Oktober

ÖPPETTIDER

Fredag från kl 17 Bygdepub
Lördag från kl 18 Konsert och á la carte-meny
Söndag kl 12-16 Söndagsbuffé

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se
Skriv också om ni vill äta innan konserten.

Fredag 6 oktober från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 7 Oktober 20.00
HYLLNING TILL BO HANSSON MED BOSSEBANDET
Den mytomspunne Bo Hansson slog igenom på 70-talet med sin karaktäristiska och internationellt uppmärksammade psykedelia. I förfronten av Hanssons beundrarskara fanns självaste Jimi Hendrix som även spelade med Hansson ett par gånger i Stockholm. Bo Hansson är känd för sin musikaliska tolkning av Tolkiens böcker Sagan om ringen.

Bandet Bosses har nu gett sig ut på vägarna för att spela hans musik, ett band med flera av de musiker som spelade på skivorna. Däribland den eminente Kenny Håkansson på gitarr och den lika enastående slagverkaren, sångaren, munspelaren, impressarion, golfentusiasten, modellen och språkekvilibristen Bill Öhrström.

Bosses bjuder även på låtar av Ragnarök , Fläsket Brinner, Nature (Lasse Wellander), Kvartetten som sprängde, Samla Mammas Manna, Träd gräs och Stenar och Kebnekajse – dvs svensk psykedelia från 1970-talet.

Entré: 300:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 8 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 13 oktober från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 14 Oktober 20.00
LISA LYSTAM FAMILY BAND
Med en nysläppt tredje skiva är äntligen Lisa Lystam Family band på väg ut på turné i såväl Sverige som Europa. Bandet som flertalet gånger blivit hyllade som en experimentell liveakt lämnar ingen besviken med spontana inslag och en upplevelse utöver det vanliga.

Under fem dagar präglade av glädje och spontanitet växte skivan ”Lisa Lystam Family Band – III” fram. I Strawberry studio med Sven Lindvall som producent skapades musik med lika delar blues som det egna sound Lisa Lystam Family band format genom åren.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som håller musiken dynamisk och i ryggen har hon som vanligt Fredrik, Matte, Johan och Patrik.
Tillsammans har det gjort hundratals konserter och festivaler (bland annat Sweden Rock Festival, Peace and Love och Notodden Bluesfestival) och imponerat på publik i och utanför Sveriges gränser.

”Lisa Lystam och hennes band är i världsklass. I mitt skrynkliga reporterblock skriver jag ”Munspelet!”, ”Gitarrerna!”, ”Basen!” och ”Trummisen!”, tills det blir fånigt.” -Corren 2017

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 15 oktober kl 12-16
SÖNDAGSGSBUFFÉ

Fredag 20 oktober 20.00
CHRISTIAN KJELLVANDER OCH LARS BYGDÉN

CHRISTIAN KJELLVANDER
Skottvångs-favoriten Christian Kjellvander är tillbaka, vilket vi är enormt glada över. Senaste besöket fyllde han konsertlokalen enkom med sin varma röst och en gitarr. Denna gång har han med sig sin trio som gör sitt yttersta för att göra det hela mer explosivt och dynamiskt.

Det vilar en nödvändighet över Christian Kjellvanders konstnärskap.
Oavsett om den svenska singer-songwritern sysslat med Americana, indierock eller – som på senare tid – friare experiment med jazz och rock så framträder hans visioner alltid lika kristallklara som kompromisslösa. Med en pondus sprungen ur snart tre decennier som skivartist fortsätter Kjellvander att besjunga både det stora och det lilla med sin patenterade barytonröst; alltid med en melankoli som både tröstar och skaver. Denna hängivna lojalitet till den egna kompassen har byggt honom en diskografi som idag saknar många utmanare i Sverige och medan erfarna kollegor tappar såväl fart som hunger så fortsätter Kjellvander oförtrutet att skapa den mest angelägna av musik.

Christian Kjellvander gjorde sin entré på musikscenen som frontfigur i det inflytelserika lo-fi bandet Loosegoats 1995. En era som varade till 2002 då den numera ikoniska solodebuten ’Songs from a Two-Room Chapel’ släpptes. Sedan dess har det blivit hela åtta skivor till där de två senaste, ’Wild Hxmans’ (2018) och ’About Love and Loving Again’ (2020), betraktats som två av hans allra bästa verk. Något som också kan sägas om de två sinnesvidgande samarbetena med Tonbruket på ’Doom Country’ (2020) och ’Fossils’ (2023). Nu är det dags igen för ett nytt soloalbum och på den kommande skivan ’Hold Your Love Still’ finner vi Kjellvander i ett eftertänksamt sinnestillstånd där möjligheten till hopp i en hopplös tid utforskas med det tålamod och den empati som kommit att bli hans signum.

LARS BYGDÉN
Lars Bygdén startade på andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev då centralgestalt inom alt-countryscenens framväxt i Sverige, när han presenterade genren för en helt ny publik inom indiescenen, där countrymusik tidigare närmast hade betraktats som en paria. Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade album varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press. Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter. Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

Missa inte en dubbelkonsert med några av landets mest fantastiska röster. Lars inleder och Christian fullföljer.

Entré: 350:-

Lördag 21 Oktober 20.00
MONICA BORRFORS
Sångerskan Monica Borrfors har turnerat i Sverige och i stora delar av världen i över 40 år. Nu kör hon ett nytt program som hon kallar ”Tillbakablickar”.  Det bjuds på omväxlande musikinslag till största delen hämtade från skivorna hon spelat in under åren.
Monica har fått en ”Grammis”, två nomineringar och ett antal priser. Med tusentals mil i ryggen och många hotellnätter senare möter hon nu publiken med sina musiker.

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 22 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 27 oktober från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 28 Oktober 20.00
EBBOT LUNDBERG
Den folkkära och mångsidiga artisten Ebbot Lundberg kommer äntligen tillbaka till Skottvång. Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till våra absolut främsta artister.

2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4s oerhört populära serie Så Mycket Bättre. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter. Programmet blev ett möte med en ännu större publik än tidigare för Ebbot.
I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Subtila popmelodier och ren, okontrollerbar urkraft. I hans konstnärskap finns en stor frihet och öppenhet för olika samarbeten och musikaliska uttryck.

Ebbot Lundberg har gjort sig ett namn som frontfigur i inte bara ett utan två av den svenska rockhistoriens bästa och viktigaste band. Med Union Carbide Productions kaotiska och provokativa rock’n’roll nådde han internationell kultstatus under andra hälften av 80-talet. Men det var med bandet som föddes ur Carbides spillror som Ebbot lade världen för sina fötter på allvar.
The Soundtrack of Our Lives bildades 1995 och släppte året efter sitt debutalbum ”Welcome to the Infant Freebase” som prisades med en Grammis för Årets nykomling. Bandets styrka låg såväl i det pussel de sex medlemmarnas utpräglade karaktärer utgjorde som i öppenheten för att låta alla möjliga inspirationskällor inkluderas i musiken. Under sjutton år släppte bandet åtta album, turnerade världen över och hade stora hits som ”Instant Repeater 99” och ”Sister Surround”.

Entré: 350:-

Söndag 29 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