Mars

VÅRA ÖPPETTIDER

Fredagar – BYGDEPUB Från 17.00, från 18.00 vid konsert.
Lördagar – KONSERT OCH À LA CARTE-MENY Från 18.00 – konsert alltid 20.00
Söndagar – SÖNDAGSBUFFÉ 12-16

VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och då går inriktningen mer åt pubmeny med familjevänlig mat till rimliga priser. Vi har alltid ett veganskt alternativ, en husmanskosträtt (och burgaren kan vi ju aldrig ta bort:). 

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se. Skriv också om ni vill äta innan konserten.

Fredag 3 mars från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 4 mars kl 20.00
SKOTTVÅNGS ALTERNATIVA MELODIFESTIVAL
Som traditionen bjuder arrangerar Skottvång sin årliga melodifestival dit alla är välkomna att anmäla sig. Amatör som proffs, lokal som global – alla är välkomna och det är först till kvarn som gäller. Vi ser gärna att det är egenskrivet material men det är ingen benhård regel – vill ni köra en cover går det också bra. Anmäl ditt bidrag till info@skottvangsgrufva.se och ange artist/gruppnamn samt namn på bidraget. Publiken är sedan med och röstar fram det vinnande bidraget under kvällen.

Entré: 100:-

Söndag 5 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 10 mars från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 11 mars kl 20.00
ULF STURESON OCH ERIK PALMQVIST – En sångcykel från Gotland och Hälsingland
En unik kväll där två hyllade låtskrivare och artister delar på scenen. De blandar och ger, sjunger sina sånger, ställer varann till svars, glömmer texter, tappar trådar, snubblar på sladdar, spelar låtar, byter instrument, byter låtar, missuppfattar texter och famlar runt i det virrvarr som utgör deras musikaliska karriärer.

Eric Palmqwist & Ulf Stureson besöker platser som betyder något, för såväl artisterna på scen som publiken. Med hjälp av två kataloger, till brädden fyllda av berättelser om människan, hennes framgångar och tillkortakommanden, hjälps Eric Palmqwist och Ulf Stureson åt att gemensamt besjunga det som så ofta faller i glömska, eller helt enkelt inte hinns med.

Entré: 250:-

Söndag 12 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 17 mars från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 18 mars kl 20.00
JOHAN LINDSTRÖM SEPTETT
Johan Lindström är utan tvekan en av Sveriges mest eftertraktade musiker och kompositörer. Dels är han känd som gitarrist & pedal steel-gitarrist och dels är han känd som producent som ofta lyckas plocka fram oanade musikaliska guldklimpar hos artister som de inte hade en aning om fanns.

Rebecka Törnqvist, Elvis Costello, Ane Brun, Freddie Wadling, Totta Näslund, Titiyo och Anna Ternheim är bara några i raden av alla artister Johan Lindström samarbetat med.

I jazzvärlden är han kanske mest känd som kompositör och medlem i fyrfaldigt grammisbelönade Tonbruket och med egna bandet Johan Lindström Septett som tilldelades P2:s Jazzkatten 2019 för årets grupp. 2018 albumdebuterade Johan Lindström Septett, bestående av Johans handplockade favoritmusiker från jazzscenen, med skivan ”Music for Empty Halls”. Bandets andra album ”On the asylum” släpptes 2021. Nu återvänder de äntligen till Skottvång!

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 19 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 24 mars från kl 17.00
BYGDEPUB

Lördag 25 mars kl 20.00
En smula adjö – av och med skådespelerskan och sångerskan Anita Nyman
Det är bara att klampa på och försöka klara sig till slutet.
En varm, musikalisk och humoristisk kabaré.

”Ända sen jag var barn har jag varit nyfiken på döden.
Jag fick aldrig gehör för min nyfikenhet, aldrig några tillfredställande
svar på mina frågor.
Ingen ville prata om döden och vem vill egentligen det?
JAG!
Jag är rädd, jag vill inte dö men jag vill prata med andra om allt det stora, svarta, hemliga, oförklarliga, som kommer att hända oss.

Vi går alla mot samma slutmål, vare sig vi vill det eller ej.
Det är därför jag vill göra denna kabaré.
Jag vet inte mer än vad ni vet om detta vårt gemensamma öde men jag vill i en galopp av känslomässiga vallningar och förskräckelser, skratta och gråta, förvånas och förundras, sjunga och dansa tillsammans med er.
Att under en dryg timme eller två, då mörkret omsluter oss, få vidröra det allra svåraste men också det mest självklara. Inget som inte gjorts förut men aldrig gjorts ändå. En afton, slinka in, regn, rugga av sig, ta min hand i din, din i min.
Paris, Berlin, Stockholm, Eslöv, Jokkmokk.
En hyllning till livet helt enkelt!
Kommer ni?”

Anita Nyman gick Teaterhögskolan i Malmö och var sedan under flera år
engagerad vid Malmö Stadsteater och medverkade då bland annat i Vem är
rädd för Virginia Woolf? och Historien om en häst, båda i regi av Ronnie
Hallgren.

Från 1987 blev Anita Nyman välkänd för den breda publiken, som en av
huvudkaraktärerna i den populära svenska TV-serien Svenska hjärtan av
Carin Mannheimer (manus och regi), i rollen som Hellen.

Anita Nyman har vidare arbetat på teatrar som Malmö Stadsteater,
Riksteatern, Norrbottensteatern, Estrad Norr, Teater Västernorrland,
Dalateatern, Smålands Musik och Teater, Västerbottensteatern, Uppsala
Stadsteater, Helsingborgs stadsteater, Teater Tribunalen, Teater Fågel
Blå, Musikteatergruppen Oktober, Sommarteater på Krapperup, Döda
fallet/Ragunda Sommarteater, Stadra sommarscen, med flera.

Entré: 150:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 26 mars kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 31 mars kl 19.00
DEN SVENSKA SYNDEN
Den Svenska Synden är musikern och artisten Johan Perssons soloprojekt. Med rötter ur den hälsingska folkmusiken och hjärtat i den svenska pop/rockmusiken skapar han musik som inte lämnar någon oberörd. Johan har ett förflutet som musiker bakom artister så som Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Lisa Ekdahl mfl och i sin enmansföreställning sjunger och berättar han om livet ute på vägarna och bakom kulisserna.

Johan hade vägarna förbi oss denna fredag och vi bjuder på föreställningen men man får gärna swisha ett frivilligt bidrag.

Bygdepubsmeny serveras som vanligt från 17.00.