Augusti

ÖPPETTIDER 14 AUGUSTI – 27 AUGUSTI (efter detta stängt för semester t o m oktober)

FREDAG Bygdepub från kl 17.30
LÖRDAG Konsert och grillbuffé 18-23
SÖNDAG Söndagsbuffé 12-16

Grillbuffé serveras alltid från 18.00
Konserter börjar alltid 20.00

MÅNDAGAR STÄNGT


BILJETTKÖP OCH KONSERTINFORMATION

EFTER MIDSOMMAR – Alla konserter äger rum utomhus då vi också serverar grillbuffé vid samtliga konserter – ni betalar både konsertbiljetter och grillbuffé i förväg via Nortic – länkar finns vid samtliga sommarkonserter på hemsidan och hos Nortic.


För att se sommarens barnunderhållning Barnens Gruva, klicka här för att se vårt barnprogram!

PROGRAM

Onsdag 2 aug kl 20.00
TIMO RÄISÄNEN
Med 9 album och hundratals gig i ryggen har Timo Räisänen etablerat sig som en av Sveriges främsta live-artister. Med en gedigen egen låtkatalog är han också hyllad för sina känsliga tolkningar av bland andra Gärdestad. En entertainer, en komiker som lockar till skratt och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret.

Sedan solodebuten 2004 har Göteborgssonen och den f.d Hellström-gitarristen två gånger stått som vinnare i P3 Guld. När han inte turnerar roar sig Sveriges största indie-artist med att balansera farligt nära gränsen till det inom genren otillåtna, vare sig han bara tolkar Mariah Carey eller spelar in en 24-spårig julskiva. Vi välkomnar varmt Timo tillbaka till Skottvångsscenen!

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46220

Fredag 4 augusti från kl 17.30
BYGDEPUB
Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

Lördag 5 aug kl 20.00
ELLEN KRAUSS
Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter. Men kanske egentligen mer än så. Hjärtat på utsidan finns där, likaså känslan för popmelodier, den lågmälda intensiteten, förmågan att få det småskaliga att upplevas storslaget. Men för Ellen Krauss handlar det också om att hon vuxit upp mitt i musiken – dessutom med avsevärd framgång – och att publiken har kunnat följa det, i princip, i realtid. Allt det där hörs extra tydligt på Ellen Krauss kommande nya album, som släpps under 2023.

Ellen Krauss hade sitt genombrott med debutsingeln The One I Love, som nu har lyckats nå över 25 miljoner streams på Spotify. Med en otrolig röst, närvaro, mod och en medfödd känsla att beröra sina lyssnare har hon snabbt blivit en av pop-Sveriges nästa stora framtidsnamn; inte minst genom 2020 års debutalbum ”Pearl”.

Ellen har redan hunnit turnera både själv och med giganter som Laleh, Markus Krunegård och Miriam Bryant. Under våren 2023 släpps alltså äntligen ett nytt album – även detta skapat tillsammans med hennes ständiga samarbetspartners Christian Walz och Johan ”Jones” Wetterberg – och med ytterligare ett magiskt stjärnalster i ryggen väntar nu egna spelningar runtom i landet. Välkommen till Skottvång!

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljett: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46221

Söndag 6 augusti 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Onsdag 9 augusti kl 20.00
CLAES YNGSTRÖM AND THE BLUE DEVILS
The Blue Devils, startades våren 2017 av Clas Yngström och trumslagaren Uffe Åhman. De bägge startade även bluesrockgruppen SKY HIGH 1978. Blue Devils är en bluesinriktad grupp, med mer av ett Chicago-blues sound. Utrustad med munspel och slidegitarr och ett helvetes sväng – allt till ett moderat ljudtryck – mer sväng än ljudstyrka har bandet genom ett hundratal spelningar och livestreams vunnit en alltmer växande fanbase.

Clas Yngströms Blue Devils verksamhet bygger främst på livegigs på blues/jazzföreningar, festivaler och musikklubbar. Uffe och Clas är invalda i prestigefyllda BLUES HALL OF FAME . Clas, först som Great Blues Artist -2012 och sedan uppdaterad till Legendary Blues Artist 2014. Uffe blev invald som Great Blues Artist 2013.

