Lördag 1 april kl 20
STAFFAN HELLSTRAND
Staffan Hellstrand har med åren blivit en av våra säkraste och mest sevärda liveartister och med total inlevelse och fyndiga mellansnack trollbinder han publiken var han än kommer.
Flerfaldigt Grammisbelönad och med fjorton soloalbum bakom sig har denna egensinniga svenska artist en bred repertoar att välja på. Med sånger som ”Bilder av dig”, ”Hela vägen hem”, ”Fanfar” och inte minst monsterhiten ”Lilla Fågel Blå” har han för alltid en plats i den svenska pop- och rockhistorien.
Som extra krydda har denna fotbollsälskande artist också skrivit ”Explodera” – fotbollshymnen som spelas varenda gång det svenska fotbollslandslaget gör mål på hemmaplan. Han har skrivit sånger till en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Lisa Nilsson till Uno Svenningsson, Sven-Ingvars och Thorsten Flinck. En kär återkommande gäst på Skottvångsscenen, har du missat – boka genast!
Entré: 190 kr

Söndagen den 2 april 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ  

Fredagen den 7 april från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM

Lördag 8 april kl 20
KING OF THE BLUES MED CLAES JANSON OCH ARNESEN BLUES BAND
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Att BB King är en av de absolut största i bluesens historia håller nog de flesta med om. En legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri. Här hyllas han av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band. Det blir ett underhållande program där favoritlåtar ur B B Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.
Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren. Arnesen Blues Band går i år in på sitt fjortonde år som grupp. Konceptet har hela tiden varit detsamma – en något modernare approach, variation i arrangemangen, uttrycksfulla solister och en solid rytmsektion. Resultatet blir en ensemble som kan leverera ett omutligt sväng av alla sorter, Med två keyboardister på Hammondorgel och piano ges dessutom möjligheten till en dynamik som sträcker sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Arnesen Blues Band består av:
Thomas Arnesen – gitarr, sång
Andreas Hellkvist – Hammondorgel
Anders Forsberg – piano
Björn Lundquist – bas
Kjell Gustafsson – trummor
Mer information finns på arnesenbluesband.se

Entré: 190 kr

Söndagen den 9 april 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ  

Fredag 14 april från 18.00
PÅSKBUFFÉ
Varför inte fira påsk på Skottvång?! Kom och smaka på hemlagade påskläckerheter på vår dignande påskbuffé. Vi erbjuder egenhändigt inlagda sillar, ägg i massor, lax i olika varianter, kallskuret, lamm, vårens primörer, dessert, godisfrossa och mycket mycket mer.

Pris: 270:- inklusive dryck och kaffe.
 
Lördag 15 april kl 20
MANTRA SESSIONS
Mantra Sessions är ett nystartat band, sprunget från en skivinspelning. Mantra Sessions är ett unikt liveband som där musiken bygger på Indiska mantran hämtade från en mantra-box. Tillsammans med grafik och ljudeffekter i överflöd blir musiken en non-stop dub-/jazz-/reggae-ljud-resa till Indien och tillbaka.
Albumet Mantra Sessions gjordens av musikerna ZilverZurf och Bosse Skoglund som skapade trumoch basrytmer över indiska mantran som spelas upp ur en liten, billig ”mantra box”. På detta har de sedan adderat gitarrer, piano, orgel, slagverk, blåsinstrument, sång och andra instrument. Musiken gör sig perfekt för såväl lyssning och häng som för dans. Albumet låg under flera veckor på World Music chart när det släpptes 2016.
Mantra Session lineup:
Gitarr: Johan ”ZilverZurf” Zachrisson,
har släppt sju soloalbum, är en WMC veteran och har skrivit
musik till flera svenska fullängdsfilmer. Han har spelat in och spelat en hel del i Portugal och Indien.
Han har också skrivit och samtidigt producerade en sång för den legendariska Lee Perry.
Trummor/Loops: Robin ”Robbie Rulah” Cochrane, är en ung mästertrummis/slagverkare av skotskt påbrå som turnérat i världen över med band såsom ”Abjeez” och ”Sirocco” för att nämna några.
Bas/sång: Desmond Foster, har en meritlista som är längre än de flesta. Från att spela med
världsartister som David Byrne, Gregory Isaacs och Boy George till sång inom reggae/soul under sitt
eget namn.
Keyboard: Tommy ”Bernie” Berndtsson är en av Sveriges mest respekterade jazz/blues musiker. Han har spelat med alla de bästa artisterna i decennier. Bl.a. Peps och Tommy Körberg.
Trombon, trumpet /slagverk: Klas Jervfors spelar bland annat med Linton Kwesi Johnson och Dennis Bovell Dub Band och tillsammans med en rad svenska akter. Klas är också en ofta anlitad
studiomusiker.
Ljudtekniker/ljuddesign: Dub-specialisten Jonas ”Jonahgold” Backlund
har rest världen runt som ljudtekniker/ konstnär åt bland andra: Brooklyn Funk Essentials, Million Stylez och Syster sol.
Beroende på dagsformen kan även trumnestor Bosse skoglund hänga på. En levande legend tyvärr
med sviktande hälsa.
ZilverZurf (Johan Zachrisson) om Mantra Sessions:
”Jag har alltid haft ett stort intresse och kärlek till den enkla och grundläggande musiken. En ton, ett
riff, en tonart baserat på en dron som bara fortsätter att gå på och på. Efter många år med resor och musicerande i Indien, kommer mantran alltid att finnas i mitt hjärta. Överallt i Indien kan du höra mantra på avstånd, från morgon till middag, ibland hörs flera olika samtidigt från olika tempel, butiker eller te-bås. Nu för tiden hörs de överallt från de lättillgängliga mantra-maskinerna som finns i hela Indien. Jag älskar denna kakofoni av ljud, ibland ett mycket lugnt och rogivande bakgrundsljud, ibland mantran på en helt galen nivå genom spruckna högtalare. Om och om igen, runt och runt, hela tiden.
Om Shanti, Fred kärlek lycka
Ett samarbete med GiG Jazzförening
 
