Fredag 3 november från kl 18
SKOTTVÅNGS VARDAGSRUM
Med stor kärlek och från grunden lagar vi olika varianter av snabbmatsrätter. Fast food – cooked slow. I vanlig ordning gäller kom-som-du är och vi erbjuder förstås brashäng!

Lördag 4 november kl 20
NICOLAI DUNGER
Nicolai Dunger är tillbaka med albumet ”Arkebuseringen av egot”. En högst personlig skiva, tio urstarka låtar med lika starka texter som många kommer att känna igen sig i. Sedan 1996 har Nicolai Dunger släppt ett tjugotal album under sitt eget namn som Taste of Ra och som ÅÄÖ. Lika rastlöst som Nicolai tagit sig egenom olika genres under sin stora katalog, lika fokuserad är ”Arkebuseringen av egot”.
Skivan är självbiografisk och utelämnande i sin karaktär. En fortsättning på ”Edith Södergran plattan” Nicolai sjunger Edith kan man säga. Dokumentär i sin natur utan smink. Skivan är producerad av Nicolai tillsammans med Bebe Risenfors (som bland annat jobbat med Tom Waits).
Live har Nicolai med sig sin gamla parhäst Tomas Tjärnqvist, producenten Bebe Risenfors samt två medlemmar av sann proggadel: Nikke Ström (Nationalteatern) och Bengt Berger (Archimedes badkar). Nicolai Dunger har tidigare jobbat och turnerat med artister som Will Oldham, Mercury Rev, Calexico, Cat Power, Esbjörn Svensson Trio, Garth Hudson, Georg Riedel samt komponerat musik för teater och opera.
Tänkte ta mig rättigheten
att vara precis som jag är
Nu är det tid för det
Nu är det tid för det – Nu är det slut
Entré 190 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 5 november 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 10 november kl 20
BASKERY
Ett unikt tillfälle att se de tre magnifika systrarna Bondeson på Skottvångs scen igen. Boendes och turnerandes i USA mestadels av tiden gör de en liten avstickare till hemlandet och bjuder på sin helt unika musik, show och attityd. Allt handlar om vad tre personer kan göra tillsammans musikaliskt på en scen. Att ställa musiken på sin spets och blanda punkens rättframhet med mer subtil singer-songwriting. Deras stil har kallats allt från ”banjopunk” till ”nordicana” och som alltid bjuder de på en sanslös liveshow och ”killelr sibling harmonies”. Missa för allt i världen inte!!
Entré 190 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 11 november kl 20   OBS! HELT UTSÅLT
QUILTY
Quilty är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Med sitt fantastiska musikanteri, sin djuplodande kunskap i genren och sitt egenhändigt framslipade sound har bandet satt sin prägel på den irländska folkmusiken och fortsatt att hänföra sin publik i över 20 år. Quilty bildades 1993 och de följande tolv åren framförde gruppen runt tusen konserter och höll ett mycket stort antal workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten. Ringarna på vattnet syns än idag, och många är de unga musiker runt om i landet som fått sina allra första musikaliska inspirations-kickar genom Quilty. Quiltys interpretation av traditionell irländsk folkmusik har ett starkt och personligt uttryck. Jigs och reels i hisnande tempon, varvat med sea shantys i kraftfull stämsång vävs samman med sånger om kärlek, emigration och äventyr. Quilty bjuder alltid på en generös, variationsrik och färgstark konsert, till bredden fylld av spelglädje, humor och allvar, och kanske några överraskande musikaliska upptåg.
Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle): Dag har också spelat i gruppen Eitre och medverkat på Tomas Ledins album”Höga Kusten”. Dag turnerar även med sitt soloprogram folkvisor från Irland & Skottland.
Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin, sång): Gideon är en erkänd multi-instrumentalist med en lång och varierad karriär bakom sig. På 1980-talet ledde han symfonirock-bandet Tribute från Norrköping. Han har också spelat/turnerat med Sofia Karlsson och gjort gemensamma projekt med klassiske tuba-virtuosen Öystein Baadsvik. Vid sidan av livet som frilance-musiker driver han en privat musikskola i Oslo, är körledare och komponerar egen musik.
Esbjörn Hazelius (fiol, sång, gitarr): Utöver Quilty är Esbjörn känd från Jul i Folkton och band som Hazelius- Hedin, Eitre, som soloartist med egna sånger på svenska samt som musikalisk motor bakom bl.a. Sofia Karlsson i början av hennes karriär. Som del av Hazelius-Hedin var Esbjörn med och vann den ärofyllda titeln “Årets Grupp” på Folk och Världsmusikgalan 2012. Esbjörn har producerat och spelar på Tomas Ledins senaste album ”Höga Kusten”.
Entré 190 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 12 november 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 17 november kl 20
LOKALDERBY
Hungry Head Hunters och Svartlösakören. Liveinspelning av P4 
Lokala förmågor som båda legat på P4s topplista samsas om en helkväll! 

