Juli 2024

VÅRT UPPLÄGG

På sommaren serverar vi grillbuffé på onsdagar, fredagar och lördagar som kan avnjutas innan våra konserter och har en varierad lunchmeny tis-lör.

På söndagar serveras ett mycket prisvärt smörgåsbord med ett stort utbud av både kalla och varma rätter samt dessert. Dryck och kaffe ingår också i priset.

Fikabröd och matiga mackor finns också att köpa under alla öppna dagar under sommaren. Den klassiska gruvmackan finns alltid att köpa under sommarsäsongen.

SOMMARÖPPETTIDER

LUNCHÖPPET
Tisdag till lördag 12-16 – Á la carte-lunch
Söndagar 12-16  – Söndagsbuffé

Dessutom säljer vi glass, fikabröd och mackor mm varje dag.

KVÄLLSÖPPET
Onsdagar, fredagar och lördagar 18-23 – Grillbuffé

Grillbuffé serveras alltid från 18.00

Konserter börjar alltid 20.00

MÅNDAGAR ALLTID STÄNGT


BILJETTKÖP OCH KONSERTINFORMATION

EFTER MIDSOMMAR – Alla konserter äger rum utomhus då vi också serverar grillbuffé vid samtliga konserter – ni betalar både konsertbiljetter och grillbuffé i förväg via Nortic>> – länkar finns vid samtliga sommarkonserter på hemsidan och hos Nortic.Onsdag 3 juli kl 20.00
SOMMARKONSERT MED LISE OCH GERTRUD
Två briljanta sångerskor och en magnifik cello skapar egna lysande versioner av världshits, man kan säga att de är en förlaga till populära TV-programmet Så mycket bättre med en stor portion humor och självdistans i pratet med publiken mellan låtarna.

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för en massa år sedan. En av dem växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till… det mesta. De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.

Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av svenska scenartister och i 25 år har de stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De rör sig i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning och har synts i allt från Allsång på Skansen och svenska riksdagens öppnande, till Idrottsgalan och Nobelfesten.

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57188


Torsdag 4 juli kl 15.00
Barnens gruva –
BRITTA PERSSON

Britta Persson är tillbaka med ny musik samtidigt som hon gör debut som författare. Både plattan och dikt­samlingen bär namnet Alla är barn – och de tolv spåren består av tidlösa melodier och träff­säkra arrangemang.

Britta Persson fick ta emot både manifestpris och en Grammis för årets barnalbum. Alla är barn är inspelad av Daniel Bengtsson i Studio Rymden och mixad av Daniel Ögren från Dina ögon.

Sara WilsonGitarr
Johannes BorgströmBas
Nino KellerTrummor

Fika, mat och glass finns till försäljning.

Entré: 100:- alla åldrar (barn under 3 år gratis)

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/59327


Lördag 6 juli
Abonnerat för bröllop

Söndag 7 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 10 juli kl 20.00
MALIN FOXDAL OCH BENGAN JANSON
Möt två giganter och tillika traditionsbärare i en intim, avskalad konsert där rösterna och berättandet får ta plats. Innerligt, varmt och humoristiskt blir det när dessa artister blandar folkmusik, jazz och visa med ett stort mått av improvisation och lekfullhet.

Malin FoxdalSång, oktavmandolin
Bengan JansonSång, dragspel

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57189


Torsdag 11 juli kl 15.00
Barnens gruva –
TIGERN OCH KOBRAN – ”En livs levande rockkonsert!”
Tigern & Kobran är bandet som passar hela familjen! Med Grammisnominerade debutskivan ”Brandbilar och poesi” i ryggen levererar Tigern & Kobran en liveshow fylld av fest, dans, superhjältar, bull-tjuvar, hundar och såklart, brandbilar. Men de hinner också med att berätta hur det känns när du har bråkat med en kompis eller när föräldrar aldrig vill lyssna.

