Juni

Lördag 1 juni kl 20
SIENA ROOT
Äkta analog rock n roll!
Rockorkestern Siena Root gör sitt första gig i Skottvångs grufva. Efter fullspäckade turnéer i Europa tillsammans med band som bl a Deep Purple och Blues Pills m.fl. bjuder de nu på en exklusiv och intim konsert i hjärtat av Sörmland.
Med sju album, över 15 år på vägarna i Europa och hundratals konserter i bagaget behövs väl en riktigt bra ursäkt att stanna hemma den här kvällen?
Lisa Lystam – sång
Sam Riffer – bas
Love Forsberg – percussion
Erik Petersson – orgel
Matte Gustavsson – gitarr
https://www.youtube.com/watch?v=wVfWhGbDDTE
.
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Entré 220 kr
.
Söndag 2 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 7 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan. 
.
Lördag 8 juni
ABONNERAT FÖR 60-ÅRSKALAS
.

Söndag 9 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 14 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 15 juni kl 20
LARS BYGDÉN
Dark Companion – ett avsked och en nystart
”Min fru Ulrika Jönsson dog den 11 november 2017. Dark Companion har för mig varit ständigt närvarande och ackompanjerat det utdragna avsked som vi gått igenom de senaste fyra åren. När jag första gången befann mig i studion med materialet till skivan fick vi de första beskeden om att något var fel. Skivan har sedan dess förföljt mig genom hela den svåra tid som ledde fram till Ulrikas död. Jag tror att jag på många sätt använt skivan som en tillflyktsort där jag sökt skydd när verkligheten känts för svår. Jag har gjort om och gjort om och inte vågat släppa taget. Jag inser nu att det kanske var så att jag inte kunde släppa taget om skivan förrän jag släppt iväg Ulrika.”
/LB
Lars Bygdén bildade 1996 countryrockgruppen The Thousand Dollar Playboys i Sundsvall. Gruppen gav ut två album, fick ett stort genomslag och upplöstes 2002. Han har därefter fortsatt som soloartist på skivbolaget Massproduktion och gav 2005 ut sitt första album under eget namn, Trading Happiness For Songs med bland annat This Road, en duett med Ane Brun. År 2009 kom Family Feelings och 2012 LB. Bygdén har även gjort ledmotivet till Filip & Fredriks reseprogram Grattis världen, och den animerade videon till The Hole från LB blev både Manifest- och Grammisnominerad.
Ett farväl, men också en startpunkt för ett nytt liv. På sitt kommande fjärde soloalbum Dark Companion som släpps i oktober, tar Lars Bygdén avsked av sin hustru som gick bort förra året. Det är en naken inblick i en becksvart process fram till det oundvikliga slutet, men också en start för Lars och hans barn i det nya livet.
Albumet är föga överraskande Bygdéns hittills mest omskakande men samtidigt hans mest innerliga.
Med sig på scen har han Mikael Nilzén (keyboards) Magnus Olsson (trummor) Rikard Lidhamn (bas) Emma Ahlberg Ek (fiol) Staffan Johansson (gitarr).

Entré 220 kr

.

Söndag 16 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
.

Fredag 21 juni 11 -17
TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17
Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00.
Dans kring stången kl 15.30
Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen

Fri entré
.

Lördag 22 juni – Midsommardagen
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP

Söndag 23 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Efter midsommar vidtar sommarprogrammet och sommaröppettider.