April

Fr o m fredag 20 mars och tills vidare gäller följande:

.
1. Alla konserter ställs in.
Recap och Delphi Glenn får vi ge besked om senare.

2. Vi ändrar våra ÖPPETTIDER:
Fredagar fortfarande Bygdepub och Vardagsrum från kl 18.
Lördagar och söndagar ändrar vi öppettiderna till 11-15. (Stängt lördagkvällar)

3. Vi ändrar vårt UTBUD enligt följande:
Fredagar kör vi bygdepub som vanligt med á la carte-fredagsmysmat med möjlighet till take-away. NYHET: möjlighet att beställa mat via ”Drive- through” – kör upp invid restaurangen. Tuta, beställ och betala (swisha) genom ”bakrums-fönstret” – tydliga skyltar kommer att finnas 🚗

4. Lördagar och söndagar kör vi lunchmenyer med 3-4 husmanrätter, smarriga mackor, fikabröd, vin, öl, varm choklad mmmm. Alltså ingen söndagsbuffé utan rätter ”on demand” för att minska svinn.
NYHET – beställ matsäck från oss och gå ut på Sörmlandsleden eller sätt dig och fika i en söderslänt eller kanske gå ner till Marvikarna för en lunch i vårsolen. På detta vis kan ni kombinera en riskfri utomhuslunch med att du supportar din lokala (kämpandes😬) företagare och restaurang. Det kommer finnas en fika- och en lunchvariant med kaffe/thé/chokladtermos till båda. Självklart kan du även beställa lunch i värdshuset och äta den på vår uteservering.

5. Det kommer också, under hela helgen, finnas matlådor att köpa. Då tänker vi att vi lagar mat från grunden som lämpar sig att frysa in och värma upp vid senare tillfälle som lasagne, fiskgratäng, grytor mmmm. Mat att bunkra.

Menyer till samtliga dagar, matlådor att välja på samt priser publiceras här på hemsidan på torsdagar.

Varmt varmt välkomna till Skottvång!

.
.
PÅSK
Vi återkommer om påsken inom kort
.
Lördag 11 april kl 20
INSTÄLLT! KEBNEKAJSE
..
Fredag 17 april från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM

Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 18 april kl 20
CHRISTIAN KJELLVANDER
I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och
isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för
vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet.
Genom råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Kjellvander skapar ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent. De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan. En kväll med en av landets vackraste och viktigaste röster.

Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

(OBS! den tidigare annonserade konserten med Emrik Larsson – M-Rock & Wefunky är flyttad till hösten)
..
Söndag 19 april 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
Söndag 19 april kl 15 – 16
WORK IT OUT
I Gnesta har vi ett poppigt dans- och rockband. Dom arbetar med musik genom daglig verksamhet. Här ger de en konsert med såväl covers som egna låtar.
Fri entré
Tid 15.00—16:00
Brunch och fika serveras från 12 till 16

..

Fredag 24 april från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
kl 20 PUBQUIZ
frågor om högt och lågt och fina priser!
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.

.
Lördag 25 april
ABONNERAT FÖR PRIVAT FEST
.
Söndag 26 april 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