Fredag 2 juni från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder.

Lördag 3 juni kl 20
STEFAN NILSSON AND THE GIFT BAND
Resan tillbaka till 70- talet! Det är egentligen den gamla Jazz Rockgruppen Kornet från 1974 som är inspirationskällan till ”The Gift”!
Jag var själv en av musikerna i det bandet och nu, efter 40 års fortsatt musicerande och komponerande, har det äntligen blivit dags att vända blicken bakåt och ta till sig den sprakande energin från Kornet-tiden! Det här bygger på ren lust och glädje, och vi hoppas förstås att det också ska kännas i musiken! Stefan Nilsson har nu en fyrtioårig karriär bakom sig som ackompanjatör, musikalisk ledare för ett antal scenproduktioner och som kompositör till en mängd svenska och utländska filmer. Du har med stor sannolikhet hört hans musik. Exempelvis i filmer som ”Pelle Erövraren, “Så som i himmelen”, ”Morrhår och ärtor”, ”Falsk som vatten”, ”Yrrol”, ”Liv och Ingmar” eller ”Juloratoriet”. Eller tv-serierna ”Skärgårdsdoktorn” och ”Beck” med Gösta Ekman.

The Gift Band
Stefan Nilsson, Keyboard
Patrik Boman, Bas
Johan Hasselquist, Trummor
Rafael Sida Huizar, Slagverk

Entré: 190 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 4 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 9 juni från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder. 

Lördag 10 juni kl 20
BJÖRN LODIN OCH BALTIMOORE
En kväll som blandas med klassiska rockhits från t ex Zeppelin, Deep Purple och Nazareth och låtar från hela Baltimoores karriär.
Baltimoore har existerat sedan 1987 i många olika konstellationer och är bandledaren Björn Lodin’s skötebarn. Bandet har gjort 12 album med ett 13:e nu under produktion. Tillbaka på Skottvångs scen bjuds vi på förstklassig, klassisk tung och finurlig rock när den är som allra bäst!

Björn Lodin – guitar and lead vocals
Mats Attaque – guitar and backing vocals

Weine Johansson – bass
Leopold Collett – drums
https://www.facebook.com/Baltimoore.official/

Entré: 190 kr

Söndag 11 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 16 juni kl 20
LISE&GERTRUD
Lise&Gertruds sommarkonsert är en skön blandning av svenska och internationella favoriter. En musikalisk cocktail som rymmer alla färger och stämningar. Förbered er på en stund av stor musikalitet, humor, värme, snabba vändningar och två röster som inte lämnar någon oberörd.

Att ge sig ut och spela i sommarsverige är något som Lise&Gertrud tycker extra
mycket om. ”På sommaren är alla lite mer avspända, lite mindre stressade och mer tillåtande.  Då kan vad som helst hända. Mötet med publiken dröjer sig ofta kvar hos oss som fina minnen att plocka fram när höstmörkret gör sig påmint. Publiken är vårt bränsle,” säger Lise&Gertrud.

Lise&Gertrud tillhör toppskiktet av svenska liveartister. Efter 18 år tillsammans på scenen har de en självklar pondus. De har gjort sig ett namn genom att tolkar låtar som ”alla” hört och framför de på ett nytt sätt. Allas våra favoriter lyfts fram och får nytt liv i deras versioner. Tillsamman med sin fenomenala tolkningsförmåga har de under åren utvecklat ett personligt och avspänt mellansnack mellan varandra. Med en befriande självdistans, och glimten i ögat får de publiken att känna sig som en i familjen. Publikkontakten är ögonblicklig.

Entré 190 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 17 juni
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP HELA DAGEN

Söndag 18 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 23 juni
KLASSISKT MIDSOMMARFIRANDE
Kom och hjälp till att klä midsommarstången kl 14 och dansa sedan tillsammans med Kerstin och Bengt Landin kl 15.30 till tonerna av Gunnar Nygren på dragspel. I restaurangen serveras fika och midsomriga rätter under hela dagen.
Öppet mellan 12 och 17.

Lördag 24 juni – Midsommardagen
STÄNGT

Söndag 25 juni 12 -16
SÖNDAGSBUFFÉ

Efter midsommar vidtar sommarprogrammet och sommaröppettider.

Öppettider : 27 juni – 20 aug.
Tis – lör: kl 12 – 17 (lunch serveras kl 12 – 15).
Onsdag, fredag och lördag kväll öppet kl 18 – 23 (01 vid evenemang).
Söndagsbuffé kl 12 – 17.
Måndagar alltid stängt.
De sista två veckorna i augusti är det endast öppet på helger.

För barn på torsdagar kl 15 Biljettpris 80 kr för alla åldrar (barn under 2 år gratis). I år kommer vi att köra alla barnunderhållning på Skottvångs uteservering där våra konserter brukar hållas. Vid dåligt väder flyttar vi inomhus. Inget förköp utan alla biljetter köps på plats.

BOKA: 0158 – 259 00 eller info@skottvangsgrufva.se.
För mer information: www.skottvangsgrufva.se eller följ oss på Facebook.

Onsdagen 28 juni kl 20
MARIT BERGMAN
Marit Bergman debuterade som soloartist 2002, tog det svenska musiklivet med storm och har sedan dess belönats med såväl Grammisar och P3-guld statyetter och inspirerat en ny generation av kvinnliga artister. Marit Bergman började skriva låtar som tolvåring och spelade som sjuttonåring i bandet Candysuck. Hon beskriver sitt musikaliska ursprung som en blandning mellan Madonna, Sonic Youth, X-Ray Spex, Roberta Flack och Mary J. Blige och alla dessa vida influenser kan höras i Marits låtar. Förutom musikskapandet har Marit varit skribent och var även en av grundarna till Popkollo. För första gången gästar hon nu Skottvångs sommarscen något som vi är oerhört stolta och förväntansfulla över. Missa inte!

Konserten sker utomhus på uteserveringen/gräsmattan (vid väldigt dåligt väder flyttar vi in i Värdshuset). Grillbuffé och biljett till konserten 455 kr
Endast konsertbiljett: 250 kr-

Torsdag 29 juni kl 15
FÖR BARN: KOTTE OCH VERA
Ett fartfyllt äventyr om två trollsyskon, Kotte och Vera, som ska storstäda skogen och ta hand om det skräp som människorna lämnat kvar. Det finns dock en hake. Vera tycker att det är supertråkigt att städa och hittar på en massa undanflykter. Hon får gladeligen publiken med sig på sina upptåg. Men Kotte är listig och får Vera tillslut att hålla i en sopborste och hjälpa till att plocka upp det skräp som ligger kvar på marken. Publiken hjälper till och sopsorterar då Vera inte vet vart alla ”kvarglömda saker” ska läggas. Publiken rycks med i undanflykterna som leder till busiga upptåg, vattenkrig, allsång, sopsortering och en annorlunda avslutande skattjakt. Barnen får som belöning en del av skatten med sig hem- en kristallvattendroppe!
Biljettpris 80 kr för alla åldrar (barn under 2 år gratis). I år kommer vi att köra alla barnunderhållning på Skottvångs uteservering där våra konserter brukar hållas. Vid dåligt väder flyttar vi inomhus. Inget förköp utan alla biljetter köps på plats.

Fredag 30 juni fr kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM 
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom – som du – är och vi erbjuder både brashäng eller vacker uteservering beroende på väder