Juli

SOMMARÖPPETTIDER 27 JUNI-13 AUGUSTI (efter detta endast öppet på helger)

LUNCHÖPPET
Tisdag-söndag 12-16 – Á la carte-lunch (alla dagar förutom söndag)
Söndagar 12-16  – Söndagsbuffé

Dessutom säljer vi glass, fikabröd och mackor mm varje dag.

KVÄLLSÖPPET
Ons, fre och lördag 18-23 – Grillbuffé

Grillbuffé serveras alltid från 18.00
Konserter börjar alltid 20.00

MÅNDAGAR STÄNGT


BILJETTKÖP OCH KONSERTINFORMATION

EFTER MIDSOMMAR – Alla konserter äger rum utomhus då vi också serverar grillbuffé vid samtliga konserter – ni betalar både konsertbiljetter och grillbuffé i förväg via Nortic – länkar finns vid samtliga sommarkonserter på hemsidan och hos Nortic.

För att se sommarens barnunderhållning Barnens Gruva, klicka här för att se vårt barnprogram!

PROGRAM


Lördag 1 juli
ABONNERAT FÖR PRIVAT FEST

Söndag 2 juli 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Onsdag 5 juli kl 20.00
THOMAS JÄRVHEDEN OCH PILSNERKVARTETTEN
Thomas Järvheden är en av Sveriges mest rutinerade och mångsidiga underhållare. Prisad flera gånger som landets roligaste ståuppkomiker men också professionell sångare med huvudroller i musikaler och över 25 miljoner streams på sina omtyckta humorlåtar.

Efter unplugged-succéturnén »Sveriges roligaste konsert« kommer nu festival & partyalternativet »Järvheden & Pilsnerkvartetten«! Järvheden har bildat band med de grymma musikerna & producenterna bakom skivsoundet och välter vilken festivalpublik som helst! Humorlåtar med DRAG!

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46210

Fredag 7 juli från kl 17.30
BYGDEPUB
Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

Lördag 8 juli kl 20.00
CELSO PACO & DYNAMO DE LUXE
I centrum står sångaren, slagverkaren och kompositören Celso Paco, född och uppvuxen i Moçambique, men sedan många år bosatt i Sverige. Runt honom samlas fyra svenska musiker med mycket varierade bakgrunder och erfarenheter, men med den gemensamma viljan att sprida gruppens speciella
musik och sound till en stor, varierad och dansande publik!

Celso Paco är starkt påverkad av musiken och danserna från sitt hemland. Han tolkar både traditionella sånger och populärmusik från trakterna kring hemstaden Maputo, men har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom vilket också avspeglas tydligt i gruppens sammansättning och uttryck. I sina låtar sjunger Celso om personliga upplevelser och reflektioner. Språket varierar, ronga, shangani, chope (lokala språk från södra Moçambique), portugisiska, engelska och franska.

Oavsett var musiken har sitt stilmässiga ursprung så är Celso Paco & Dynamo de Luxe besjälade av den afrikanska musikens poesi, groove och energi. Materialet är till största del Celso Pacos musik, men musikernas idéer och olika bakgrunder har fått styra in musiken på ibland helt nya spår och det som kommer ut är något väldigt eget. Lyssna, njut och dansa!

Bandet har släppt kritikerrosade plattorna ”Dugongo” 2011 och
”Moçambique” 2018. Finns på Spotify!
Celso Paco – Vocals, African drums & percussion,
timbila, kalimba, mbira

Hans Edberg – Guitars, harmonica
Håkan Hellquist – Guitars
Ola Hedman – Bass
Raymond Karlsson – Drums

Länkar:
SPOTIFY: https://open.spotify.com/artist/73Tqkmljx1zwESFMKhO00I
YOUTUBE-VIDEOS: www.youtube.com/user/cpacodynamodeluxe
FACEBOOK: www.facebook.com/CelsoPacoDynamodeluxe
HEMSIDA: www.dynamodeluxe.com

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 250:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46211

Söndag 9 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Onsdag 12 juli kl 20.00
JANNE ÅSTRÖM OCH MEDBORGARNA
Medborgarna består av fyra scenpersonligheter i en unik kombination: sångaren och skådespelaren Janne Åström, som haft ledande roller i musikalerna Les Miserables, Little Shop of Horrors, uppträtt med Rhapsody in Rock, krogshowen R.E.A. m.m. Gitarristen och rockhjälten Conny Bloom från bl.a. Electric Boys och Hanoi Rocks, on drums: the one and only Svante Drake Sveriges bästa ”muntrummis”. Den mästerlige kapellmästaren Benneth Fagerlund, Lill-Babs ständiga ackompanjatör. Vid pianot även med Mats Ronander, Ronny Eriksson, Claes Malmberg m.fl.

Medborgarna har lirat tillsammans sedan 1999 och stockholmspubliken har kunnat se dem på söndagskvällar på Nalen, Mosebacke etablissement och Hamburger Börs där bandet har arbetat upp ett rykte som ett av Sveriges
bästa liveband.

Medborgarna spelar allt från Cornelis Vreeswijk till hårt svängande rock. De väljer bland de bästa låtarna, blandar gammalt och nytt och gör egna tolkningar av musiken de gillar mest.

Medborgarna bjuder på många överraskningar, flippade solon och magiska stunder – allt kan hända på denna temperaturhöjande rockshow som får festen att gunga!

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46212

Fredag 14 juli från kl 17.30
BYGDEPUB
Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

Lördag 15 juli kl 11.00
ÅRETS KOLMILA TÄNDS

All information om dagens schema hittar du här>> – längst upp på förstasidan!

Lördag 15 juli kl 20.00
SOFIA KARLSSON – Svarta ballader

All information om dagens schema hittar du här>> – längst upp på förstasidan!

Sofia Karlsson är utan tvekan en av landets mest älskade musiker. Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Sofia har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har också samarbetat med artister
såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos – som hon under 2022 var ute på turnén Stjärnenätter med, som blivit en kär tradition på de svenska julkonsert-scenerna.

2023 kommer Sofia Karlsson bland annat att framföra albumet “Svarta ballader” och hålla jubileumskonserter runt om i landet. Ett jubileum som Sofia själv beskriver så här “vi firar att det var 15 år sedan mitt album gavs ut och uppmärksammar samtidigt 100-årsdagen av Dan Anderssons död. Tillsammans med bland andra Lisa Rydberg kommer jag bjuda på en helafton bland blånande berg och flacka dalar, där jag själv har den stora äran att få spela på en gitarr som tillhört Dan Andersson”.

Vi återupptar en stolt tradition med Sofia Karlsson uppträdandes när vi tänder årets kolmila – får se om vi kan spräcka hennes tidigare publikrekord!

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 395:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/4621

Söndag 16 juli kl 17.00
EFTERMIDDAGSKONSERT MED VÄSTERVIK FEST TOTALE
Johan Johansson, Ellinor Brolin, Lars Demian, David Tallroth, Julia Frej, Nino Ramsby, Kettil Medelius, Rickard Donatello

Biljettpris: 300:-
Söndagsbuffé: 295:- Kaffe och måltidsdryck ingår i priset. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris. Serveras 12-17 innan konserten.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Det kommer även att finnas smårätter och mackor att köpa under konserten samt att baren förstås är öppen.

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46214

Onsdag 19 juli kl 20.00
FRANSKA TRION
En intensiv och omväxlande show med sedvanlig explosivitet och stor variation utlovas.

Sedan starten 2002 är Franska Trion idag ett kultförklarat band som sakta men säkert spelat till sig en allt större publik. Musiken är ett kapitel för sig och det är svårt att jämföra den med något annat. De som sett det vet. För de oinvigda har bandets liveframträdanden en intensitet och närvaro som inte liknar något
annat.

Det är Sturm und drang och det är Duende. Texterna har ett oerhört driv och forsar fram sorgligt, extatiskt, lysande och ibland ganska komiskt, med hjälp av rytmernas och rimmens magi.

Deras personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Matti Ollikainen – Sång, piano
Viktor Turegård – Kontrabas
Christopher Cantillo – Trummor

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46215

Fredag 21 juli kl 20.00
Artistresidens –KLARA KÄLLSTRÖM SOLO – Small variations of everyday life
Med små variationer förändras våra liv gradvis. Vi utvecklas och bearbetar tills vi plötsligt befinner oss på en annan plats i livet. Hur gick det egentligen till? Den minimalistiska musiken följer samma princip. Den upprepas och upprepas tills att musiken plötsligt antagit en ny form.

Färgrik, rytmisk och personlig musik, skriven och framförd av Klara Källström, cello.

Grillbuffé: 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe och något sött till kaffet.

FRI ENTRÉ

Grillbuffé serveras från kl 17.30

Ett samarbete mellan EPOS och GiG Jazzförening

Lördag 22 juli kl 20.00
HOMERO ALVAREZ SEP7ETT
Gitarristen och kompositören Homero Alvarez bildade sin nya septett 2020. Tajmingen var så gott som perfekt tills plötsligt en usel pandemi lamslog hela världen. Tiden utnyttjades till att skriva och spela in musik till det nya projektet. Ambitionen var att bygga en grupp som spelar hela den breda paletten av kompositioner som Homero skrivit genom åren. Givetvis mycket sydamerikanska influenser med upptemposväng men också musik från olika radio och teaterproduktioner han skrivit.
Homero Alvarez Sep7ett rymmer ett gäng handplockade toppmusiker och goda vänner som på ett lekfullt sätt levererar energiskt kollektivt sväng och fantastiskt individuellt solospel. Målande roadmoviekänslor och rymdfarkoster blandas med brasiliansk samba eller colobiansk cumbia.

