Mars

PROGRAM

Fredag 4 mars från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 5 mars kl 20
TORSSON
Nästan ofattbart att det gått över 45 år sedan starten i Lund 1976. Torsson är ett av de få svenska banden från det sena 70-talet som än i dag åker land och rike runt och spelar sin musik. Senaste plattan Sol och Måne kom i augusti 2020 och nu är bandet igång med att repa in nytt material och med lite tur kan det bli ett nytt album 2023. Missa inte när ”Det fjärde bästa bandet i Lund” kommer tillbaka till Skottvångs Grufva den 5 mars och bjuder på en skön blandning av gamla favoriter och framtida hits.

Medlemmar:
Bo Åkerström – sång, gitarr
Dan Persson – bas, sång
Michael Sellers – gitarr, sång
Rikard Swärdh – trummor
Thomas Holst – gitarr, keyboard, sång

Biljettpris: 300:-

Söndag 6 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 11 mars från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 12 mars kl 20
CLAES JANSON/ARNESEN BLUES BAND – A tribute to BB King
En av de absolut största i bluesens historia, en legend redan under sin livstid med ett unikt sound och själfullt artisteri, hyllas av Claes Janson tillsammans med Arnesen Blues Band. Det blir ett underhållande
program där favoritlåtar ur B B Kings repertoar varvas med berättelser och anekdoter ur hans liv.
Claes Janson behöver väl knappast någon närmare presentation. Med sin omisskännliga röst har han synts och hörts i otaliga sammanhang genom åren. Arnesen Blues levererar ett omutligt sväng av alla sorter, med både Hammondorgel och piano kastar man sig från det avskalade till det näst intill storbandsliknande.

Biljettpris: 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Fredag 18 mars kl 20
OSSLER
1997 kom solodebuten ”Hotel Neanderthal”, vilken har följts av ytterligare sex album där Ossler med benhård och alltmer övertygande konsekvens har mutat in ett totalt omisskännlig uttryck där
existentiella frågor, vemod, fåackordig ödslighet och mörk, förtätad rälspuls skapar en helt egen sorts friktion. Nu följs detta upp av skivan ”Regn av Glas” och turné där vi är MYCKET förärade att få tillbaka en av landets absolut mest intressanta artister tillbaka på Skottvångsscenen!

Biljettpris: 300:-

Lördag 19 mars kl 20
NEW TIDE ORQUESTA
Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har hyllade New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien och hela Europa, utvecklat en helt unik spelstil. En egensinnig blandning av modern kammarmusik, tango nuevo, minimalism och fri improvisation. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk du inte bör missa. New Tide Orquesta är en svensk kammarmusikgrupp från Stockholm och Göteborg, bildad 1996 under namnet New Tango Orquesta som de hette fram till 2012 då de bytte namn till New Tide Orquesta. Gruppen består av Per Störby, Livet Nord, Thomas Gustavsson, Josef Kallerdahl, Peter Gran och Johanna Dahl.

Biljettpris: 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 20 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 25 mars från kl 17

BYGDEPUB

Lördag 26 mars kl 20
LARS BYGDÉN
Lars Bygdéns färska album One Last Time for Love har hyllats unisont av kritikerkåren i Sverige och utomlands. Den efterlängtade uppföljaren till det hyllade mörka mästerverket ”Dark Companion” är en stark och mäktig sådan. Den 26 mars står LB på vår scen. Med sig har han ett band av yppersta klass bestående av: Emma Ahlberg-Ek (fiol), Rikard Lidhamn (Bas), Staffan Johansson (El-gitarr), Magnus Olsson (Trummor) och Pelle Andersson (Klaviatur) Missa inte denna chans att se en av landets starkaste låtskrivare och mest personliga artister bjuda på en unik föreställning i gränslandet mellan mörker och ljus.

Citat:

”Den som lämnas oberörd av detta har ett hjärta av sten.” 4/5 Håkan
Persson, Borås Tidning

”Lars Bygdéns sällsamma sorgeskildring ljuder av liv” 4/5, DN

”Det är sällan musik är så okonstlad, kraftfull och omfamnande på samma
gång”
5/6, Nöjesguiden
”…skapar något oväntat och vackert. Körerna lyfter sorgen och albumet
till konst”
4/5, Jan Gradvall, Dagens Industri

”Musiken är brännande vacker, texterna för fullständigt
orädda inför mörker, sorg, skuld och kärlek…En unik skiva”

Göteborgsposten 4/5

1:a på kritiker.se

Album of the week 8/10 plattentests.de

Biljettpris: 250:-

Söndag 27 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