Att göra i området

pumpstock

Välkommen som turist till Skottvång! Förutom värdshuset med spännande musik- och teaterevenemang har omgivningarna i Åkers Bergslag mycket att erbjuda.

Här hittar du förslag på boende i närheten >>

SMEDJANS HANDELSHUS
Här finns garn, skinn, smycken, keramik och mathantverk. Ibland är det konstutställning och i ett av rummen skänker vi bort böcker. Här brukar butikens öppettider läggas upp.

GUNNELS GARN
Gunnel säljer ekologiskt bomullsgarn, lingarn, bambugarn och broderigarn i sin butik i Smedjan. Hon visar och säljer även sina egna konsthantverk från hennes egna får vars ull hon spinner av. För mer information klicka här.

KONSTRUNDA
Gnesta konsthall anordnade konstutställningen ”Art in the green box” 2012 i samarbete med bland annat Skottvångs Grufva. Tillsammans anordnade de en konstrunda på området med installationer och föremål knutna till naturen och hantverkstraditioner. Detta har sedan utvecklats och lokala aktörer är nu med varje år och sätter upp nya installationer på denna konstvandring.

MUSEUM, TURISTVÄRDAR OCH GUIDER
Östra Sörmlands Gruvförening har turistvärdar på plats varje dag under sommaren, och för grupper finns möjlighet att beställa dramatiserade guidespel som ger en levande skildring av livet vid Skottvång då gruvan var i drift. Dessutom är föreningen ansvarig för Gruvmuseet som ligger på Skottvångs område. För mer information klicka här.

På området finns också informativa skyltar som berättar om gruvans historia och dess koppling till Åkers Styckebruk.

NÄTVERKET VÄG 223
Utmed vackra väg 223 som går mellan Mariefred och Nyköping finns en massa trevliga utflyktsmål, varav några nya för året, alla företagare i samarbete för att göra din utflyktsväg extra kul. Alla markerade med en solrosskylt vid infarten!
För mer information klicka här.

SÖRMLANDSLEDEN
Sörmlandsleden etapp 15 och 16 passerar Skottvång och är en populär vandring för många. Man kan ta den långa turen från Läggesta, genom Skottvångs Grufva vidare till Gnesta eller bara ställa bilen på parkeringen utanför Skottvångs Grufva och gå en kort tur. Det går även att anordna övernattning med bastu och dusch för trötta vandrare. För mer information om Sörmlandsleden klicka här och för mer information om övernattning klicka här.

PADDLA KANOT
På sommarhalvåret är det populärt att paddla kanot i de vackra Marvikarna som ligger tio minuter från Skottvångs Grufva. För mer info klicka här.
.
UTFLYKTER MED PRIVAT GUIDE
Vill du upptäcka Sörmlands natur med din privata guide? Boka din individuella utflykt efter önskemål – en guidad vandring med geografen och biologen Stefanie Schlosser eller en dagstur med en blandning av natur och kulturella sevärdheter. Kanske vill du prova en ”skogsbad” med guidad meditation och live handpan-musik.
.
Mer information:
www.swedenexperiencetours.com
info@swedenexperiencetours.com
.
Ausflüge mit Ihrem privaten Guide, deutschsprachig
Book your private guide, english speaking
.
TURISTBYRÅER
Strängnäs
Mariefred
Gnesta