Februari

VÅRA ÖPPETTIDER

Fredagar – BYGDEPUB Från 17.00, från 18.00 vid konsert.
Lördagar – KONSERT OCH À LA CARTE-MENY Från 18.00 – konsert alltid 20.00
Söndagar – SÖNDAGSBUFFÉ 12-16

VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och då går inriktningen mer åt pubmeny med familjevänlig mat till rimliga priser. Vi har alltid ett veganskt alternativ, en husmanskosträtt (och burgaren kan vi ju aldrig ta bort:). 

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se. Skriv också om ni vill äta innan konserten.

Fredag 3 februari från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 4 februari kl 20.00
STAFFAN HELLSTRAND

Staffan Hellstrand har snart kommit upp i en 30-årig karriär som soloartist. Den har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, som han skrev åt Idde Schultz.

Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. ”Fanfar” – hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister.

Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lars Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson, Bob Hansson och många fler – till och med det svenska fotbollslandslaget.

I november 2020 släppte han albumet ”Mordet i Nürnbergbryggeriet” ett temaalbum där samtliga låtar bygger på en dramatisk historia som utspelade sig 1836 i huset där Staffan bor i Stockholm. Samtidigt släpptes boken ”Du går alltid ensam – texter 1985-2020”, en samling med alla Staffans sångtexter, självbiografiska avsnitt och ett förord av Lars Norén som var ett stort fan av Staffans text och musik.

Staffans Hellstrands konsert blir en odyssé genom hans 30-åriga karriär som soloartist med både kända och mer udda låtar. En kär återkommande gäst på Skottvång.

Entré: 250:-

Söndag 5 februari kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 10 februari från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 11 februari kl 20.00
MOA HOLMSTEN OCH TONY NAIMA – A tribute to Bruce Springsteen
Moa Holmsten, ursprungligen från Hälsingland och efter många år i Stockholm faktiskt nybliven Laxnebo! Hon släppte hösten 2015 den kritikerrosade skivan Bruised Arms And Broken Rhythm, bestående av 15 egna tolkningar på Bruce Springsteen. Några klassiska och några mer bortglömda, från tidiga till senare alster. Albumet är uppföljaren till egna albumet “Do you want me Death?” som hon släppte under namnet MOA.

Moa Holmsten sjöng tidigare i hårdrocksbandet Meldrum som släppte två skivor, turnerade runt Europa, USA tillsammans ned Motörhead, Danzig, Black Label Society bl.a. Moa Holmsten har senaste åren turnerat runt om i Sverige, Europa och USA. Hon spelar sina egensinniga och personliga Springsteen-tolkningar akustiskt tillsammans med musikaliske parhästen Tony Naima, och som hon sjunger!! Springsteen har aldrig låtit mer angelägen!

Entré: 250:-

Söndag 12 februari kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 17 februari
ABONNERAT FÖR PRIVAT FEST

Lördag 18 februari kl 20.00
OLLE LINDER – Kasta loss
Du har säkert hört Olle Linder. Mer eller mindre medvetet. För Olle lirar överallt. Numera mest inom det som kallas folk- eller världsmusik och ofta tillsammans med artister som Ale Möller, Simone Moreno och Celtic Roots. Som slagverkare, bassist och trummis, men lika gärna på allehanda stränginstrument.
Det nya albumet med titeln Kasta loss, är hans andra album i eget namn och består av sånger han skrivit och samlat på sig under åren. Nu är det dags för dessa sånger att sätta segel och fara ut i världen.

Caroline Schröder – sång
Natasja Dluzewska – fiol, kör
Valter Kinbom – slagverk, kör
Olle Linder – 8-strängad gitarr, slagverk, kör

Ett samarbete med GiG Jazzförening
Entré: 250:-

Söndag 19 februari kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 24 februari från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 25 februari kl 20.00
HELLSINGLAND UNDERGROUND
Hellsingland Underground släppte nyligen sitt sjätte album och kommer till favoritstället Skottvång för en konsert med nya låtar och gamla klassiker. Allt marinerat i bubblande spelglädje med dunkande hjärta.

Entré: 250:-

Söndag 26 februari kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