Januari 2024

ÖPPETTIDER

Fredag från kl 17 Bygdepub
Lördag från kl 18 Konsert och á la carte-meny
Söndag kl 12-16 Söndagsbuffé

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se
Berätta hur många ni är, vilken tid ni vill komma, om ni enbart vill ha konsertbiljetter (betalas sedan på plats) eller om ni även vill äta innan konserten.

VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och inbjuder bygden att samlas och hänga i sitt egna ”vardagsrum” efter en hård veckas slit. Att slippa disk och matlagning och inleda helgen på ett avslappnat och trivsamt vis.

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter. Även där lagar vi mat från grunden och säsong. Varmrätterna ligger på prisnivå runt 250:-.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Utöver det så tar vi vara på den mat vi har från helgen och ger er en mycket prisvärd tre-rätters – vi slipper svinn och kan ta vara på all mat. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Fredag 19 januari 20.00 Extrainsatt spelning!
EBBOT
Ebbot gör en extra spelning hos oss p.g.a stort biljettryck! Samma info och tider gäller som för lördagens konsert.

Mat serveras från kl 18

Entré: 350:-

Lördag 20 januari 20.00
EBBOT
Den folkkära och mångsidiga artisten Ebbot Lundberg kommer till Skottvång.
Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister.

2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot Lundberg.

I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock’n’roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.
The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase” som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”.

Mat serveras från kl 18

Entré: 350:-

Söndag 21 januari 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 26 januari från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 27 januari 20.00
MARIE BERGMAN OCH LASSE ENGLUND TOLKAR OCH HYLLAR OLA MAGNELL M.FL.
2024 firar Marie Bergman 50 år som soloartist.

1974 var året då Marie Bergmans första solo-LP släppes 1974.

Nu har det totalt blivit totalt tjugo soloalbum.

“Urmodern till singer songwriters i Skandinavien” skriver Dagens Nyheter. Och visst är hon sedan många år inte bara en av Skandinaviens mest personliga och tydliga röster med en kraft och närhet som berör, hon är också en av Sveriges mest folkkära sångerskor, känd över generationsgränser. Hon är en artist som
aldrig stannat i växten utan ständigt fångar upp nya impulser

Marie Bergman har ända sen 60-talet haft en fantastisk musik-karriär.
Hon har vunnit Melodifestivalen tre gånger och medverkat i krogshower både på Berns och Hamburger Börs. Hon har spelat på de flesta festivaler, bland annat fyra gånger i Roskilde och lika många i Västervik. Få artister har turnerat så mycket i Sverige och Norden. Bergman håller ofta seminarier och har undervisat bland annat på Musikhögskolorna i Köpenhamn och Århus. Hon är en artist som aldrig stannat i växten utan som ständigt fångat upp nya impulser. 2018 valdes Marie Bergman som en av sju nya artister in i Swedish Music Hall of Fame.

För tillfället planeras en jubileumsturné  under namnet Marie Bergman 4 Ever tillsammans med Lasse Englund

En försmak av detta program  presenteras på Skottvångs gruva den 27 januari.

Blandat med det egna materialet tolkar även Marie Cornelis Vreeswijk & Ola Magnell.

När man sätter samman Cornelis poetiska uttryck med hans sånger, träder en okänd spännande sida fram. En sårbar inre styrka som ger sångerna ett nytt ljus. Och en närvaro, ett livsengagemang som är levande och aktuellt idag – här och nu.

Ola Magnell är en av våra största med sin sångvärld av samhällskritik, humor, ordfyrverkeri och djupa tankar. Marie Bergman och Lasse Englund stod Ola nära. Det var exempelvis Ola som skrev texten till ”Ingen Kommer Undan Politiken”, som aldrig tycks gå ur tiden, och de ingick alla i den legendariska producenten Anders Burmans krets tillsammans med bl.a. Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, Pugh Rogefeldt och John Holm

Mat serveras från kl 18

Entré: 250:-

Söndag 28 januari 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