Mars

Fredag 1 mars från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan. 
.
Lördag 2 mars kl 20
CLAES JANSON OCH ARNESEN BLUESBAND
– ETT ORD TILL MINA POLARE
Jazz och blueslegendaren Claes Janson har varit verksam sedan mitten av sextiotalet och kan utan tvekan räknas in som en betydande del i den svenska jazzhistorien. Med sin nordsikt blåa ton har Claes konsekvent satt en prägel på sin musik. Ett stort antal skivor har det blivit genom åren och alldeles nyss släpptes den senaste –  ”Ett ord till mina polare”.  Texter av Hasse Widmark och innehåller både lite blues, lite jazz och några visor.
.
Thomas Arnesen – guitar and vocals
Andreas Hellkvist – Hammond B3

Anders Forsberg – piano
Björn Lundquist – electric bass
Ola Ragnar – drums

Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 3 mars 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.

8 OCH 9 MARS
ERBJUDANDE TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I GiG:
Så här i grådiset tänkte vi komma med ett litet extra vårerbjudande och förhoppningsvis pigga upp våra kära medlemmar..

I helgen 8-9 mars kommer två legender till Skottvång. På fredagen Lydia Lunch  och på lördagen Palle Danielsson. Båda är världsstjärnor och tillhör eliten inom sina respektive genrer.
.
Vi vill fylla lokalen och ge er som redan är medlemmar ett tacksamhetsbevis men också så klart försöka ta tillfället i akt att skaffa nya medlemmar eller att ni som tidigare varit medlemmar vill förnya ert medlemskap även 2019.
.
Därför kommer vi att ge ett medlemspris på båda konserterna i helgen – varje konsert kostar 100:- istället för 220:- om du är medlem i GiG. Om du tipsar eller har med dig någon som inte redan är medlem så kostar biljetten också 100:- plus ett medlemskap på 100:- (sparar in en tjuga i alla fall).
.
Nedan finns info om båda konserterna och jättebra att boka om ni vill äta också på 0158-25900 eller mail: info@skottvangsgrufva.se
.
Varmt välkomna och hoppas vi ses i helgen!
/Styrelsen i GiG
.
Fredag 8 mars kl 20
LYDIA LUNCH
LYDIA LUNCH till skogen och Skottvång!! En nästan ofattbar bokning!

Lydia Lunch är en amerikansk sångerska, poet, författare och skådespelerska. Som 17-åring startade hon bandet Teenage Jesus and the Jerks och blev snabbt ett av New Yorks mest inflytelserika band på det sena 70-talets New Wave-scen. Lydia Lunch bröt ny mark då och har fortsatt utmana med en mängd olika uttryckssätt. Hon har släppt ett 30-tal album och samarbetat med bl.a. Brian Eno, Sonic Youth, Omar Rodriguez Lopez och Nick Cave. Lydia Lunch kallar själv sina ord för virus, som infekterar. Om folk förstår vad hon pratar om eller inte är inget som bekymrar henne. Konserten hos oss är ett soloframträdande där hon läser poesi som både skyddar oss från och samtidigt får demoner att dansa långt inom oss. Varmt välkomna till en helt oförglömlig afton!

Entre 220 kr
Ett samarbete med Elena Wolay och Jazz är farligt samt GiG Jazzförening

Lördag 9 mars kl 20
PALLE DANIELSSON, ALI DJERIDI, OCH LEO LINDBERG
Kom och njut av jazz i fullkomlig världsklass men några av de finaste musikerna vi har i detta land.
Palle Danielsson är en av Sveriges mest internationella musiker och ingick i Keith Jarrets eurpeiska grupp med Jan Garbarek, Jon Christensen på 70 talet.
och även spelat med Charles Lloyds grupp på 80 talet, Michel Petrucciani trio och med Peter Erskine trio m,m
Ali Djeridi är en flitigt anlitad jazztrummis som spelat med flertalet musiker såsom Bernt Rosengren, Barbara Hendricks och Trinity. Ali har en egen grupp bestående av Lars Jansson, Palle Danielsson och Krister Andersson.  Med sig har de Leo Lindberg, 25 årig pianist, som är en av de mest efterfrågande musikerna i Sverige just nu och spelar i en rad sammanhang förutom sin egen trio med Max Schultz, Erik Söderlind, Amanda Sedgwick. Missa inte detta jazzdiggare!
Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 10 mars 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 15 mars från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 16 mars kl 20 
MIRIAM AIDA – LOVING THE ALIEN – BOWIETOLKNINGAR
Miriam Aïda har släppt åtta album i eget namn och har turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan. Med sin stora passion för Brasiliansk musik har hon delat scenen med några av Brasiliens största artister som Hermeto Pascoal, Badi Assad, Paulo Braga och gitarrmästaren Marco Pereira. 2012 tog hon emot priset ”ÅRETS ARTIST” på Folk & VärldsmusikGalan och 2015 fick hon Manifestgalans pris ”ÅRETS RYTM” för sin skiva Afro Samba Orchestra – É de Lei! Som krönikör (LIRA, Ystad Allehanda, P2 Jazzradion), programledare och producent för Sveriges Radio P2 LIVE är hon idag en intressant och rosad kulturprofil.
.
”Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.”, säger Miriam Aïda om processen kring skivan.Med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli gör de låtar hämtade från olika eror i Bowies karriär (1969-2016). Till ett par av låtarna har de även hämtat texter från den Brasilianska sångaren/låtskrivaren Seu Jorge som i filmen ”The Life Aquatic with Steve Zissou” sjunger Bowie-låtar på portugisiska. Gruppen, som består av Mats Andersson på 7-strängad akustisk gitarr och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfson, har under sina 12 år tillsammans format ett magnetiskt gruppsound.
.
Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – 7-strängad gitarr 
Finn Björnulfson – percussion
Ola Bothzén – percussion
.
Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 17 mars 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 22 mars kl 20
QUIZ