Med energi sprungen ur rockens glansdagar, gitarrsolon, blåljus och såpbubblor är det här ofta barnens första riktiga rockkonsert! Extra roligt då att mamma och pappa också diggar. Makalöst bra och omöjligt att stå still till!

Tigern & Kobran är ungdomsvännerna och rutinerade musikerna Paulo Vidal och Martin Fogelström. Ibland bjuder duon med fler kompisar att vara med
i live-bandet.

Fika, mat och glass finns till försäljning.

Entré: 100:- alla åldrar (barn under 3 år gratis)

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/59328


Lördag 13 juli  kl 11.00
Årets kolmila tänds

Lördag 13 juli kl 20.00
BROR GUNNAR JANSSON
Oavsett om han framträder solo eller med band, släpper svenska Bror Gunnar Jansson lös en blandning av southern gothic, blues, stoner, folk och psych.

Bror Gunnar Jansson debuterade med ett självbetitlat album 2012. Ett par år senare slog han igenom i Frankrike där han sålt över 25 000 fysiska album. 2019 fick han slutligen ett bredare genomslag även hemma i Sverige, då han medverkade i flera SVT-produktioner (bl a På Spåret och Babel) och turnerade intensivt med ett hundratal konserter runt om i världen. 2021 släpptes hans senaste, mer stonerrock-orienterade, album ”Faceless Evil, Nameless Fear”.

2024 firar Bror Gunnar Jansson att han försörjt sig som artist i 10 år och att det är 10 år sen hans andra album ”Moan Snake Moan” släpptes. Detta firas med en dubbel 12″ jubileumsvinyl och en jubileumsturné som kvartett. Parallellt med detta jobbar han med sitt sjätte album, vilket än en gång kommer visa Bror Gunnar Janssons musikaliska mångsidighet och ständiga strävan att hitta nya vägar i sitt konstnärliga universum.

13 juli spelar han med en ny kvartett-sättning!

Sättning:

Bror Gunnar JanssonSång, gitarr, trumset, slagverk
Love Meyerson – Trummor, slagverk, dragspel
Emma AugustssonSång, cello, klaviatur, slagverk
Anton SvanbergBastuba, gitarr, slagverk

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57190


Söndag 14 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Måndag 15 juli kl 19 – Obs! Spelplats är Gruvhagen intill kolmilan
Mirakel i Finnmarken – en berättarföreställning med Marie Sedell och Livet Nord
Dan Andersson fick mycket inspiration till skrivande från sin far Adolf. Så här skriver Marie Sedell, barnbarn till Dan Andersson om den berättarföreställning som ges vid kolmilan i Skottvång:

Adolf skrev själv om sitt eget liv, händelser i familjen, sina innersta tankar, funderingar och tvivel men också om allt som hände runtomkring honom. Här lärde jag känna min familj bakåt direkt genom hans penna och inte genom andra uttolkare som alla vill ha sitt perspektiv eller t.o.m. ger sig rätten att fantisera och tolka. Jag lärde också känna skogsfinnarnas liv och traditioner som han kände dem. Där magi och trollkonster hörde till vardagen. Han antecknade allt han såg och hörde. Han upplevde själv att denna läkekonst var högst verksam samtidigt som han var intresserad av vetenskap och också starkt troende och av allt detta skapade han sin egen världsbild.
Min fascination har nu blivit föreställningen ”Andersson – mirakel i Finnmarken”. Här följer vi honom genom livet, tillsammans med Livet Nords magiska toner från sin femsträngade fiol.

OBS: Kvällen arrangeras av Östra Sörmlands Gruvförening och hålls i
Gruvhagen invid kolmilan. Kaffe serveras.

Inträde: 150 kr – direkt på plats (kontant eller swish)  eller förköp genom Nortic.

