Augusti 2024

SOMMARÖPPETTIDER

LUNCHÖPPET
Tisdag till lördag 12-17 – Á la carte-lunch
Söndagar 12-17 – Söndagsbuffé

Dessutom säljer vi glass, fikabröd och mackor mm varje dag.

KVÄLLSÖPPET
Onsdagar, fredagar och lördagar 18-23 – Grillbuffé

Grillbuffé serveras alltid från 18.00

Konserter börjar alltid 20.00

MÅNDAGAR ALLTID STÄNGT


BILJETTKÖP OCH KONSERTINFORMATION

EFTER MIDSOMMAR – Alla konserter äger rum utomhus då vi också serverar grillbuffé vid samtliga konserter – ni betalar både konsertbiljetter och grillbuffé i förväg via Nortic>> – länkar finns vid samtliga sommarkonserter på hemsidan och hos Nortic.


Fredag 2 aug kl 20.00
L’ALBA – Gästspel från Korsika
I ett samarbete med musikfesten HyttDreva har vi den stora äran att presentera ett helt fantastiskt band från Korsika.

”At the turn of the century Corsican music has taken a new course. Long rooted in the past, it has now taken on a new dimension with new influences. This synthesis has best been achieved by L’Alba. Structured around a polyphonic base, Alba’s music has freed itself from the rules and recreated new ones, using sounds from India, Maghreb, Spain, and other Mediterranean countries. In this emblematic Corsican band, voices mingle with guitars, harmonium, clarinets, flute and violin.

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 250:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57198


Lördag 3 aug
Abonnerat för bröllop


Onsdag 7 aug kl 20.00
STAFFAN HELLSTRAND
Artisten och låtskrivaren Staffan Hellstrand, som just gjort succé i ”Så
Mycket Bättre” kommer äntligen tillbaka till Skottvångsscenen.

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz.
Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. ”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister.

Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler – till och med det svenska fotbollslandslaget.

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Grillbuffé serveras från kl 18.00

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57213


Fredag 9 augResidenskonsert – Mer info kommer


Lördag 10 aug kl 20
ALE MÖLLER TRIO
Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger på scen ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Här rör han sig fritt, påhejad av sin nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen.
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.
Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

Medverkande:
Ale Möller: Mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
Johan Graden: Keyboard
Olle Linder: Slagverk, gitarr

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57199


Söndag 11 aug
Spelmansstämma


Onsdag 14 aug kl 20.00
JOHAN AIRIJOKI
Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. Mer så än någonsin i en värld där lyssnandet alltmer hänger ihop med ett roligt klipp i sociala medier. Inget fel med det, nödvändigtvis. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktigt omedelbar.
Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki och hans sånger. Sedan debuten med Vissa saker måste brännas 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.
Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Spelning för spelningar har publiken växt. Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen Hon vars hjärta var som mitt, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Något som ytterligare spred hans namn för en bredare publik.
Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb är det dags för Johan Airijoki att släppa ett soloalbum. Genom åren har Gällivaresonen byggt upp en lojal skara följare och fler och fler upptäcker hela tiden denna förut dolda norrlandsskatt. Johans musik tas bäst in via hjärtat, ett tonbad av skörhet, skönhet och enkelhet. En röst som kramar om i svåra stunder. Folkliga sagor ur nutidens Norrland ihop och personliga skildringar och tankar om vardagen ramar in hans uttryck. Med ett segel av multipla musikarrangemang hjälper han lyssnaren att fånga vind och vackert segla genom livets allra trassligaste känslor. Nu kommer han till Skottvång som duo tillsammans med den fantastiske slagverkaren Johan Håkansson

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57200


Lördag 17 aug kl 20.00
LOUISIANA AVENUE OCH KRÄFTSKIVA

”I’´ve never seen this type of energy outside the islands I’m from – definitely not in Sweden! ”– Wyclef Jean

”Sveriges bästa live-band” fyller en unik och egen plats på Sveriges och Nordens musikscen. Som en hyllning till en av världens största karnevaler bjuder Louisiana Avenue in till ett färgsprakande party där allt kan hända!
Gruppen öser ur New Orleans sjudande gryta av storartad musik som rymmer en mångfald av stilar, som soul, jazz, funk, blues, boogie-woogie och cajun, inte sällan sammanväxta med varandra. Utöver färgsprakande scenkläder, som hämtade från en Mardi Gras-parad, förstärks karnevalskänslan genom inslag som uppblåsbara enhörningar, plasthalsband, parasoller och flertalet flamboyanta klädbyten. Så skapar bandet en fest som alla är inbjudna till!
Bakom de glädjerusiga och utlevande scenframträdandena finns en allvarligt menad kärleksfilosofi. Gruppen kallar sig själva ”budskapsdriven glädjeorkester” där grundvärderingen är självklar inkludering av alla. Oavsett ålder, bakgrund eller fysiska förutsättningar är man varmt välkommen in i Louisianas Avenues värld.

Pär Stenhammar Sång
Hjalmar LeissnerGitarr
Fredrik Dahllöf Trummor
Martin WilhelmssonBas
Philip NeterowiczKlaviatur
Leon FalkTrombon
Toste SolumTrumpet
Bosse GustafssonSaxofon

Buffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Kräft, gumbo, bbq-buffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57201


Lördag 24 aug kl 20.00
SATOR TRIO
Sveriges mesta rockband Sator bjuder in till några få exklusiva spelningar i akustiskt trio-format.
Sator har en karriär som sträcker sig från det tidiga 80-talet till nu. Med tidlösa hits och historiska spelningar i ryggen så har de skrivit in sig på en självklar plats i svensk musikhistoria.
Det blir givetvis Sator-låtar men säkert en och annan cover också. Allt presenterat i ett nedskalat akustiskt format.

Med oss tre på scen med så här pass fria musikaliska tyglar så är det ingen som vet var och hur det slutar, säger Kent Norberg.

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57202


Lördag 31 aug 11-16
GRUVANS DAG
Stor årlig och traditionell hantverksmarknad