Fredag 1 juni från kl 18
ABONNERAT FÖR PRIVAT FEST

Lördag 2 juni kl 20
SANNA CARLSTEDT
Sanna Carlstedt är Sörmlands egen visdrottning med hyllade konserter och återkommande besök i radio P4. Sanna är en en klassisk svensk visartist som kan konsten att roa sin publik och alltid säga vad hon tycker. ”Den logiska länken mellan punk och Edith Piaf” har någon sagt och det stämmer väldigt bra.
Sanna har fått Fred Åkerström stipendium, LO:s kulturstipendie och flera andra stora utmärkelser. Hon har spelat över hela landet på varenda festival värd namnet och samarbetat med Lars Winnerbäck, Lars Demian och Johan Johansson. 

Entré: 200 kr
.

Söndag 3 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 8 juni från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder. 

Lördag 9 juni kl 20
IDA BANG AND THE BLUE TEARS
Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band som har blivit ett eftertraktat band på bluesscenen i Europa. Stockholmsbandet hade sin första spelning sommaren 2013, och sedan dess har de turnerat flitigt, med både ett fullängdsalbum och en EP i bagaget.
Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande retro-/americana-band med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, vilket banade väg för mer turnerande utanför Sveriges gränser. De blev kallade publikfavoriter under Europas största bluesfestival Notodden Blues Fest 2017 i Norge. Bandet släppte under 2016 även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som fick fina recensioner.

26-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft bakom. Hon har gjort mycket för den nya, modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues – ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm, samt har setts som klubbarrangör på Fasching.

I bandet ingår även fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. De har alla betydelsefulla roller i bandet med sina olika stilar och enorma spelskicklighet, vilket – enligt recensenterna – bildar ett nytt och eget sound. Låtmaterialet och soundet har blandats av olika inspirationer som t ex Bonnie Raitt, The Black Keys och Alabama Shakes.

– Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet. (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

Ida Bang – sång
John Bernström – gitarr
Leo Henriksson – gitarr
Patrik Engström – bas
Leo Sund – trummor

Entré: 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 10 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 15 juni från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder. 

Lördag 16 juni kl 20
LISE & GERTRUD
Lise & Gertrud tillhör toppskiktet av Svenska scenartister. Med två röster, en cello och emellanåt ett piano skapar de något alldeles eget och äkta personligt.
Lise & Gertrud är duon som gjort sig ett namn genom att spela musik som ”alla” har hört och framföra det på ett nytt, fräscht och egensinnigt sätt. De älskar det och publiken älskar det. Anslaget är direkt och de har den där benådade förmågan att etablera fullständig kontakt med publiken från det de stiger upp på scenen till det de tar sista tonen.
Mellansnacket bygger på vardagliga iakttagelser och personliga upplevelser som avhandlas med en stor portion humor, värme och självironi.

De har synts i allt från Allsång på Skansen, Idrottsgalan, Så ska det låta till Svenska riksdagens öppnande och Nobel festen. De har varit förband till så väl The Manhattan transfer som Sven Ingvars.

”Att överträffa människors förväntningar sporrar oss båda två. För att lyckas med det krävs engagemang, skicklighet, och charm”
Lise & Gertrud

Entré 200 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 17 juni 12 -15 (obs tiden!)
SÖNDAGSBUFFÉ
Från kl 15 abonnerat för privat fest

Onsdag 20 juni kl 20
SVENSKA AKADEMIEN
Landets mäktigaste reggae/hiphop/ragga-grupp är återförenade inför spelning på bla Öland Roots och gör en mycket exklusiv spelning i skogen på Skottvång. En slags generalrepetition helt enkelt. Missa för allt i världen inte!!
Entré 200 kr

Fredag 22 juni 12 -17
TRADITIONELLT MIDSOMMARFIRANDE
Restaurang- och caféservering mellan 11 och 17
Vi klär midsommarstången tillsammans vid 14.00. Dans kring stången kl 15.30
Bengt Landin står för ringlekarna ackompanjerad av Gunnar Nygren

Muséet är öppet och milan är under uppbyggnad i gruvhagen
Fri entré
.

Lördag 23 juni – Midsommardagen
STÄNGT

Söndag 24 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Efter midsommar vidtar sommarprogrammet och sommaröppettider.

Öppettider i sommar: 26 juni – 19 augusti:
Tis-lör 12-17 (lunch serveras 12-15).
Onsdag, fredag och lördag kväll 18-23 (01 vid vissa evenemang).
Söndagsbuffé 12-17.
Måndagar alltid stängt.
19 aug-2 sep endast öppet helger.

Onsdag 27 juni kl 20
AMANDA JENSSEN OCH BOB’S CARNIVAL
Musiksällskapet Bob’s Carnival bjuder in till en bråkig melodisk saga med en melankolisk underström av mörker. I en värld av blåsinstrument, röster och trummor trampar bandet fram genom en febrig dröm av jazz, punk och lyrik.
Bob’s Carnival är:

Amanda Jenssen-sång
Johan Norin – tuba
Jonas Lindeborg – trumpet
Staffan Findin-trombon
Andreas Andersson-sax
Fredrik Myhr-trummor

Utomhuskonsert (vid ruskväder inne i Värdshuset).
Grillbuffé och konsertbiljett 415 kr
Endast konsertbiljett 200 kr

I samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 29 juni från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder. 

Lördag 30 juni kl 20
URBAN TURBAN- SCHLAGER PÅ PERSISKA MED SHAMIM NAGHEDI
Urban turbans Comeback skiva släpptes i maj 2017 med strålande recensioner som följd. Framför allt kanske för att persiska sångerskan Shamim Naghedi är en sensationellt bra sångerska. Men skivan är också något av en sensation – Svenska Schlagerklassiker översatta till persiska. Kulturblandningen blir tredubbel. Det som en del tror är äktsvensk tradition var egentligen amerikanska standardlåtar som översattes till svenska och blev svensktoppsklassiker. När de nu översätts till persiska är det en bra bild av hur kultur utvecklas.
Urban Turban & Shamim Naghedis är som flera parlörer på en gång körda genom dokumentförstörare och sedan hopsatta igen med helt nya sammanhang. Folkkära, svenska schlagers med persiska texter. Sånt är livet, Är det konstigt att man längtar bort nån gång och Gråt inga tårar så som ingen hört dem tidigare. Här i nya rytmer och lätt transformerade melodier på ovanliga instrument. Bekanta ja. Annorlunda också.

Shamim Naghedi – sång
Peter Bryngelsson – slidegitarr, Ud mandolin, Cümbüs, Dobro m.fl stränginstrument
Mikael Svanevik – slagverk, darbuka
Pelle Bolander – fiol
Jonna Sandell – fiol
Mukiryan Abubakr – fiol
Ulla Wrethagen – sång, mandolin
Anna Hammarsten – sång, dragspel
Jörgen Adolfsson – saxofoner, kontrabasklarinett
Bobby Ringström – bas

Inomhuskonsert och à la carteservering.
Konsertbiljett 200 kr
I samarbete med GiG Jazzförening 

BOKA: 0158 – 259 00 eller info@skottvangsgrufva.se.