Juni

Lördag 1 juni kl 20
SIENA ROOT
Äkta analog rock n roll!
Rockorkestern Siena Root gör sitt första gig i Skottvångs grufva. Efter fullspäckade turnéer i Europa tillsammans med band som bl a Deep Purple och Blues Pills m.fl. bjuder de nu på en exklusiv och intim konsert i hjärtat av Sörmland.
Med sju album, över 15 år på vägarna i Europa och hundratals konserter i bagaget behövs väl en riktigt bra ursäkt att stanna hemma den här kvällen?
Lisa Lystam – sång
Sam Riffer – bas
Love Forsberg – percussion
Erik Petersson – orgel
Matte Gustavsson – gitarr
https://www.youtube.com/watch?v=wVfWhGbDDTE
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Entré 220 kr
.
Söndag 2 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 7 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng. 
.
Lördag 8 juni
ABONNERAT FÖR 60-ÅRSKALAS
.

Söndag 9 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 14 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng.
.
Lördag 15 juni kl 20
LARS BYGDÉN
Dark Companion – ett avsked och en nystart
”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi de första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att jag på många sätt använt skivan som en tillflyktsort där jag sökt skydd när verkligheten känts för svår. Jag har gjort om och gjort om och inte vågat släppa taget. Jag inser nu att det kanske var så att jag inte kunde släppa taget om skivan förrän jag släppt iväg Ulrika.”
/LB
Lars Bygdén bildade 1996 countryrockgruppen The Thousand Dollar Playboys i Sundsvall. Gruppen gav ut två album, fick ett stort genomslag och upplöstes 2002. Han har därefter fortsatt som soloartist på skivbolaget Massproduktion och gav 2005 ut sitt första album under eget namn, Trading Happiness For Songs med bland annat This Road, en duett med Ane Brun. År 2009 kom Family Feelings och 2012 LB. Bygdén har även gjort ledmotivet till Filip & Fredriks reseprogram Grattis världen, och den animerade videon till The Hole från LB blev både Manifest- och Grammisnominerad.
Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion som släpps i oktober, tar Lars Bygdén avsked av sin hustru som gick bort förra året. Det är en naken inblick i en becksvart process fram till det oundvikliga slutet, men också en start för Lars och hans barn i det nya livet.
Albumet är föga överraskande Bygdéns hittills mest omskakande men samtidigt hans mest innerliga.
Med sig på scen har han Mikael Nilzén (keyboards) Magnus Olsson (trummor) Rikard Lidhamn (bas) Emma Ahlberg Ek (fiol) Staffan Johansson (gitarr).

Entré 220 kr

.

Söndag 16 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.

Fredag 21 juni 11 -17
TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17
Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00.
Dans kring stången kl 15.00 under ledning av Klas och Louise Järvfors Turner
och på dragspel Gunnar Nygren!
Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen

Fri entré
.

Lördag 22 juni – Midsommardagen
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP

Söndag 23 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Efter midsommar vidtar sommarprogrammet och sommaröppettider.

ÖPPETTIDER I SOMMAR  25 JUNI – 18 AUGUSTI 
Tis – lör: kl 12 – 17 (lunch serveras kl 12 – 15).
Onsdag, fredag och lördag kväll öppet kl 18 – 23.
Söndagsbuffé kl 12 – 17.
Måndagar alltid stängt.
De sista två veckorna i augusti är det endast öppet på helger.
.
BOKA: 0158 – 259 00 eller info@skottvangsgrufva.se.
Du kan också följa oss på Facebook och Instagram.
.

Onsdag 26 juni kl 20
BAD LIVER -EN HYLLNING TILL TOM WAITS
Centralfigurer i Bad Liver är, nu som då, sångaren Gerhard Hoberstorfer, Leif Jordansson på sång och gitarr och multiinstrumentalisten Bebe Risenfors. Ingen av dem har bandet som huvudsyssla, vilket gör att allt de företar sig sker av lust, snarare än måsten. Hoberstorfer är huvudsakligen verksam som skådespelare på Stadsteatern. Jordansson komponerar nyfiken musik för film, teater och television (och erhöll nyligen SKAP:s musikdramatikpris.Risenfors, som tycks kunna ge de mest obskyra instrument ett existensberättigande, är flitigt anlitad som egensinnig krydda åt många grupper och artister –   inklusive Tom Waits själv!  Flera av medlemmarna har också varit högst inblandade i Waitsrelaterade projekt som exempelvis musiker i Black Rider (Wilson, Waits, Burroughs) i Stockholm åren 1997-98.

Tom Waits värld är befolkad av människor som med lätthet och lathet skulle kunna beskrivas som ”udda existenser”. Individer som egentligen är högst typiska exempel på mänsklighet –med all dess drömmar, skönhet, svagheter och sorg.

