommer köra konserten utomhus så alla som vill får plats och ni köper biljett direkt vid grinden. Buffébiljetterna är dock utsålda sedan länge, men vi serverar korv från grillen, fikabröd, mackor, glass och annat under kvällen. Varmt välkomna!

Alla har sett dom på TV eller hört dom i radio, men många har fortfarande inte upplevt hur bra dom är live.
Östen med Resten är en musikgrupp från Hälsingland som spelar akustiska instrument med ett oefterhärmeligt drag. Gruppen bildades 1985 och det var Lasse Berghagen som döpte dom till just ”Östen mä Resten”. Bandet blev rikskänt när det fick leda SVT:s caféprogram från Sundsvall i början av 1990-talet. Gruppen har deltagit i Melodifestivalen 2002, 2003 och 2006, där de framförde låtarna ”Hon kommer med solsken”, ”Maria” samt ”Ge mig en kaka till kaffet”.
När Östen med resten uppträder finns det en genuin spelmanstradition i grunden. Lägg därtill en stor portion humor och ett fantastiskt samspel med publiken, så har du bandets koncept. Dom spelar allt från Led Zeppelin till finska snapsvisor – så vill du njuta av något folkligt och inte minst väldigt kul ska du komma till Skottvång denna kväll!
Medlemmarna är Jens Kristensen, Östen Eriksson, Staffan Lindfors och Gunnar Morén.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffé serveras från kl 18, konsert kl 20

Torsdag 2 augusti kl 15
FÖR BARN: STADSMUSIKANTERNA FRÅN BREMEN
Musikteater med bla vevpositiv som bygger på den klassiska sagan om de fyra djuren som slår följe för att bege sig till Bremen för att bli stadsmusikanter.
Med Bissa Abelli och Harald Lowden
Bissa Abelli är skådespelare, trollkonstnär och dockspelare. Har turnerat med Abellis MagiskaTeater sedan 1979 i hela Sverige, Europa, Japanoch Indonesien.
Harald Lowden är bildkonstnär, artist och lärare. Har turnerat med Abellis MagiskaTeater sedan 2000.

Entré 80 kr för alla åldrar
Spelas utomhus vid uteserveringen vid fint väder och om det regnar flyttar vi in i Värdshuset, ingen förbokning – biljetter köps i kassan från kl 14.

Fredag 3 aug kl 20
BASKERY – HELT UTSÅLT!
Systrarna Greta, Stella och Sunniva Bondesson har sedan barnsben gått i hård skola för att bli rockstjärnor. Redan tillsammans med sin pappa i bandet ”Slaptones” turnerade bandet i väldigt ung ålder frenetiskt och sedan pappa lämnade bandet och namnet byttes ut till BASKERY har det bara ökat genom att bandet vuxit snabbt internationellt. Det har varit svårt att fånga bandet i Sverige då bandet först flyttat ner till Europa för att sen flytta till Nashville och senare till Los Angeles.
Så passa på när de är hemma i Svedala. Live är bandet en explosion och väldigt svårslaget. Mixen av stenhård punkattityd, klockrena syskonstämmor och drivet spel är svårt att motstå!

Konserten är inomhus och vi serverar “Vardagsrumsmeny” från kl 18.
Entré 200 kr

Ett samarbete med GiG Jazzförening.

Lördag 4 aug kl 20
LISA LÅNGBACKA, ESBJÖRN HAZELIUS,
NUALA KENNEDY OCH JOHN DOYLE

Under några dagar i augusti 2017 träffades och musicerade fyra folkmusiker, två från Irland och två från Sverige. Mötet blev en succé, musikmagin ett faktum och vi kan nu stolt presentera en drömkvartett: musikaliska äventyraren Nuala Kennedy, folk/bluegrass-ikonen John Doyle, mångfacetterade Lisa Eriksson Långbacka och multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius.