Denna kväll serveras påsktapas – smårätter med påsktema.
 
Entré: 190 kr-
 
Söndag 16 april 12-16
PÅSKBUFFÉ
Varför inte fira påsk på Skottvång?! Kom och smaka på hemlagade påskläckerheter på vår dignande påskbuffé. Vi erbjuder egenhändigt inlagda sillar, ägg i massor, lax i olika varianter, kallskuret, lamm, vårens primörer, dessert, godisfrossa och mycket mycket mer.
Pris: 270:- inklusive dryck och kaffe.
 
Fredagen den 21 april från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Anspråkslös bygdepub med dina snabbmatsfavoriter lagade från grunden och med mycket kärlek. Billigare priser, pyssel för barnen och brasan är tänd.
 
Lördag 22 april kl 20
CHRIS SPEDDING AND THE PIGGYBACK RIDERS
Chris Spedding är en av Englands mest anlitade gitarrister. Just nu är han ute på en årslång turné med Bryan Ferry. I april är han ledig därifrån och kommer till Sverige och Sörmlandsskogarna. Från 60-talet och fram till nu har han bl.a. spelat med Bryan Ferry, Paul McCartney, John Cale, Pete Townsend mfl.Chris är även känd för att ha producerat Sex Pistols första demo som ledde till deras skivkontrakt samt för att ha tackat nej till ett erbjudande att gå med i Rolling Stones.
 
The Piggyback Riders är ett nytt band som är albumaktuella under våren 2017. Musiken kan beskrivas som countrydoftande americana med brittiska rötter. Bandet sattes ihop av Sulo Karlsson (Diamond Dogs/Crunch) efter att ha släppt albumet ”Sulo’s Brilliant outsiders” (Capitol) under våren 2016 innehållande 13 country duetter med bl.a. Maria Mckee, Bellamy Brothers, Paul Young mfl. Tanken att bilda ett country/Americana band föddes och tillsammans med två av deltagarna från duett albumet. Den ena är den svenska popsångerskan Idde Schultz (Docenterna/Hovet) och den andra är den legendariske engelska gitarristen Chris Spedding (Paul McCartney, Bryan Ferry, Roger Daltery mfl). Johan Håkansson (Olle Ljungström/Tottas Bluesband) på trummor och Stefan Bellnäs (Jack Brothers/Peps Persson) på bas.
 
Albumet ”Midnight at the tenth of always” ligger nu inspelat och är snart färdig mixat och beräknas släppas i april. I samband med det kommer ”The Piggyback Riders” göra en kortare turné  med start på Kägelbanan Södra teatern Stockholm och avslutas på Skottvångs Grufva. Missa inte en historisk spelning!
Konserten inleds av Sulo och Idde med ett akustiskt set. 
 
Entré: 190:-
 
Söndagen den 23 april 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ 
 
Fredag 28 april kl 20 – UTSÅLT
REBECKA TÖRNKVIST med band
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Rebecka har ju en tradition att spela hos oss varje sommar. Dock är det så att hon äntligen släpper nytt material och kommer att ha release för sin nya skiva på Södra teatern senare i vår. Innan dess har vi i Skottvångspubliken den stora förmånen att få vara först med att höra de nya låtarna! Ett helt unikt tillfälle att vara först att höra hennes nya material. Med sig har hon, i vanlig ordning, några av landets bästa musiker. Missa för allt i världen inte!!
 
Gitarr, pedal steel: Johan Lindström
Div blåsinstrument: Per Texas Johansson
Trummor: Niklas Gabrielsson
 
Entré: 190:-
 
Lördag 29 april kl 20 – Utsålt!
ROFFE WIKSTRÖM
Ett samarbete med GiG Jazzförening
Med en 30-årig karriär omfattandes 27 album och över 3 500 konserter är Rolf Wikström otvekligen Sveriges okrönte blueskung. Som ende icke engelsk sjungande artist är han med i Virgins Blues Encyclopedia. Han vilar dock inte på några lagrar utan går ständigt vidare.

Rolf Wikström har länge varit ledande inom svensk blues, och med sin hantering av elgitarren, sin kraftfulla röst, sina egna texter och låtar kan han snart jämföras med de riktigt stora inom genren. Han blandar även med andra typer av musik – utan att nå ett sämre resultat. Dessutom har han fått pris för både tolkningar av Bellman (1995) och Ferlin. Med sig har han också den eminente pianisten Niklas Medin.

Entré: 250:-

Söndagen den 30 april 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