Augusti

SKOTTVÅNGS ÖPPETTIDER 17 – 30 AUGUSTI:
Fredagar från kl 17
Lördagar 11 – 21
Söndag 11 – 17

Läs mer här om vad som gäller vid våra konserter i Coronatider >>

Söndag 2 augusti kl 15
WEST OF EDEN – UTSÅLT!
West of Eden är det svenska folkmusikbandet som byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands genom ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken. Bandet har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine och har genom åren samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.
West of Eden har genom åren turnerat flitigt både i Sverige och utomlands, och har hittills hunnit ge ut nio skivor vilka mötts av strålande kritik i internationell musikpress. På Skottvång har de gett många bejublade konserter och vi ser fram mot en eftermiddag med allt från finstämd musik, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel.
.
Gruppmedlemmar:
Jenny Schaub: sång, dragspel, whistle
Martin Schaub: sång, gitarrer, mandolin, keyboard
Lars Broman: fiol
Martin Holmlund: bas
Henning Sernhede: gitarrer
Ola Karlevo: trummor & percussion
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 9 augusti kl 15
CARL-EINAR HÄCKNER – UTSÅLT!
Carl-Einar Häckner behöver ingen närmare introduktion. En multibegåvad trollkarl, komiker, musiker och krönikör som roat och oroat oss under många år. Förutom otaliga shower, illusionistiska tricks och skarpa texter har han under 20 års tid uppträtt på Liseberg i Göteborg och bara där setts av drygt en miljon människor genom åren.
– Jag vill undersöka det som är det viktigaste, det finaste, det som gör oss till människor. Om att bli rånad på en bit av sitt liv. Om våra svarta hål. Om skrattet som ventil i en egen komedi för att släppa fram artisten, säger Carl-Einar.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 16 augusti kl 15
VIOLET GREEN – UTSÅLT!
Kritikerrosade och älskade av publiken – Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor! De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år. I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande. Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar.
Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.
.
Violet Green berör, roar och hänför på jazz- & bluesklubbar, stadsfestivaler, kulturföreningar, musikfolkhögskolor, pubar och sopplunch-teatrar runt hela Sverige.
.
”En helt underbar föreställning … Det bjuds på grymt gung, otroligt proffsiga kvinnor på instrument och sång, intressant och kul info mellan låtarna!” (röst ur publiken)
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 23 augusti kl 15
JENNIE ABRAHAMSON – UTSÅLT!
Möt en av landets mest spännande kompositör, sångerska och musiker. Med sin klockrena röst har hon frälst världen genom att turnera med både Peter Gabriel och Ane Brun. Med sig i ryggsäcken har hon också medverkan i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Jennie har även släppt fem hyllade soloalbum och spelat på Skottvång vid flera tillfällen. Vi ser så fram emot att höra henne igen -en multiinstrumentalist med fantastiska låtar, gåshudsvacker röst och sköna mellansnack. Missa inte!
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland
.
Söndag 30 augusti kl 15
ISABELLA LUNDGREN – UTSÅLT!
Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Som 18-åring lämnade Isabella Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Landade hårt, reste sig igen. En röst som sett botten av glaset och toppen av världen. En röst som skrattat genom natten med fingrarna i en främlings hår. En röst som kastat bort allt och tvingats möta sin blick i spegeln morgonen efter. En röst som känt kärlek. En röst som sett hat. (citat Anton Annersand)
Isabella Lundgren har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats tidigare och även nu 2020. 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har Isabella tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet. Hon är krönikör i Sveriges Jazzradio och gjorde ett uppmärksammat sommarprat i P1 2016 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik. Missa inte en av våra absolut finaste vokalister med sin trio. ”Den unga sångerskan med den gamla rösten”.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med Gig Jazzförening och Studiefrämjandet Sörmland