Nuala Kennedy (IRL) sång, flöjt
John Doyle (USA/IRL) gitarr, mandola, sång
Lisa Eriksson Långbacka (SWE) dragspel, sång
Esbjörn Hazelius (SWE) gitarr, mandola, fiol, sång

John Doyle
är ett av de tyngsta namnen i folk/celtic- och bluegrassvärlden. Som gitarrist och sångare har han samarbetat med de flesta stora artister inom denna musikaliska sfär. Mest känd för en svensk publik är han kanske som medlem och grundare av gruppen Solás och i duo med fiolspelerskan Liz Carroll. De senaste åren har John varit en del av konserten ”Transatlantic Sessions” en årlig sammankomst och turné med start i Glasgow under Celtic Connections, där Aly Bain och Jerry Douglas bjuder in artister från USA, Kanada, Irland, Skottland och England. I alla samarbeten är det underbart att uppleva Johns kraftfulla och inspirerande musikalitet och energi.
www.johndoylemusic.com

Nuala Kennedy
Irish Times beskriver henne som ”En flöjtspelare och kompositör av anmärkningsvärd finess, orädd för det okända”. Från Glasgow till Hawaii, The Yukon till Cape Cod, Kalifornien till Drogheda, är Nuala Kennedy en musikalisk äventyrare som är känd världen över för sin karakteristiska sång och sitt underbara flöjtspel. Nuala startade sin professionella bana i gruppen Fine Friday som hade sin bas i Skottland. Hon är nu tillbaka i på Irland efter några år i USA och har också en egen trio, Nuala Kennedy Band.
www.nualakennedy.com/

Lisa Eriksson Långbacka
Lisa Eriksson Långbacka har sitt ursprung i folkmusik men hennes öppenhet gentemot andra genrer tar henne mellan olika musikaliska världar. Från samarbete med pop, jazz och folkmusik till opera och teatermusik. Hon nominerades till årets dragspelare i februari 2015 . Lisas samarbete med Lisa Rydberg i gruppen ”LISAS” har rönt stor uppmärksamhet.
www.lisalangbacka.com

Esbjörn Hazelius
Den mångsidiga multiinstrumentalisten Esbjörn Hazelius har under många år varit medlem i band som Quilty, Hazelius-Hedin och Eitre, och dessutom varit musikalisk motor bakom bland andra Sofia Karlsson och Malin Foxdal. Hans musikaliska livsresa har varit både lång, intensiv och brokig. Som virtuos irländsk violinist, som svensk folksångare, eller som strängkonstnär – publiken såväl som kritikerna har tagit honom till sitt hjärta i alla sammanhang. Esbjörn är även en återkommande musiker i MTA:s egen produktion Jul i Folkton.
www.mtaprod.se/artister/esbjorn-hazelius/

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffé serveras från kl 18, konsert kl 20

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 5 aug 12 – 17
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 8 aug kl 20
LE BRIXMARK & NEW HOLLAND BAND
Kom och njut av en dos kluriga melodier och underfundiga texter. ”Hårdvisa” med inslag av pop, rock och klezmer. En musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. Den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri.
Det är dynamiskt, levande, och alltigenom charmerande. Till råga på allt är detta en orkester som engagerar sin publik, som arbetar visuellt likväl som musikaliskt, och den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam. Några utdrag ur konsertrecensioner bekräftar detta:
”Publiken ville inte sluta applådera” Svenska Dagbladet.
”En av de bästa konserterna under hela festivalen” Sundsvalls tidning, efter Gatufesten i Sundsvall.”Otroligt bra konsert” Ludvika tidning.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffén serveras från kl 18, konsert kl 20

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 10 augusti från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. Avslappnad fredagsfeeling med god svullmat, härlig uteservering och skönt bygdehäng.

Lördag 11 aug kl 20
JAN ÅSTRÖM OCH MEDBORGARNA – EN HYLLNING TILL CORNELIS – UTSÅLT
Konserten och grillbuffén utsålda men om det är fint väder och vi kan vara utomhus är det bara att komma och lösa biljett vid dörren – då får alla som vill plats och vi serverar korv från grillen, fikabröd, mackor, glass och annat under kvällen.

Med sångaren Janne Åström vid mikrofonen, rockhjälten Conny Bloom på gitarr, den oförliknelige oralbatteristen Svante Drake på trummor och kapellmästare Benneth Fagerlund på klaviatur blir varje spelning en stor upplevelse i form av musikaliska utsvävningar och dramatiska utspel. Medborgarna har spelat tillsammans sedan 1999 och stockholmspubliken har kunnat se dem på söndagskvällar på Nalen, Mosebacke etablissemang och Hamburger Börs, där bandet har arbetat upp ett rykte som ett av Sveriges bästa liveband. De senaste tjugo åren har Janne tillsammans med sina medmusikanter varit ett stående inslag på Cornelisdagen på Mosebacke i Stockholm.
Den fantastiska lyrikskatt Cornelis Vreeswijk lämnat efter sig har inspirerat Janne och Medborgarna till oförglömliga tolkningar.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffén serveras från kl 18, konsert kl 20

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 12 aug 12 – 17
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 15 aug kl 20
JOHN HOLM – UTSÅLT
+ FÖRBAND: ERIC PALMQWIST
Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes. Sommaren 2017 följde John upp detta med en mindre sommarturné på väl valda spelplatser där vi fyllde två kvällar på Skottvång bland annat.
John Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Konceptet för konserten är detsamma som tidigare konserter under Johns återtåg: avskalat och sparsmakat.

Förband – Eric Palmqwist
”En halv gris kan inte gå” är första singeln från Eric Palmqwists kommande album, med samma titel, som släpps i höst. Det är hans första låt på svenska i eget namn. Den ges ut på populärkulturbolaget Ella Ruth Institutet.

Konserten är inomhus i värdshuset och à la cartemeny serveras från kl 18.
Konsertbiljett 200 kr

Fredag 17 augusti från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. Avslappnad fredagsfeeling med god svullmat, härlig uteservering och skönt bygdehäng.

Lördag 18 augusti kl 20
LARS DEMIAN OCH DAVID TALLROTH
Som traditionen bjuder kommer Lars och David till Skottvång även i år. För nästan exakt ett år sedan gav Lars Demian konsert på Skottvång tillsammans med sin trogne följeslagare, tillika hyper-begåvade multimusikanten, David Tallroth.
Lars Anders Mikael Demian Bengtsson är en svensk artist med drag av både klezmer, folkrock, blues och experimentell rock. Lars Demian sjunger spelar piano, gitarr, banjo och skivdebuterade med albumet Pank 1990. Genom en fortsatt solokarriär har han gett ut ett 10-tal album. Demians musik karaktäriseras av dråpliga, absurdistiska visor om livet och samhället. Han har flera gånger jämförts med den amerikanske singer-songwritern Tom Waits.
Lars Demian och David Tallroth har turnerat ett bra tag ihop och nu är det äntligen dags för ett återbesök av dessa fantastiska musiker.

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffén serveras från kl 18, konsert kl 20

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 19 aug 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 24 augusti kl 20
WILDNIGHT ORCHESTRA: A TRIBUTE TO BOB MARLEY – UTSÅLT
Uppdatering 12.30 fredag 24 augusti.
Efter att ha kollat nya väderuppdateringar ser det tyvärr snarare sämre ut och vi måste köra konserten inomhus ikväll.
Detta innebär att det är utsålt ikväll och inga fler gäster får plats i lokalen förutom ni som redan bokat. 

Möt det fantastiska 9-mannabandet och deras kärlek till en av de största – Bob Marley. Grillbuffé, dans och baktakt på gräsmattan i sommarnattens sista utomhuskonsert! 

Wild Night Orchestra:
Martin Frontman – sång & git
Clas Lassbo – bas & sång
Rikard Brandén – git, pedal steel & sång
David Nyström – keys & sång
Norpan Eriksson – trummor & sång
Linda Ström– sång
Mattias Larsson – sång
Magnus Wiklund – trombon
Magnus Jonsson – trumpet

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr
Grillbuffén serveras från kl 18, konsert kl 20Lördag 25 aug 10-16
GRUVANS DAG
Hantverksmarknad över hela gruvområdet, restaurangen serverar fika och mat hela dagen. Bengt Landin och Gunnar Nygren kommer att guida två gånger under dagen, kl 11.30 och 13.30.

Söndag 26 aug 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