Mer information:
https://www.sedell.se/?page_id=277638


Onsdag 17 juli kl 20 
CAROLINE AF UGGLAS
Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Hennes meritlista har vuxit sig lång genom åren och innefattar bland annat ett flertal Grammisnomineringar, internationella framgångar och egna konstutställningar. Hennes otroliga scenenergi och personliga tilltal gör varje konsert till en unik upplevelse. 

Caroline af Ugglas, må ha släppt två album redan i slutet av 90-talet, men det var först med sin medverkan i Melodifestivalen 2007 som hon tog steget in i folkligheten. Tro på dig hamnade på en sjätteplats i deltävlingen och lyckades inte ta sig till final, men trots det blev låten en radiohit och Caroline blev allt mer välkänd. Desto bättre gick det 2009 med Snälla, snälla, som efter en sväng till Andra chansen lyckades komma till final och till slut kom tvåa efter Malena Ernmans vinnarlåt.

Caroline har också tävlat i På spåret tillsammans med Göran Hägg, och duon vann hela säsongen 2007. 2008 var Caroline af Ugglas, som själv leder en ”Alla kan sjunga”-kör, skaparen bakom tv-konceptet Körslaget, som blev ett populärt tv-program i TV4, och sedan såldes vidare till USA.

Efter succén med hennes tidigare album ”Joplin på svenska” som nådde guldstatus i Sverige med över 25 000 sålda exemplar fick Caroline blodad tand och har fortsatt att skriva texter på svenska.

Utöver att Caroline är musiker och bildkonstnär så har hon även en karriär som körledare och sångpedagog, driver konceptet ”Kör för alla” och är skodesigner.

Dessutom på scenen:

Heinz LiljedahlSlagverk
Staffan Astner Gitarr
Sven Lindvall Bas

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57192


Torsdag 18 juli kl 15.00
BARNENS GRUVA
I en tidsresa hundra år tillbaka får barnen möta gruvfogde Granberg och kolaren Axelsson. De får leta efter malm, skilja på järnmalm och gråsten och de får sålla kolstybb för att ta rätt på träkolen.

Och inte minst får de höra historierna gruvgångar och om tomtar och skogsväsen som fanns i skogen.

Fika, mat och glass finns till försäljning.

Fri entré


Lördag 20 juli kl 20.00
FRANSKA TRION
Franska Trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet fick den stor uppmärksamhet genom  Matti Ollikainens bok “Trasiga Toner” om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska trions samtliga utgåvor samt sitt tolfte album i “Mellan 4 väggar” .

Ett större genombrott för massorna skedde med Franska Trions medverkan som ett av husbanden i SVT´s På spåret.

Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat.

Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till det mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnål falla.

Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

De håller sig ständigt uppdaterade och i mars släpptes såväl albumet ”Nya kulor” som sångaren Matti Ollikainens roman ”Silverkulor i svart natt”. 

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57193


Söndag 21 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Onsdag 24 juli kl 20.00
PER PERSSON OCH NYA PACKET
När Per Persson lämnade Traste Lindéns Kvintett i slutet på 80-talet kom han att påbörja en resa vilken kom att sätta honom på kartan som en av Sveriges mest skickliga låtskrivare. Bandet han skapade, Perssons Pack, debuterade år 1989 med albumet ”Kärlek och dynamit”. Men mest kända för den breda allmänheten blev de förstås för 1991 års skapelse ”Tusen dagar härifrån”, där en ung Jakob Hellman dyker upp på sång och även spelade in under eget namn. Genom åren har Per Persson spelat in tillsammans med Engmans Kapell, Sofia Karlsson och under 2020 syntes han i Så mycket bättre, där han tillsammans med Plura framförde just ”Tusen dagar härifrån” inför en publik bestående av bland andra Jakob Hellman.

När Perssons pack år 2014 tackade för sig genom en fullsatt spelning på Nalen fortsatte Persson under eget namn. Men det dröjde inte länge innan suget efter att spela i band åter smög sig på, där och då föddes Per Persson & Nya Packet.