Bad Liver har nu funnits i 30 år i olika konstellationer. Från starten 1988-8i Göteborg med föreställningen Tom Waits på svenska som blev ledmotiv till det laglösa svartklubbslandet som rådde i slutet på 80-talet i Gbg för att sedan turnera runt i Sverige och Norge. En resa som toppades med ett månadslångt engagemang på Mosebacke med midnattsföreställningar varje kväll i veckan. City Records gav ut en platta ”14 sånger” på vinyl och CD. Efter ett par år gick bandet över till att skapa nya föreställningar utifrån olika teman. Det har varit tolkningar av argentinsk tango, det har varit projekt med eget material och en hel del teatermusik och det har till och med blivit en opera ”Makkbett” på Göteborgsoperan.  De senaste 10 åren har vi ägnat oss åt att skapa nya föreställningar där Gerhard och Leif bjudit in nya musiker t.ex. : ”Problemorienterad Underhållning” som bygger på egna tolkningar av Blå Tåget där låtarna sätts i ett nytt sammanhang för att visa hur aktuella de fortfarande, ”Tango enligt Schopenhauer” Argentinsk tango på svenska med mellansnack som bygger på texter från Schopenhauer, Hollebecque m.fl. samt ”Kärlekens dolda budskap – Nick Cave på svenska” som är en översättning av plattan The Boatmans call” sammansatt med nyskrivna mellansnack om kärleken, andlighet och mörker.

Dags igen nu då för den bejublade föreställningen ”Dagar och nätter i Glömskeboda” Tom Waits på svenska. Vi får höra historier om Sonja Navinskij, tjejen som var först med allt, Eddie Bengtsson som hade en Buick 1957 med ett skotthål i sidan, Aki Finnen som var mästertjuven. Allt utifrån översättningar av Tom Waits sånger. Gerhard Hoberstorfer och Leif Jordansson är de två originalmedlemmarna som denna gång har med sig Arvid Pettersson, keyboard och bas, Lars Ydgren på träblås samt Erik Nilsson på trummor. Alla tre med bakgrund i band som Den Flygande Bokrullen och Süperstar Orchestra. Missa inte!.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker inomhus pga dåligt väder.
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr
.
Fredag 28 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM – GRILLKVÄLL OCH MUSIKQUIZ MED SIMON STÅLSPETS
Första bygdepubkvällen för sommarsäsongen bjuder vi in till somrig grillbuffé från 18.00 och 20.00 är det dags för musikquiz med multiinstrumentalisten från Dunker – Simon Stålspets. Simon kommer även underhålla oss som trubadur under kvällen med sånger från 50-talet och framåt. Simon, som numer är bosatt i Dunker, skriver och framför egna visor/sånger på svenska. Spelar gitarr, mandola, sälgflöjt, munspel, kohorn och sjunger. Han har varit frilansmusiker i många år och turnerat i över 20 länder, framträtt i TV och radio i flera länder, erhållit priser och stipendier, bl.a. vunnit German Record Critics´ Award, vilket är de tyska musikjournalisternas eget pris. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Grillbuffén kostar 250:-  (inkl dryck, kaffe och liten kaka) och quizet samt kvällens underhållning är gratis.

.
Lördag 29 juni kl 20
AMANDA GINSBURG
Den 7 februari tog Amanda Ginsburg emot en Grammis för Årets Jazz! ”Jag är fortfarande i sån chock över att jag fick ta emot en grammis! Jag är otroligt glad men det är för mig också mycket att ta in. Det är en ära bara att ha varit nominerad tillsammans med de fyra andra musikerna som inspirerat mig på så olika sätt. Alldeles varm i hjärtat är jag! Tack!!”
Sen Amanda debuterade med sitt debutalbum ”Jag har funderat på en sak” belönades hon först med betyg 4 av 5 i Dagens Nyheter. Sedan fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendiet, flera tv-inslag bland annat i SVT Gokväll och Allsång på Skansen. Hon har nominerats till årets nykomling i P2 Jazzkatten, mottagit Skaps Jazzpris och Stim-stipendium. Hon har spelat över hela landet inför tusentals besökare och avslutade hösten med fina recensioner och bejublade konserter inför utsålda hus. Nu ger Amanda sig ut på en stor turné och vi är så glada att hon stannar till hos oss på Skottvång.
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Konserten sker inomhus. 
Grillbuffé och biljett till konserten: 500 kr.
Endast konsertbiljett: 220 kr

Söndag 30 juni 12-17
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Söndag 30 juni kl 15
Konsert med Kulturskolans ferieband GRIFFIN
“Det blir en väldigt blandad repertoar, allt från Beatles till Ebba Grön till Thore Skogman. Instrumenteringen blir trummor, bas, diverse gitarrer, saxofon och sång, så det blir ett ganska poppigt sound med touch av lite jazz och lite rock”.
.
Fri entré och vi serverar buffé och fika under hela dagen.