Värdshuset

värdshuset

MATEN PÅ SKOTTVÅNG

Hjärtat på Skottvångs Grufva är Värdshuset där det serveras god hemlagad mat i det kulturbevarade gamla maskinrummet. Vi har aldrig en fast meny utan skapar nya menyer varje helg/vecka allt efter råvaruutbud, inspiration och lust. Fokus ligger helt enkelt på vällagad hemgjord mat som speglar säsongernas utbud av smaker.

HÖST- OCH VINTERSÄSONG

fredagarnas bygdepub erbjuder vi en lite enklare ”fredagssvulligare” meny som passar hela familjen. På lördagar, vid konserter, är det en lite mer påkostad á la cartemeny som gäller med priser runt 200-250:-  för en varmrätt. Vi brukar laga en kött- en fisk- en fågel och en vegetarisk varmrätt samt serverar ett urval av förrätter och desserter. På söndagar serveras ett mycket prisvärt smörgåsbord med ett stort utbud av både kalla och varma rätter samt dessert. Dryck och kaffe ingår också i priset.

SOMMAR

sommaren serverar vi grillbuffé på onsdagar, fredagar och lördagar som kan avnjutas innan våra konserter och har en varierad lunchmeny tis-lör.

På söndagar serveras ett mycket prisvärt smörgåsbord med ett stort utbud av både kalla och varma rätter samt dessert. Dryck och kaffe ingår också i priset.

Fikabröd och matiga mackor finns också att köpa under alla öppna dagar under sommaren. Den klassiska gruvmackan finns alltid att köpa under sommarsäsongen.

Vi har alltid en vegansk rätt på menyn.

Om du är allergisk eller har andra matförfrågningar/preferenser så tveka inte att höra av dig till oss så fixar vi!

Här hittar du information om hur du bokar bord >>