Juli

Öppettiderna gäller fram till 16 augusti och är som följer:
Tis 11.00-16.00
Ons, tors, fre, och lör 11.00 till ca 21.00.
Söndag 11-17.00 ca
Måndagar alltid stängt – då vilar vi, återhämtar oss och svarar varken i telefon eller på mail!

Läs mer här om vad som gäller vid våra konserter i Coronatider >>

Söndag 5 juli kl 15
GOVERNOR ANDY
Förband: FIREBIRDS från Gnesta kulturskola
En eftermiddag där Blues, Soul, Swamp-rock och cooking står på menyn. Den puttriga Cajungrytan doftar starkt av välrenommerade musiker och forna deltagare från Monaco Blues Band, Kärleksbyrån, Linton Kwesi Johnson och andra svängiga orkestrar. Gumbon kryddas av den forne skönsjungande idoldeltagaren Chasmin Marquez och den legendariske blues-och reggaeprofieln Governor Andy som i denna anrättning ikläder sig en soulig och bluesig kostym. Som grädde på moset serveras Klas Jervfors Turners toner som ljuder genom diverse blåsinstrument! Detta blir en svängig och gungande konsert som bjuder in till skratt, dans och spis.
.
Skaboogies laguppställning 5/7:
Chasmin Marquez – sång
Governor Andy –  sång
Bosse Karlsson – gitarr
Niclas Sandström – bas
Pelle Sundqvist – trummor
Mats B Olsson – keyboard
Klas Jervfors Turner – Blåsinstrument
——
Förband är Gnesta Kulturskolas sommarjobbare Firebirds under ledning av Magnus Holmén som bjuder på en välkänd blandning svenska och engelsk/amerikanska låtar med hög allsångsfaktor. I och med denna spelning avslutar de som tre veckors långa arbetsperiod som musiker.

Firebirds består av:
Hugo Sandklef – gitarr och sång
Alexandra Apelsten – gitarr och sång
Jakob Romby – Keyboard
Magnus Holmén – gitarr och sång
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 12 juli kl 15
PER SÖRMAN OCH FRED LANE
Under kolarveckan hyllar vi i vanlig ordning kolarnas hårda arbete och
Dan Anderssons storhet. En av hans främsta uttolkare är utan tvivel Per Sörman och Fred Lane som också ger hos mången anekdot och fakta kring hur livet levdes i skogarna runt Skottvång förr i tiden.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 19 juli kl 15
SIMONE MORENO
Sveriges brasilianska sångdrottning bjuder på samba och afrosoul på svenska – musik av bland annat Taube, Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i helt nya versioner som osar av hennes egna kryddblandning.
Simone släppte i april 2019 albumet ”Mitt Sverige”. I SVT:s ”Folkets musik” gjorde hon hösten 2017 om Christian Walz låt ”Wonderchild” till ”Underman”, och släppte sedan EP:n ”På svenska”. Sedan hon kom till Sverige för 17 år sedan från Bahia, har hon längtat efter att få sjunga mer på svenska. De gånger hon gjort det har hon berört enormt – som i hiten ”Vi drar till Malmö”, i duetten ”För alltid”, och vid jubileumskonserten för Taube 100 år i Berwaldhallen.
I Sverige är Simone kanske mest känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, från Melodifestivalen och Polarpriset där hon sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil, samt Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. Simone och hennes band turnerar hårt runt i Skandinavien, Europa och världen med sin egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser och har hyllats för skivorna ”Samba Makossa” och ”Planetas”, (5/5 i DN, vinnare av Manifestpriset).

.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 26 juli kl 15
SIMON LJUNGMAN – UTSÅLT!
Simon Ljungman (Håkan Hellströms, SeLest, Augustifamiljen mm) släppte sitt soloalbum SoLo i februari och skulle ha spelat hos oss i våras. Nu har vi lyckats få till en konsert under sommaren istället och på Skottvång slår vi upp dörrarna för en konsert där Simon tillsammans med musikervännerna Johan Håkansson & Sven Lindvall (trummor&bas) bjuder publiken på en eftermiddag av gitarr, sång och rock/soullåtar på svenska. Lyssna på singlarna År utav decennier & Tårar av guld så förstår du att detta blir en konsert för alla musikälskare.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland