November

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se. Skriv också om ni vill äta innan konserten.

Fredag 4 november från 17.00
BYGDEPUB
19.30 – Quiz med Gruvfrun

Fri entré och fina priser

Lördag 5 november 20.00— UTSÅLT!
REBECKA TÖRNQVIST
Rebecka Törnqvist har en röst som ställer henne bland våra allra främsta sångerskor och är en unik låtskrivarbegåvning som rört sig från debutalbumets jazz till de senare alstrens lågmält avskalade och säregna pop.

Rebecka Törnqvist föddes 1964 i Uppsala och slog igenom i början av 90-talet med hits som ”Good Thing”. Hon har också varit en del av gruppen Gloria. Ända sedan debuten 1993 har Rebecka varit omgiven av de bästa av de bästa när det kommer till musiker; etablerade såväl som mindre omtalade. Hon har alltid lagt enorm vikt på att hitta det unika uttrycket.

Rebeckas senaste skiva, Home Secretary, blev hyllad i pressen och bland annat beskriven som hennes bästa hittills. ”Musikalisk magi”(SVD), ”omtumlande och stämningsfull konsert” (UNT) ”melankoliskt och laddat” (GP), är några röster om gruppens konserter.

Entré 300:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 6 november 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 11 november från 17.00
BYGDEPUB
19.00 – Kolning – historier och hantverk
Gunnar Nygren presenterar sin nya bok om kolning, både om själva hantverket och om kolningens historia. Boken utgår från arbetet med kolmilan i Skottvång. Där finns också många historier från gamla kolare, och berättelsen om kolningens betydelse för Sverige som  ett ”järnland”.
Boken följer träkolet fram till dagens smutsiga globala handel med grillkol och nya användningar av träkol som jordförbättring i odling. Då under namnet ”biokol”.

Boken kommer att finnas till försäljning till rabatterat pris under
kvällen.

Fri entré

Lördag 12 november 20.00— UTSÅLT!
KEBNEKAJSE
Ett av Sveriges genom tiderna mest kända folkrockband kommer till Skottvång. Det handlar om legendariska Kebnekajse -bandet som på 70-talet var banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden.

Kebnekajse har för evigt skrivit in sig i de musikhistoriska böckerna som ett av den progressiva musikrörelsens största och mest framgångsrika grupper. De var pionjärer när det gällde att spela svensk traditionell folkmusik i sin egen elektrifierade tolkning. Bandet gjorde sex LP-skivor från starten 1971 till 1978 då bandet splittrades.

De enskilda medlemmarna har dock aldrig slutat utan blivit allt mer framgångsrika musiker i olika sammanhang. Kenny Håkansson ingick till exempel i gruppen Dag Vag. Sommaren 2001 återförenades Kebnekajse med samma ursprungsmedlemmar och sedan dess har man fortsatt. Femtio år efter debuten upplever 70-talets folkrockpionjärer ett nytt uppsving.
Missa inte denna samling legendarer på en och samma scen.

Gitarr och sång: Kenny Håkansson
Violin, elviolin, gitarr, sång: Mats Glenngård
Elbas: Göran Lagerberg
Elbas: Thomas Netzler
Trummor: Pelle Ekman
Hassan Bah: Timbales, Djembe, percussion

Entré 300:-

Söndag 13 november 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 18 november kl 20
POVELS NATURBARN
En personlig minishow med Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson.

Två av de mest självklara Povelkännarna, dottern Lotta Ramel (skådespelare och regissör) och sonen Mikael Ramel (musiker och musikterapeut) visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier.
Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik-
och nöjeshistoria, om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa. Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har.

Vi hyllar ett av landets verkliga genier det år han skulle fyllt 100!

Entré 300:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 19 november 20.00
SURANJANA GHOSH OCH TEENTAL feat. JONAS KNUTSSON
Suranjana Ghosh är en spännande musiker från Indien som förnyar den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet och
fingertoppskänsla tillför hon indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, kyrkomusik, opera och andra klassiska verk. De senaste åren har detta inneburit ett intensivt samarbete med musiker i Sverige och många musikprojekt av olika slag.
Teental är en exklusiv musikföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. Folk, klassiskt, fusion. Teental framför egna kompositioner och melodier i gränslandet mellan modern och traditionell musik.
Teental öppnar dörren till den indiska musik- och rytmvärlden. Ett möte mellan olika musiktraditioner.

Musiker Teental:
Suranjana Ghosh — tabla, Jonas Knutsson — saxofon, Max Åhman — gitarr,
Jonas Landahl — slagverk, Emil Ingmar — klaviatur

Entré 250:-

Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 20 november 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 25 november från 17.00
BYGDEPUB

Lördag 26 november 20.00
STONECAKE
I år firar Stonecake 30 år som band!!
Nu är det ett tag sen vi hörde dom, men ingen har ju glömt låten ”Tuesday Afternoon” som på den tiden ljöd överallt och ständigt. Stonecake fick en grammis som bästa nykomlingar för debutskivan ”Under the biketree” 1991. Juryns motivering löd: ”För det respektfulla och respektlösa utnyttjandet av välkända popklanger till en egen stentårta – grädde och granit!

Per Bjurman beskrev det som bl.a kryddat med Led Zeppelin, Cream, Queen
och Sex Pistols – Dalarnas nya supergrupp.

Missa inte en av landets bästa powertrios fortfarande i superform!

Tommy Liljegren – sång, gitarr
Marcus Källström – trummor, kör
Klas Hägglund – elbas

Entré 300:-

Söndag 27 november 12-16
ADVENTSBUFFÉ
Vi gör om och ’julifierar’ vår söndagsbuffé till ett mindre julbord där vi satsar på de omistliga klassikerna. Buffén kostar 395:- inklusive kaffe och måltidsdryck.