Grillbuffé serveras från kl 18.00 

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57194Torsdag 25 juli kl 15.00
Barnens gruva –
SMÅPUNK
Musiken är skriven med punkig attityd för 3/4/5-åringar som befinner sig i den härliga trotsåldern OCH för deras föräldrar. Alla har varit barn eller har barnasinnet kvar fortfarande. Det är lätt att känna igen sig i alla känslorna som beskrivs i musiken. Det här är en familjekonsert med ”Feel good-känsla” och humor.

Av och med Micaela Gustafsson – Låtskrivare, musiker och skådespelare
och hennes medmusikanter.

-Vinnare av manfestgalans bästa barnmusik 2021 och 2022
-Grammisnomminerad bästa barnmusik 2021 och 2022
-Vinnare av SKAPs barnmusikpris 2021
-Vinnare i kategorierna Entertainment och Best Childen/Young adult på
New York Radio Awards festivals för Bebispodden 2018

Entré: 100:- alla åldrar (barn under 3 år gratis)

Fika, mat och glass finns till försäljning.

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/59329Lördag 27 juli kl 20.00
RAINROCK – EN HYLLNING TILL PUGH
Kliv ombord en musikalisk tidsmaskin och följ med tillbaka till 60- och 70-talet, då Pugh Rogefeldt kastade om reglerna och förändrade spelplanen för svensk musik! 

Hans ikoniska låtar som Små lätta moln och Här kommer natten har varit soundtrack till många liv och ögonblick. Nu har du chansen att uppleva Pughs enorma låtskatt på nytt och uppskatta deras betydelse än en gång. 

Kom ihåg, det är mer än bara musik. Det är en hyllning till en tid, en rörelse och en man som förändrade allt. Välkommen att tillsammans med Pughs gamla band, Rainrock, hylla legenden som i våras lämnade oss.

Lineup:

Ingemar RogefeldtGitarr & sång
Johnny Rogefeldt Gitarr & sång
”Lill Pugh” Jens RogefeldtMandolin & sång
Peder SundahlTrummor & sång
Micke Finell Bas & sång

Grillbuffé serveras från kl 18.00 

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57195


Söndag 28 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ


Onsdag 31 juli kl 20.00
LADIES GOT THE BLUES
Visste du att det inte var Elvis som först spelade in Hound Dog?

Ladies Got the Blues är ett kvinnligt musikerkollektiv som består av några av Sveriges absolut bästa blues-musiker. Bandet uppträder i olika konstellationer och sättningar där musiker och instrument kan variera från gig till gig! Lyxen av att ständigt få ha med olika talanger i ensemblen gör varje konsert till något speciellt och magiskt. En konsert med Ladies Got the Blues tar dig på en dynamisk resa från bräckligt och finstämt, till de svängigaste roots-grooven, spontana improvisationer och ett händerna-i-taket crescendo – allt i bluesens toner. Det är känslosamt och rörande, men också starkt, medryckande och framför allt inspirerande!

Ladies Got the Blues är en hyllning till de kvinnliga musiker som starkt bidragit till genrens utveckling genom historien. Kvinnor du känner igen – som Etta James, Nina Simone, Janis Joplin, Aretha Franklin, och Big Mama Thornton – men också kvinnor vars musikaliska gärning inte är lika välkänd eller dokumenterad som de manliga kollegornas: Ruth Brown, Sugar Pie SeSanto, Big Maybelle, Victoria Spivey, för att nämna några exempel. Efter en konsert med Ladies Got the Blues kommer du att ha hört några av dina favoritlåtar inom bluesen men förhoppningsvis går du också därifrån med ett helt gäng nya upptäckter.

2023 innebar ett intensivt turnerande som avslutades med ett slutsålt succégig på Fasching i Stockholm. 2024 firar Ladies Got the Blues sitt 10-års-jubileum.

Grillbuffé serveras från kl 18.00 

Biljett: 350:-
Grillbuffé: 350:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://nortic.se/ticket/event/57196