The Blue Devils är:
Clas Yngström –Sång och gitarr
Patrik Steen – Sång och gitarr/slidegitarr
Christer Ring – Munspel
Åke Gräntz – Elbas
Uffe Åhman – Trummor

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljetter: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46222

Fredag 11 augusti kl 20.00
Artistresidens – AFRA RUBINO & IRENE PELAYO LIND – Kvinnornas sefardiska musik i flamencotappning – Sorgesånger, vaggvisor och magiska formler
Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

FRI ENTRÉ

Ett samarbete mellan EPOS och GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 17.30

Lördag 12 augusti kl 20.00
IRIS BERGKRANTZ
KONSERT INSTÄLLD

Tyvärr har vi tvingats ställa in lördagens konsert med Iris Bergkrantz. Ni som har hunnit köpa biljetter kommer att bli återbetalade av Nortic, de kommer att skicka ut SMS/mail med mer information om detta. Nytt speldatum utlovas och vi återkommer snart med besked.

Den skånska sångerskan och kompositören Iris Bergcrantz har både Sverige och Danmark som sitt hem. Hon har uppträtt på scener i Berlin, New York, London, och i somras kunde den svenska publiken se och höra henne i SVTs Allsång på Skansen.

Iris har släppt tre rosade album i eget namn. ”Young Dreams” blev nominerad till en Danish Music Awards för bästa vokaljazz-album 2020, samt utnämnt till Årets bästa vokaljazzalbum i både Lira Musikmagasin och i Los Angeles Jazz Bossa & Beyond. På senaste ”Trasighet och Fransar” tolkar hon Olle Adolphson – med den äran.

Iris och hennes liveband bjuder på musik från alla hennes skivor, både eget material och personliga tolkningar av Olle Adolphson. Publiken kan förvänta sig både temperamentsfylld jazz, intimitet, personlighet och en nostalgitripp tillbaka till Olle Adolphsons storhetstid.

Medverkande:
Calle Brickman – Piano
Anders Fjeldsted – Bas
Andreas Fryland – Trummor

”När en kvinnlig sångerska tar sig an Adolphson blir jämförelser med Monica Zetterlund nästan oundvikliga. Men var lugna! Bergcrantz försöker inte låta som Monica Z. Hon är sannerligen ingen blek kopia. Hon låter som sig själv. Och det räcker långt, mycket långt.”
– Sten Wistrand, Kulturdelen

” Trasighet och fransar, ja. Det vemodiga och dubbelbottnade i så många
av Olle Adolphsons sånger (om kärleksförhållanden) får en stark lyster
när det filtreras genom Iris Bergcrantz ungdomliga, ljusa och lätta
röst.”

– Alexander Agrell, Sydsvenskan

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 13 augusti 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Fredag 18 aug från kl 17.30
BYGDEPUB
Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

Lördag 19 augusti kl 20.00
MIKAEL RAMEL BAND TILL DEJ
Mikael Ramel är känd för sin  beryktade första LP:n ”Till Dej” från 1972. Mikael Ramel Band spelar i stort sett hela Mikaels geniala debutskiva från 1972, ”Till Dej”, tillsammans med nytt material. Konserten framförs av Mikael och hans eminenta band bestående av Kenny Håkansson, Göran Lagerberg, Kettil Medelius och Benna Sörman. Det är en uppställning som heter duga. Musikaliskt, humoristiskt och mysigt, och en lyrisk publik bara njuter!

Mikael Ramel – Gitarr och sång
Kettil Medelius –Keyboard och sång
Kenny Håkansson – Gitarr
Göran Lagerberg – Bas
Benna Sörman – Trummor

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljetter: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46224

Söndag 20 augusti 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Fredag 25 augusti från kl 17.30
BYGDEPUB
Buffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

Lördag 26 augusti 10-16
GRUVANS DAG
Östra Sörmlands Gruvförenings årliga hantverksmarknad med knallar, guidningar, tjärdal, dragspel i busken och mycket mycket annat.

Vi säljer fikabröd, kolbullar, gruvmackor och sedvanlig á la carte-lunch.

FRI ENTRÉ

Söndag 27 augusti 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Här tar vi semester och öppnar igen 6 oktober!