I gruppen hörs inga mindre än:
Karl Olandersson – Trumpet
Karin Hammar – Trombon
Arnold Rodriguez – Piano/elpiano
Juan Patricio Mendoza – Elbas, synthbas
Ola Bothzén – Trummor
Andreas Ekstedt – Slagverk
Homero Alvarez – El och akustiska gitarrer

Skottvång utlovar en svängig och händelserik kväll. Välkomna!

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 250:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46216

Söndag 23 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Onsdag 26 juli kl 20.00
TIBBLE TRANSSIBIRISKA
Tibble Transsibiriska är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gypsy/balkan-band, som fått publiken att dansa hejdlöst både i Sverige, Europa och Kina!

Med rötter i svensk musik och en passion för romsk musiktradition från öst och Balkan, skapar Tibble Transsibiriska ny musik som inte bara får publiken att dansa hejdlöst utan också visar dem kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser! Musikmagasinet LIRA uttryckte det: ”En kompromisslös nyfikenhet och gränslöshet som gör att det sticker ut i Balkanmängden”.

Deras originalkompositioner, liksom deras liveframträdanden, glöder av lekfullhet, driv, virtuositet och spelglädje. Som liveband levererar Tibble Transsibiriska en otrolig energi. Finns inget dansgolv så dansar man på borden!

Albumet DUJ (2017) kallades ”ett av årets mest spännande album” i
Musiktidningen fRoots.

2018 kom ett remixalbum med remixes gjorda av några av Europas bästa Balkan DJ’s och producenter. Tibble Transsibiriska har turnerat i hela Europa och Kina med spelningar på festivaler och klubbar. Boomtown Fair (UK), Pannonica Folk Festival (PL) och Asia World Music Festival (CN) är några exempel.

Det senaste albumet ”Swedisko” gavs ut i 2019. Swedisko är en lek med orden Sweden och disco men framför allt betyder ordet Swedisko svensk på romanes. Bandet ställer sig frågan: Vad är svenskt och inte svenskt?

Johan Testad – Sång och gitarr
Jonas Runefelt – Domra och sång
Martin Kjellgren – Trummor och sång
Emil Rotsjö – Fiol och sång
Hiroko Nishikawa – Saxofon och sång
Sergiusz Markowski – Dragspel och sång
Stian Grimstad – Bastuba

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Entré: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46217

Fredag 28 juli 20.00
IIRIS VILJANEN
Finlandssvenska kompositören och pianisten Iiris Viljanen har genom sitt ärliga och säregna uttryck nått framgångar med allt från sitt Grammisvinnande album ’Den lilla havsfrun’ till en roll i teateruppsättningen ’Det vilda’ på Orionteatern.

Under åren har Iiris Viljanen byggt upp ett rykte som en av Sveriges främsta liveakter. Texterna är som noveller från tillvarons vardagligheter och undgår inte att beröra någon. Hennes pianospel och kompositioner har sagts likna bland annat Keith Jarrett, Jan Johansson och Lars Gullin. I en recension om senaste skivan i Värmlands Folkblad skrev Björn Stefanson: ”Hon skulle klara att ta ut kompassriktningen för vilket jazzkapell som helst och antagligen också rocka paljetterna av Elton John om det behövdes”.

Med ett förflutet från Vasas Flora och Fauna och med Textpris från SKAP, Grammis och Manifestpris i bagaget är vi oerhört stolta att för första gången presentera en av landets mest intressanta artister på Skottvångsscenen!

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Entré: 250:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46619

Lördag 29 juli kl 20.00
JOHN HOLM
Så var det dags för John att ge sig ut på vägarna igen. Sättningen blir fullt band, detta år även utökad med keyboard: John Holm – Sång och gitarr, Jesper Wihlborg – Elgitarr, Alex Holm – Munspel, Alexander Gunnarsson – Bas, Mattias Sjögren – Trummor och Nathan Bisette – Keyboard

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och med sig har han en trogen skara som älskat och väntat på hans återtåg.

Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Senaste året var han aktuell med dokumentären om sitt liv samt en bok om albumet Sordin och nu ryktas det om studiotid i vår…

Varmt välkommen tillbaka till Skottvång John!

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 350:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46219

Söndag 30 juli kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Kaffe och måltidsdryck ingår i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.