Kom och tävla med bygdens intelligentia. Frågor om högt och lågt och fina priser. Denna gång är det de ständiga vinnarna från Nedhyttan som står för frågorna så äntligen är det fritt fram för andra att kamma hem vinsten!
“Vardagsrumsmeny” serveras, fri entré men boka gärna bord.


.

Lördag 23 mars kl 20
SKOTTVÅNGS ALTERNATIVA MELODIFESTIVAL
Som traditionen bjuder ställer vi återigen scenen till förfogande för både proffs, amatörer, lokala eller globala artister som under rafflande former vill tävla om Skottvångsbucklan 2019. Vi ser helst att det är egenskriven musik men det är inget krav. Vem som helst är välkommen att anmäla sitt bidrag till info@skottvangsgrufva.se och det är först till kvarn som gäller (max 10 bidrag tas in). Publiken röstar fram vinnaren under kvällen.

Björne Kvarnmalm är i vanlig ordning konferencier och som vanligt bjuder vi på hejdundrande mellanakt och olika överraskningar under kvällen.

Startfältet:

Malicious – Så
Rötmånad – Min Tur nu
The Estanoches – La mina de la vida
Bengt Sjöberg Band – Min tjej älskar sin iPhone mer än mig
Jubileumsorkestern – Sommarens sista krusbär
Joakim Ehn – Spelmannen
Frejsch – Aint that a kick in the head
Nite Job – What you hear is what you get
Silo – Joy
Anti Kristerz – Mitt Pentagram

Entré 100 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 24 mars 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
.
Fredag 29 mars från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow i en skön blandning och med inspiration från alla jordens hörn. En global bygdepub med avslappnad fredagsfeeling, god svullmat och skönt häng vid brasan.
.
Lördag 30 mars kl 20
BENGAN JANSSON
Bengan Janson, den store tangentekvilibristen är äntligen tillbaka på Skottvångs Scen

Kännetecknande för Bengans konserter är humor, ett närmast osannolikt musikaliskt kunnande och en nära kontakt med sin publik. Han rör sig lika lätt i jazz som folkmusik, visa och musik-komik.
De flesta av oss lärde nog känna Bengan på 90-talet, efter mer än 100 timmar på SVT tillsammans med Östen med Resten. Sedan dess har han medverkat som körledare i Körslaget, i Allsång på Skansen och andra en rad andra TV program både ensam och tillsammans med andra artister. Han turnerar ständigt både i Sverige och i andra länder.

Han har spelat med “alla” och har senast turnerat med bland annat Gunhild Carling, Maria Lundqvist, Loa Falkman, Richard Wolf, Ann-Sofie von Otter och Annelie Rydé. På Skottvång har ni sett honom i bejulblade framföranden med Janne Åström men denna kväll är han ensam på scenen med sina anekdoter, tankar och förstås sitt dragspel!

Entré 220 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

 

Söndag 31 mars 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ
Söndag 31 mars 14.30 – 16
KONSERT MED BASUNBRUKARNA
Under våren kommer vi erbjuda gratis konserter på söndagar vid fem tillfällen med både elever och lärare från Gnesta kulturskola.Vi i publiken kommer få njuta av musik i olika genrer och eleverna får en chans att uppträda på en riktig livescen med teknik och tekniker. Ett riktigt vinna-vinnakoncept för både oss, eleverna och kultur/glesbygdsutvecklingen!

Konserterna är ett samarbete med GiG Jazzförening. 

31/3 Basunbrukarna – Kvintetten Basunbrukarna spelar svängig jazzmusik för tromboner och komp, medverkar gör även brasselever från kulturskolan.
Tid 14.30—16:00.
Fri entré

Brunch och fika serveras mellan 12-16