December


Fredag 4 december från kl 17
BYGDEPUB
.
INSTÄLLT!
Kl 20 – Föreläsning om Skottvångs Gruvas historia.
Föreläsning om Skottvångs Gruvas historia. Gruvföreningen står för en intressant och underhållande kväll när vi får veta hela bakgrunden till stället vi sitter och ölar på. Professor Emeritus Gunnar Nygren och Revykungen Bengt Landin delar scenen.
Fri entré
.
Lördag 5 december kl 20
INSTÄLLT!
MINING
Nyskriven musik av Mattias Risberg. Texterna i ”Mining” beskrivs betrakta människans både inre och yttre gruvdrift. Ett stort utrymme för improvisationer gör varje konsert unik och i musiken framträder influenser från såväl Frank Zappa som Igor Stravinskij. Sviten framfördes för första gången i augusti förra året. Uruppförandet skedde i en gammal nedlagd gruvmiljö i Guldsmedshyttan i Lindesbergs kommun.
Och vad kan passa bättre än Skottvång för fortsatt spridning av gruvdriftsmusik??
Jennie Abrahamson, sång,
Dan Berglund, bas,
Jon Fält, slagverk,
Fredrik Ljungkvist, träblås,
David Stackenäs, gitarr,
Josefin Runsteen, fiol/slagverk
Mattias Risberg, klaviaturer.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening
.
Söndag 6 december 11- 15
À LA CARTELUNCH, FIKA MATIGA MACKOR; MATSÄCKAR OCH FIKAKORGAR
.
Fredag 11 december från kl 17
BYGDEPUB
.
Lördag 12 december kl 20
INSTÄLLT!

CHRISTIAN KJELLVANDER MED BAND
Med nysläppt platta och med fullt band avslutar de sin turné på Skottvång – missa inte en av landets mest intressanta artister.
Vagabonden från Vingåker med vemodsvarma rösten, de magiska texterna det finstämda blandat med rockbrölet. En av de bästa vi har!

Entré 250 kr
.
Söndag 13 december 11- 15
À LA CARTELUNCH, FIKA MATIGA MACKOR; MATSÄCKAR OCH FIKAKORGAR
.
Söndag 13 december kl 16
INSTÄLLT!
LUCIAKONSERT MED FRIDA HYVÖNEN
ÄNTLIGEN! För första gången på Skottvångs scen, en drömartist för oss!
Eftermiddagskonsert med luciatema.
Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i över ett decennium. Senaste albumet ”Kvinnor och Barn” är Frida Hyvönens fjärde fullängdsskiva sedan debutalbumet. Albumet är hennes första på svenska och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter och dramatiska ljudkulisser. Släppet mottogs med stor värme av en enad kritikerkår och Frida Hyvönen belönades som Årets Textförfattare och Årets Kompositör på Grammisgalan.
.
Entré 250 kr
.
Fredag 18 december från kl 17
BYGDEPUB
.
Fredag 18 dec kl 20
INSTÄLLT!

COOKIES N’ BEANS
För ca fem år sedan bestämde sig Cookies n´Beans för att ta en paus med bandet som de spelat i under 17 års tid. Sen dess har vi kunna se Frida, Linda och Charlotte i både soloprojekt och flitigt spelande med andra artister. Men nu är de tillbaka och mer spelsugna än någonsin.
– Vi längtar efter att få sjunga och spela tillsammans igen och möta våran trogna publik som har följt oss under alla dessa år. Vi är så glada att återigen få höra och se denna fantastiska trio på Skottvångs Scen. Lite julvibbar har också utlovats för att ordentligt komma i julstämning vid tredje advent.
.
Entré 250 kr
Ett samarbete med GiG Jazzförening

.
Lördag 19 december kl 18
INSTÄLLT!

JULLÅTAR OCH JULPYSSEL
Vi bjuder in till en ”dan-före-dan-kväll” med julpyssel, en egen form av Bingolotto, julig mat och juligt snask. Samla familj, kompisgäng och kom och pyssla/klä granen med oss. Pianobar med julsånger vi kan sjunga med i (om vi vill) kommer också finnas på plats. Som en julgransplundring – fast tvärtom!
.
Söndag 20 december 11- 15
À LA CARTELUNCH, FIKA MATIGA MACKOR; MATSÄCKAR OCH FIKAKORGAR
.
Därefter stänger vi för julledighet.
Vi har ännu inte bestämt hur vi gör med öppettider i mellandagarna och nyårsafton – vi avvaktar pandemiläget lite där och återkommer så snart vi har besked.
.
Mellandagsgemyt på Skottvång 27-30 december 11-15 varje dag

Kom och mys med oss på Skottvång under mellandagarna. När rastlösheten efter julmiddagarna tar vid bjuder vi på coronasäkra utomhusaktiviteter för hela familjen samt god mat och dryck i skogen. Ta en glühwein eller varm choklad, ät en god hemlagad lunch, en våffla eller matig macka på nybakt bröd. Vi säljer matsäckar och fikakorgar att ta med ut i skogen eller på Sörmlandsleden. Vi anordnar tipspromenad för de vuxna och skattjakt för barnen med fina priser.
Gruvföreningen guidar utomhus på området varje dag 13.00 och vårt rymliga museum samt smedjans handelsbod håller öppet. Vi tänder eldkorgar utomhus, brasan inne i värdshuset, fullsmockar med stearinljus och bemästrar mörkret tillsammans – på säkert avstånd. .

Varmt välkomna!