December 2023

ÖPPETTIDER

Fredag från kl 17 Adventsbord (serveras 17-20)
Lördag från kl 17 Konsert och adventsbord (adventsbord serveras mellan 17-20, konsert börjar 20.00)
Söndag kl 12-16 Adventsbord

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se

Berätta hur många ni är, vilken tid ni vill komma, om ni enbart vill ha konsertbiljetter (betalas sedan på plats) eller om ni även vill äta innan konserten.

VÅRT UPPLÄGG I DECEMBER

I år kommer vi helt gå in för det som funkade bäst förra året – alla kategorier -nämligen ADVENTSBORD. Med det menar vi ett julbord med enbart de omistliga klassikerna – istället för 12 sillar, kanske 3-4, istället för 8 varianter av lax, kanske 2-3.

Samtidigt kommer vi som vanligt göra alla rätter från grunden. Lägga in vår egen sill, rulla alla köttbullar, koka vår egen skinka, baka vörten och koka knäcken. Helt enkelt ett lite mer förtätat julbord där vi ändå inte tummar på traditioner och julstämning. I dessa tider av inflation, högre elpriser och räntehöjningar vill vi också ge fler en chans att helt enkelt ha råd att njuta av hemlagad julmat i en unik kulturhistorisk och hemtrevlig krogmiljö.

Adventsbordet kommer kosta 395:-/pp och då ingår måltidsdryck och kaffe i priset (för barn 20:-/år upp till 13 år då det är fullt pris)


Fredag 1 december
ABONNERAT FÖR PRIVAT TILLSTÄLLNING

Lördag 2 december 20.00
STURES DANSORKESTER
I början av 2000-talet slog Sture Allén den yngre (Carl-Martin Vikingsson) igenom som frontperson i musikkollektivet Svenska Akademien.
Stures Dansorkester är hans soloprojekt, där han tillsammans med några av landets vassaste musiker har mejslat fram ett sound med influenser från flera olika musikstilar. Musikmässigt ligger tyngdpunkten i reggae, rocksteady, ska och hiphop/dancehall. Men attitydmässigt märks det nog att “Sture” kommer från Landskronas punkscen. Som liveakt spelar Dansorkestern svängigt och dansant med värme, energi och nerv. Välkommen att dansa in julen i baktakt!

Biljetter: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Adventsbord serveras mellan 17-20


Söndag 3 december
ADVENTSBORD
Serveras mellan 12-16

Fredag 8 december
ADVENTSBORD
Serveras mellan 17-20

Lördag 9 december 20.00
ANNA STADLING
Med en akustisk värme och känsla sätter den välkända sångerskan – Anna Stadling – med medmusiker – en stämning som vi lovar sitter i lite längre! Julefrid på riktigt!

Anna Stadling ses ofta i sällskap med Helene Sjöholm och denna eminenta duo har förgyllt TV-sofforna under många år. Tillsammans har de gett storslagna, rikstäckande julkonserter! Så även i år, då de ger tre föreställningar i Stockholm med omnejd. Dessa parhästar gav även ut ett Julalbum under 2022.

Nu ger dessutom Anna Stadling ett par unika julkonserter i egen regi!

Anna Stadling gav i oktober 2023 ut sitt sjätte fulländade album, Långt ifrån ensam” (OLGA/ADA Warner) och är ett resultat av samarbetet mellan Stadling och gitarristen, låtskrivaren och producenten Anders Pettersson. Albumet innehåller en samling låtar baserade på Annas liv och utstrålar ljus, kärlek och hopp blandat med djupare och mer allvarliga teman kring livets gång och personliga utmaningar.
Albumet ”Långt ifrån ensam” är en vindlande resa genom olika skeden av livet, skildrat med Annas unika röst och känsla för att nå in i lyssnarens hjärta. Texterna fångar både vardagens små ögonblick och de större existentiella frågorna som berör oss alla.

Nu hälsar vi er varmt välkomna till en decemberafton med musik som berör!

Biljetter: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Adventsbord serveras mellan 17-20


Söndag 10 december
ADVENTSBORD
Serveras mellan 12-16

Fredag 15 december
ADVENTSBORD
Serveras mellan 17-20

Lördag 16 dec – 20.00 –  och söndag 17 december 16.00
EN JULKONSERT MED LENA WILLEMARK, ROGER TALLROTH OCH LISA RYDBERG

Tre älskade och välrenommerade sång- och spelkvinnor och spelman – bjuder in till en exklusiv julkonsert.
Innerligt och kraftfullt spelar de julens mest älskade sånger i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse. Upplev en sällsamt uttrycksfull trio och låt julfriden infinna sig!
Alla tre var medlemmar i den populära produktionen Jul i Folkton 2006-2015.

Lena Willemarksång och fioler, senast invald i Swedish Hall of Fame, är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland sex Grammis och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.
www.lenawillemark.com

Lisa Rydbergfiol och sång är Riksspelman och diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska med Gunnar Idenstam, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album.
Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.
www.lisarydberg.com

Roger Tallrothgitarrer, sång har utvecklat sitt eget sätt att spela gitarr genom åren. I början av 90-talet kom han fram med ett unikt sätt att stämma och stränga sin 12-strängade gitarr och har sedan dess aldrig slutat utforska nya sätt att spela. ”Tallroth-stämning” har fått sitt namn av andra gitarrentusiaster.  Som aktiv turnerande musiker i över 30 år har Roger spelat i de flesta genrer med många fantastiska musiker från hela världen och gjort internationella samarbeten med bl.a. Snarky Puppy,  Mike Marshall, Darol Anger, Cathy Jordan, Dervish, Sofia Karlsson, Göran Månsson, Ale Möller m fl
https://tallroth.se

Biljetter: 350:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Adventsbord serveras mellan 17-20 på lördag och 12-16 på söndag——————-

Här tar vi semester och stänger restaurangen och öppnar igen den 19 januari. Vi ses då!