Juni

Lördag 1 juni kl 20
SIENA ROOT
Äkta analog rock n roll!
Rockorkestern Siena Root gör sitt första gig i Skottvångs grufva. Efter fullspäckade turnéer i Europa tillsammans med band som bl a Deep Purple och Blues Pills m.fl. bjuder de nu på en exklusiv och intim konsert i hjärtat av Sörmland.
Med sju album, över 15 år på vägarna i Europa och hundratals konserter i bagaget behövs väl en riktigt bra ursäkt att stanna hemma den här kvällen?
Lisa Lystam – sång
Sam Riffer – bas
Love Forsberg – percussion
Erik Petersson – orgel
Matte Gustavsson – gitarr
https://www.youtube.com/watch?v=wVfWhGbDDTE
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Entré 220 kr
.
Söndag 2 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 7 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan. 
.
Lördag 8 juni
ABONNERAT FÖR 60-ÅRSKALAS
.

Söndag 9 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 14 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 15 juni kl 20
LARS BYGDÉN
Dark Companion – ett avsked och en nystart
”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi de första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att jag på många sätt använt skivan som en tillflyktsort där jag sökt skydd när verkligheten känts för svår. Jag har gjort om och gjort om och inte vågat släppa taget. Jag inser nu att det kanske var så att jag inte kunde släppa taget om skivan förrän jag släppt iväg Ulrika.”
/LB
Lars Bygdén bildade 1996 countryrockgruppen The Thousand Dollar Playboys i Sundsvall. Gruppen gav ut två album, fick ett stort genomslag och upplöstes 2002. Han har därefter fortsatt som soloartist på skivbolaget Massproduktion och gav 2005 ut sitt första album under eget namn, Trading Happiness For Songs med bland annat This Road, en duett med Ane Brun. År 2009 kom Family Feelings och 2012 LB. Bygdén har även gjort ledmotivet till Filip & Fredriks reseprogram Grattis världen, och den animerade videon till The Hole från LB blev både Manifest- och Grammisnominerad.
Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion som släpps i oktober, tar Lars Bygdén avsked av sin hustru som gick bort förra året. Det är en naken inblick i en becksvart process fram till det oundvikliga slutet, men också en start för Lars och hans barn i det nya livet.
Albumet är föga överraskande Bygdéns hittills mest omskakande men samtidigt hans mest innerliga.
Med sig på scen har han Mikael Nilzén (keyboards) Magnus Olsson (trummor) Rikard Lidhamn (bas) Emma Ahlberg Ek (fiol) Staffan Johansson (gitarr).

Entré 220 kr

.

Söndag 16 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.

Fredag 21 juni 11 -17
TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17
Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00.
Dans kring stången kl 15.30
Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen

Fri entré
.

Lördag 22 juni – Midsommardagen
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP

Söndag 23 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Efter midsommar vidtar sommarprogrammet och sommaröppettider.

ÖPPETTIDER I SOMMAR  25 JUNI – 18 AUGUSTI 
Tis – lör: kl 12 – 17 (lunch serveras kl 12 – 15).
Onsdag, fredag och lördag kväll öppet kl 18 – 23.
Söndagsbuffé kl 12 – 17.
Måndagar alltid stängt.
De sista två veckorna i augusti är det endast öppet på helger.
.
BOKA: 0158 – 259 00 eller info@skottvangsgrufva.se.
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram.
.

Onsdag 26 juni kl 20
BAD LIVER -EN HYLLNING TILL TOM WAITS
Bad Liver är en musikgrupp bildad 1988 i Göteborg. Fullständiga namnet under de första åren var Bad Liver & Hans Brustna Hjärtan, och repertoaren bestod av sånger av Tom Waits översatta till svenska.
Tongivande medlemmar i bandets tidiga upplaga var Leif Gordansson, Bebe Risenfors och Gerhard Hoberstorfer. Skivan 14 sånger utgavs 1989. Under 90-talet tillkom nya medlemmar, och bandet gav ut skivan Dag och Natt U.P.A. med egenhändigt skrivna låtar. Bad Liver har som grupp bland annat samarbetat med Göteborgs stadsteater, Göteborgsoperan och Riksteatern.
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Fredag 28 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng. 

.
Lördag 29 juni kl 20
AMANDA GINSBURG
Den 7 februari tog Amanda Ginsburg emot en Grammis för Årets Jazz! ”Jag är fortfarande i sån chock över att jag fick ta emot en grammis! Jag är otroligt glad men det är för mig också mycket att ta in. Det är en ära bara att ha varit nominerad tillsammans med de fyra andra musikerna som inspirerat mig på så olika sätt. Alldeles varm i hjärtat är jag! Tack!!”
Sen Amanda debuterade med sitt debutalbum ”Jag har funderat på en sak” belönades hon först med betyg 4 av 5 i Dagens Nyheter. Sedan fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendiet, flera tv-inslag bland annat i SVT Gokväll och Allsång på Skansen. Hon har nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium. Hon har spelat över hela landet inför tusentals besökare och avslutade hösten med fina recensioner och bejublade konserter inför utsålda hus. Nu ger Amanda sig ut på en stor turné och vi är så glada att hon stannar till hos oss på Skottvång.
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset).
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr

Söndag 30 juni 12-17
SÖNDAGSBUFFÉ