Hungry Head Hunters 
Under sent 80-tal och tidigt 90-tal härjade Hungry Head Hunters på Stockholms nattklubbar och byggde upp en trogen publik. När bandet var nära att bryta igenom lite bredare bestämde man sig för att ta en kortare paus. 20 år senare var pausen slut och bandet spelade in sin första skiva 2015 som heter RnR. Bandet skaffade sig sedan en trumslagare från Björnlunda och en till strängbändare, denne från Stockholm. Under våren 2017 gavs andra skivan Wreck Creation ut bl.a.på Spotify. Till bandets spelning på Lakesidefestivalen i Gnesta i somras släppte bandet även en EP – Facer –som också finns på digitala medier. Bandet hade under 2016 och 2017 två låtar på Sörmland Topp 5. Låten Try My Whiskey innehade förstaplatsen i en vecka. Bandet har även deltagit en gång i Skottvångs Alternativa Melodifestival och kom då på andra plats –endast slagna av Svartlösakören.

https://www.youtube.com/watch?v=Mg4SQQCOpsI

Svartlösakören & Anne
Anne har som sångerska med Henning & Henriks kompositioner vunnit Skottvångs alternativa melodifestival tre år i rad; 2015, 2016 & 2017 med låtarna Sockervadd, Fan ta dig och Ligg med mig. Stärkta av framgångarna har man nu tagit konceptet vidare och blivit en hel orkester: Svartlösakören.

Den musikaliska basen är visan, starkt kryddad och influerad av folkmusik, jazz, pop & rock. I orkesterformatet tillåts musiken växa, influenserna förtydligas och samtidigt skapas ett helt unikt sound. Singeln “Ligg med mig”, tog sig i Juni i år som bubblare direkt in på förstaplatsen på Radio Sörmlands topp 5-lista och har legat kvar på listan sedan dess. Nu kommer de till Skottvång där allting började och allting nu tar fart.

Svartlösakören och Anne är:
Anne Jonsson – Sång
Henning Landin – Sång & akustisk gitarr
Henrik Lundberg – Elgitarr & sång
Mattias Dahlström – Klarinett, Saxofoner & Piano
Tomas Berndts – Bas
Björn Kvarnmalm – Slagverk

Gilla Svartlösakören & Anne på FaceBook: https://www.facebook.com/SvartlosakorenOchAnne/

Lyssna på “Ligg med mig”:
https://www.facebook.com/SvartlosakorenOchAnne/videos/478880412456108/

Konserten spelas in av SR P4 Sörmland Live.

Entré 120 kr
och vi serverar “Vardagsrumsmeny” – Fast food cooked slow – under kvällen.

Lördag 18 november kl 20 – OBS! HELT UTSÅLT
OLA MAGNELL
Ola Magnell, en av landets mest framstående svenska låtskrivare. Han har genom åren visat prov på sin mästerliga förmåga att hitta bra melodier till texter som balanserar i ett spektra från humor till djupaste allvar, texter som är oefterhärmliga i sina associationer och som verkligen bär Olas signum. Mycket snygga och fingertoppskänsliga arrangemang och gåshudsframkallande texter sjungna på ett oerhört vitalt och inspirerat sätt får gälla som varudeklaration. Ni kommer i afton att få höra en kavalkad av nya och äldre ”hits” från denna magnifika kompositör och låtskrivare, en av Sveriges allra finaste! I augusti fick han, mycket välförtjänt, Frödingsällskapets lyrikpris. Med sig har han grymma sidekicken Carl Ekerstam
www.magnell.nu
”Vilken svensk rockartist och singer-songwriter som albumdebuterade i mitten på 1970-talet sitter på den starkaste sångkatalogen? Fråga yngre artister som Tomas Anderson Wij och Lars Winnerbäck. De svarar inte Ulf Lundell. De svarar Ola Magnell.
Ola Magnells sånger skulle kunna användas i en masterclassutbildning för låtskrivare”.
Jan Gradvall, DI Weekend
Entré 190 kr

Söndag 19  november 12 – 16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 24 nov från kl 18
UPPESITTARKVÄLL MED JULBORDSTAPAS 
Dan innan julborden börjar bjuder vi in till en anspråkslös uppesittarkväll. Vi myser framför brasan med glögg och pepparkakor och vi serverar olika julbordsläckerheter som smårätter. För de som vill kommer vi också att ha en massa material till julpyssel och ni får gärna hjälpa till att pynta och klä granen tillsammans med oss.
.

JULBORD PÅ SKOTTVÅNGS GRUFVA FR O M 25 NOVEMBER
Skottvångs Grufva erbjuder ett traditionellt, välsmakande och hemlagat julbord. Vi lägger in våra egna sillar, röker hemlagade korvar och lagar all mat från grunden. Kom i julstämning i en mysig och hemtrevlig kulturhistorisk miljö och njut av god mat och god underhållning. Inled kvällen med glögg och tilltugg framför brasan i Skottvångs smedja där ni samtidigt kan shoppa julklappar i vår handelsbod från lokala konsthantverkare. Därefter är ni välkomna att slå er ner i Värdshuset och avnjuta det dignande julbordet.

Julbord fredag- söndag från och med 25 november t o m 17 december.
Fredag och lördag öppnar vi kl 18 (konsert 20.00) och söndagar kl 13. Övriga tider under julbordsveckorna kan julbord och lunchjulbord även bokas för grupper (minst 25 personer). Endast en sittning per kväll.
Julbord 425 kr
Julbord med konsert: 625 kr
Endast konsert 190 kr

Lördag 25 november
JULSHOW MED GLIMRA

Två ainbuskar. En Fehling. Annelie Roswall, Bittis Jakobsson och Annika Fehling.
Gotländskt möter amerikanskt. Koffert, mandolin, dragspel, gitarr och trestämmig skönsång. Singer-songwritermusik på svenska med en lutning åt amerikanska tongångar, ärligt och jordat. Emellanåt rufft, emellanåt silverstämmor som skimrande stråk i kalksten.
Glimra bjuder på glädje, värme och övernaturligt bra stämsång. Med kärlek och självdistans ger de en show du sent ska glömma!

Söndag 26 november från kl 13
JULBORD