Mars 2024

ÖPPETTIDER

Fredag från kl 17  Bygdepub
Lördag från kl 18  Konsert och á la carte-meny
Söndag kl 12-16  Söndagsbuffé

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se
Berätta hur många ni är, vilken tid ni vill komma, om ni enbart vill ha konsertbiljetter (betalas sedan på plats) eller om ni även vill äta innan konserten.

VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och inbjuder bygden att samlas och hänga i sitt egna ”vardagsrum” efter en hård veckas slit. Att slippa disk och matlagning och inleda helgen på ett avslappnat och trivsamt vis. Vi serverar vällagad mat, gjort från grunden till rimliga priser.

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter. Även där lagar vi mat från grunden och säsong. Varmrätterna ligger på prisnivå runt 250:-.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Utöver det så tar vi vara på den mat vi har från helgen och ger er en mycket prisvärd tre-rätters – vi slipper svinn och kan ta vara på all mat. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.Fredag 1 mars från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 2 mars 20.00
NYNNINGEN
Nynningen är ute på vägarna igen! Nynningen strävar efter att förnya den kännetecknande musikstil som bandet en gång blev omtalad för; en blandning av rockmusik, jazz och folkmusik och med texter på svenska som engagerar och kommenterar. På repertoaren finns texter av bland annat Majakovskij, Kent Andersson och många egna låtar.

Nynningen bildades 1971 och återstartade i december 2016 på Pustervik i Göteborg av Tomas Forssell, Nikke Ström och Bengan Blomgren. De är ett av de mest tongivande svenska banden inom det som i efterhand kommit att kallas för proggmusiken. Gruppen gjorde flera klassiska album på sjuttiotalet, bland annat ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryska poeten V Majakovskij.

– Vi var sugna på att se om bandet skulle fungera efter alla dessa 36 år, säger Tomas Forssell, som en gång i tiden bildade bandet. Och det gjorde det. Gruppen har sedan dess turnerat flitigt över landet och gett ut tre nya skivor. Tomas fortsätter: – Sedan omstarten har vi gjort cirka 200 konserter på klubbar, festivaler och olika scenprogram. Under flera år samarbetade vi med Sven Wollter och gjorde bland annat föreställningen En Dröm, En Längtan, En Sång. Under 2021/2022 gjorde vi om den till en minneskonsert för Sven.

Med två medlemmar från tidigt sjuttiotal, Nikke Ström och Tomas Forsell och med Thomas Jäderlund som vass blåsare och med Mårten Magnefors som tung trummis. Nu ersätter också den eminente gitarristen/producenten Johan Lindström (Tonbruket, Rebecka Törnqvist, Ane Brun mfl) Bengan Blomgren som gitarrist i bandet.

På scen:
Tomas Forssellsång och elgitarr
Nikke Strömbas
Bengan Blomgrengitarr
Thomas Jäderlundsaxofon och sång
Mårten Magneforstrummor
Johan Lindströmgitarr, klaviatur m.m.

Mat serveras från kl 18

Entré: 275:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening


Söndag 3 mars 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Fredag 8 mars från kl 17
BYGDEPUB


Lördag 9 mars 20.00 – UTSÅLT!
SKOTTVÅNGS ALTERNATIVA MELODIFESTIVAL
Som traditionen bjuder arrangerar Skottvång sin årliga melodifestival dit alla är välkomna att anmäla sig. Amatör som proffs, lokal som global – alla är välkomna och det är först till kvarn som gäller. Vi ser gärna att det är egenskrivet material men det är ingen benhård regel – vill ni köra en cover går det också bra. Anmäl ditt bidrag till info@skottvangsgrufva.se och ange artist/gruppnamn samt namn på bidraget. Publiken är sedan med och röstar fram det vinnande bidraget under kvällen.

Mat serveras från kl 18

Entré: 100:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening


Söndag 10 mars 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Fredag 15 mars från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 16 mars 20.00
KNOCK-OUT GREG & THE SCANDINAVIAN BLUE FLAMES

Lokalproducerad blues i världsklass!

Greger ”Knock-out Greg” Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkester K-O Greg & Blue Weather som turnerade hårt i närmare 20 år och släppte 7 album. 50 fyllda och med ett lastbilslass rutin i ryggen har han samlat ihop några av Skandinaviens bästa musiker i blues/soul-genren. Vi kommer att få höra mycket blues men även en del oldschool soul.
I bandet återfinns som alltid Gregers yngre bror Marcus på trummor. Bröderna har spelat ihop i över 30 år sen starten i Gnesta 1988 och avverkat tusentals gig tillsammans. Basen hanteras av Lars Näsman känd bl.a som basist i Trickbag sen många år och en mängd andra sammanhang. På keyboard och sax återfinns Torbjörn Eliasson även han mångårig medlem av K-O Greg & Blue Weather. Tobbe spelade piano i Sven Zetterbergs band länge och blåser numera också sax i kultbandet The Beat from Palookaville. Lägg till Tomi Leino från Karkila i Finland och du har ett band man inte skojar bort. Tomi har gjort sig ett namn världen över vid det här laget som en av de absolut främsta bluesgitarrister du kan hitta. Hard hittin’ blues and no saving by the bell…

Mat serveras från kl 18

Entré: 300:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening


Söndag 17 mars 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Fredag 22 mars från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 23 mars 20.00
MAIA HIRASAWA
Med sin egensinniga röst och melodiska låtar har Maia Hirasawa sedan debuten varit en självklar del av det svenska – och japanska – musiklivet, som artist, låtskrivare och producent. Den tredje februari 2023 släppte Maia Hirasawa sitt senaste album ”If This Is The End It Sure Is A Beautiful One”.

Maia Hirasawa slog igenom med albumet ”Though I’m Just Me” 2007 och med låtar som ”And I found this Boy” och ”The Worrying kind”. Sedan debuten för 13 år sedan har hon hunnit släppa sex album i Sverige och har också en gedigen karriär i sin fars hemland Japan, där hon fått flera stora hits. Hon har under dessa år skrivit musik på svenska, japanska och engelska och producerat många av sina album själv. Hon är också en flitig kompositör till film, tv-serier och reklamfilm i just Japan.

Ett kärt återseende på Skottvångsscenen!

Mat serveras från kl 18

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening


Söndag 24 mars 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

29-31 mars
PÅSKBUFFÉ

Tryck på bilden för att göra den större!

Långfredag 29/3 kl 12-16
Påskafton
30/3 kl 12-16 och 18-22
Påskdagen
31/3 kl 12-16

Två sittningar vid lunch 12.00 och 14.00. Kvällstid – välj mellan att komma 18.00 eller 19.00

Vi bjuder på en dignande buffé med alla klassiska påskrätter, lagade från grunden! Kom och njut av våra inlagda sillar, laxar, ägg i olika varianter, kallskuret, vårprimörer, sallader, röror, lamm, gratäng, jansson, köttbullar och prinskorvar.

Vi har förstås också ett gott- och godisbord värdigt påskhögtiden!

Pris: 395:- inkl. kaffe och måltidsdryck. Barn 25:-/år t.om 13 år då det är fullt pris.