Maj

Söndag 1 maj kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 6 maj kl från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 7 maj kl 20
ROFFE WIKSTRÖM
Med en 50 årig karriär omfattandes ett 30-tal album, ytterligare ett på väg och otaliga konserter är det ingen tvekan om att Roffe Wikström är Sveriges okrönte blueskung. Som ende svensk och ende icke engelsk sjungande artist överhuvudtaget är han med i Virgins Blues Encyclopedia. Han vilar dock inte på några lagrar utan går ständigt vidare. Äntligen tillbaka på Skottvångsscenen igen! Med Niklas Medin på piano.

Entré: 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 8 maj kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Söndag 8 maj kl 15
JUNGFRUR, BRUDAR, KVINNFOLK OCH KÄRINGAR
Karin Kolterud och Johanna Dahl hyllar kvinnan och tittar på hennes olika skepnader genom tiderna via den folkliga vistraditionen. Sång möter cello i en förförisk, berättande och kontemplativ kvinnohistorisk resa.

Kvinnan som stark arbetskraft, kvinnans utsatthet och synen på kvinnan som den rena jungfrun, stolta kvinnfolk som vet att ta för sig, kvinnor som offer för svensk hederskultur, kvinnan som förtryckt slagpåse, kvinnlig konkurrens, och kvinnan som den klippa som i alla tider tröstat, vaggat och vyssjat och skänkt barnen trygghet för livet.

Entré 100:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 13 maj från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 14 maj kl 20
ODDJOB
Oddjob firar 25 år som band med helt ny musik och turné 2022. Under mer än två decennier har de hyllats av publik och kritiker både på hemmaplan och ute i världen. Flerfaldigt grammisbelönade Oddjob tar ständigt nya grepp om jazzen och är aldrig rädda att utforska nya uttryck – både i sina egna kompositioner och i tolkningar av allt från dalkullekulningar och Weather Report till Clint Eastwood-filmmusik. Inte minst märks den musikaliska lekfullheten i det rosade barnprojektet Jazzoo som bland annat belönats med det prestigefyllda Grand Prix Du Disque i Frankrike och visats på SVT Barnkanalen.

Med fem av Sveriges mest etablerade musiker är bandet i ständig rörelse och förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad, med ett kokande sväng och ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Medlemmar:
Goran Kajfes – trumpet, effekter, congas
Per ”Ruskträsk” Johansson – saxofoner, basklarinett, slagverk
Peter Forss – elbas, kontrabas, synthbas
Daniel Karlsson – piano, orgel och synth
Lars Skoglund – trummor, slagverk

Entré, 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 15 maj kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 20 maj från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 21 maj kl 20
EN HYLLNINGSKVÄLL TILL MINNE AV MAGNUS LINDBERG
Konserten är utsåld, om vädret tillåter kan vi flytta ut konserten utomhus och fler får plats. Håll utkik på hemsida, FB och Instagram för besked dagarna innan.

”Magnus Lindberg föddes i Näshulta (Sörmland) den 21 maj 1952.
I 20 års åldern flyttade han från landet (hans far var bonde) till Stockholm. Där startade hans musikkarriär, som kom att sträcka sig över nästan fem decennier.
Han började som trubadur tillsammans med Gunnar Ekman under namnet ” Vi två”. Därefter var han medlem i bandet Landslaget. Efter medverkan i Schlagerfestivalen med Landslaget bestämde Magnus sig för att gå vidare, han var inte bekväm i sammanhanget.

Magnus låtskatt finns förvarat i det som kom att bli 14 soloalbum. På 90- talet var han medlem i Grymlings. Magnus enda kommersiella framgång. När Magnus var döende lovade producenten Kjell Andersson att göra allt som stod i hans makt att föra Magnus musik vidare. Och så blev det. En sk. hyllningsplatta kommer efter ett enormt arbete snart finnas i fysisk mening .

Den 21 maj skulle Magnus fyllt 70 år.
Ett antal fantastiska musikanter vill vara med att fira detta.

Anna Stadling
MahRoot
Sophie Zelmani
Toni Holgersson
Cecilia Thorngren
Eric Palmqwist

Anledningen till att kvällen äger rum just på Skottvångs gruva är att Magnus kände sig totalt hemma och bekväm där. Han bokstavligen njöt av hela sammanhanget. Ägarinnan Maria Bystedt är lika varm som sträng, personlighetsdrag som passade Magnus”.

– Larissa Aggerborg Lindberg

Entré 300:-

Söndag 22 maj kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Torsdag 26 maj – Abonnerat för bröllop

Fredag 27 maj från kl 17
BYGDEPUB
19.00 – Bygdens egna Flamencokompani uppträder med två danser och visar
vad de lärt sig under terminen under Pia del Nortes ledning.

Lördag 28 maj kl 20.00
RECAP FEAT. DELPHI GLENN
Gruppen ReCap är sprungen ur jazz, soul, gospel, rock pop och visa. Denna spännvidd av influenser som gruppens medlemmar bidrar med ger ett sound som kokar och spretar lekfullt, men som ibland även ömsint berör sina åhörare.

Gruppens frontfigur Delphi Glenn är en blivande stjärna inom soul och jazz, med en röst som knockar de flesta. Hon har influerats av sångerskor som Aretha Franklin, Billie Holliday, Erykah Badu och vår egen Monica Z.

Delphi Glenn backas upp av en kvartett välmeriterade musiker med långt engagemang i musikens tecken. De har spelat med storheter som EGBA, Monica Zetterlund, Jennifer Brown, Claes Jansson, Shirley Clamp, Owe Thörnqvist, Chuck Berry, Jerry Williams m.fl.

ReCap kommer med eget nyskapande och gränsöverskridande material men även med egna versioner av bra musik från artister som Marvin Gaye, Amy Winehouse, Erykah Badu och Nat King Cole.

Delphi Glenn, sång, Stefan Blomqvist, klaviaturer, Kenneth Johnson,
saxofoner och klarinett, Valle Magnusson, bas samt Kenneth Björnlund,
trummor.

Entré: 200:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 29 maj kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ
Fira mors dag på Skottvång och bjud henne på dignande och välsmakande
buffé.