Julen på Skottvång 2022

Hej!

Många frågar oss om vi kommer ha julbord i år och hur upplägget blir i december. Vi har vridit och vänt, inväntat lägesrapporter och analyser och har nu kommit fram till ett upplägg.

För att producera ett julbord av den klass och dignitet vi tidigare haft, och som vi självklart vill upprätthålla, krävs det både en enorm arbetsinsats i form av arbetstimmar i förberedelser samt enorma inköpsvolymer – ofta innebär det också en hel del svinn och kastande av mat. Det innebär också att vi måsta ha fullsatt varje kväll för att kunna gå runt ekonomiskt.

Med tanke på rådande världsläge, krig, stigande el-, livsmedel- och bensinpriser, inflation och räntehöjningar och det faktum att vi står inför en lågkonjunktur vågar vi helt enkelt inte ta den satsningen. Dessutom är vår bransch oftast den som först blir drabbad när hushållskassorna får mindre omfång. Vi känner också att julbordens frosseri och matsvinnet det innebär vare sig är klimatsmart eller speciellt tidsenligt.

DOCK kommer vi inte överge er julivrare helt utan har kommit fram till en lösning som vi hoppas skall passa de flesta.

Ni bokar som vanligt på info@skottvangsgrufva.se

FREDAGAR OCH LÖRDAGAR I DECEMBER
Á la cartemeny som vanligt men med TILLÄGGET – JULTALLRIK i fyra serveringar (allt hemlagat och gjort från grunden):
1. Sillar, potatis, gravlax, hovmästarsås, skagen och ägghalva
2. Skinka, vört, hemgjord senap, trattkantarellpaté, lingoncumberland,
div lokalproducerade korvar
3. Jansson, köttbullar, prinskorv, revben och rödkål
4. Polkagrischeesecake och praliner

Priset för jultallriken är 395:- och vi ser gärna att ni FÖRBESTÄLLER
jultallriken.
Självklart kan även företag boka in sig på jultallrik för julfesten. På detta vis kan vi strömlinjeforma matlagningen efter efterfrågan och undviker både extra kostnader och framförallt att kasta mat som inte går åt.

SÖNDAGAR 12-16 – ADVENTSBUFFÉ
Vi gör om och ’julifierar’ vår söndagsbuffé till ett mindre julbord där vi satsar på de omistliga klassikerna. Buffén kostar också 395:- inklusive kaffe och måltidsdryck.

Vi kommer självklart göra allt för att skapa den fina julstämningen som vi brukar ha på Skottvång och vi har också bullat upp med finfin underhållning. Här hittar ni konsertprogrammet för december! >>

Varmt välkomna önskar Maria och Pelle med personal