Oktober

ÖPPETTIDER

Fredag från kl 17 Bygdepub
Lördag från kl 18 Konsert och á la carte-meny
Söndag kl 12-16 Söndagsbuffé

Ni bokar bord och konsertbiljetter på info@skottvangsgrufva.se
Berätta hur många ni är, vilken tid ni vill komma, om ni enbart vill ha konsertbiljetter (betalas sedan på plats) eller om ni även vill äta innan konserten.

VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och inbjuder bygden att
samlas och hänga i sitt egna ”vardagsrum” efter en hård veckas slit. Att
slippa disk och matlagning och inleda helgen på ett avslappnat och
trivsamt vis. Vi kommer under hösten fortsätta med våra temabufféer på
fredagskvällarna – håll utkik på FB och Instagram så berättar vi där
vilket tema som gäller, priser och vilka rätter som ingår.

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter. Även där lagar vi mat från grunden och säsong. Varmrätterna ligger på prisnivå runt 250:-.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Utöver det så tar vi vara på den mat vi har från helgen och ger er en mycket prisvärd tre-rätters – vi slipper svinn och kan ta vara på all mat. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.


Fredag 6 oktober från kl 17
BYGDEPUB
Vi kommer fortsätta med våra temabufféer på fredagar under hösten och vi inleder starkt med SKÖRDEFEST! Det finns så många fina Sörmländska råvaror just nu som vi gärna vill bjuda er på – håll utkik på FB och Instagram senare i veckan för exakt meny.

Lördag 7 Oktober 20.00
HYLLNING TILL BO HANSSON MED BOSSEBANDET
Den mytomspunne Bo Hansson slog igenom på 70-talet med sin karaktäristiska och internationellt uppmärksammade psykedelia. I förfronten av Hanssons beundrarskara fanns självaste Jimi Hendrix som även spelade med Hansson ett par gånger i Stockholm. Bo Hansson är känd för sin musikaliska tolkning av Tolkiens böcker Sagan om ringen.

Bandet Bosses har nu gett sig ut på vägarna för att spela hans musik, ett band med flera av de musiker som spelade på skivorna. Däribland den eminente Kenny Håkansson på gitarr och den lika enastående slagverkaren, sångaren, munspelaren, impressarion, golfentusiasten, modellen och språkekvilibristen Bill Öhrström.

Bosses bjuder även på låtar av Ragnarök , Fläsket Brinner, Nature (Lasse Wellander), Kvartetten som sprängde, Samla Mammas Manna, Träd gräs och Stenar och Kebnekajse – dvs svensk psykedelia från 1970-talet.

Entré: 300:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 8 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 13 oktober från kl 17
BYGDEPUB
Vi fortsätter med våra temabufféer och omvandlar Skottvång till KINAKROG. Vi håller som bäst på att slipa på alla goda rätter och håll som vanligt koll på FB och Insta senare i veckan för mer exakt innehåll. Gott, prisvärt, familjevänligt och fredagssvulligt är våra bygdepubsmåtton!

Lördag 14 Oktober 20.00
LISA LYSTAM FAMILY BAND
Med en nysläppt tredje skiva är äntligen Lisa Lystam Family band på väg ut på turné i såväl Sverige som Europa. Bandet som flertalet gånger blivit hyllade som en experimentell liveakt lämnar ingen besviken med spontana inslag och en upplevelse utöver det vanliga.

Under fem dagar präglade av glädje och spontanitet växte skivan ”Lisa Lystam Family Band – III” fram. I Strawberry studio med Sven Lindvall som producent skapades musik med lika delar blues som det egna sound Lisa Lystam Family band format genom åren.

Lisas röst har kraft och driv, men även en känslighet som håller musiken dynamisk och i ryggen har hon som vanligt Fredrik, Matte, Johan och Patrik.
Tillsammans har det gjort hundratals konserter och festivaler (bland annat Sweden Rock Festival, Peace and Love och Notodden Bluesfestival) och imponerat på publik i och utanför Sveriges gränser.

”Lisa Lystam och hennes band är i världsklass. I mitt skrynkliga reporterblock skriver jag ”Munspelet!”, ”Gitarrerna!”, ”Basen!” och ”Trummisen!”, tills det blir fånigt.” -Corren 2017

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 15 oktober kl 12-16
SÖNDAGSGSBUFFÉ

Fredag 20 oktober 20.00
CHRISTIAN KJELLVANDER OCH LARS BYGDÉN

CHRISTIAN KJELLVANDER
Skottvångs-favoriten Christian Kjellvander är tillbaka, vilket vi är enormt glada över. Senaste besöket fyllde han konsertlokalen enkom med sin varma röst och en gitarr. Denna gång har han med sig sin trio som gör sitt yttersta för att göra det hela mer explosivt och dynamiskt.

Det vilar en nödvändighet över Christian Kjellvanders konstnärskap.
Oavsett om den svenska singer-songwritern sysslat med Americana, indierock eller – som på senare tid – friare experiment med jazz och rock så framträder hans visioner alltid lika kristallklara som kompromisslösa. Med en pondus sprungen ur snart tre decennier som skivartist fortsätter Kjellvander att besjunga både det stora och det lilla med sin patenterade barytonröst; alltid med en melankoli som både tröstar och skaver. Denna hängivna lojalitet till den egna kompassen har byggt honom en diskografi som idag saknar många utmanare i Sverige och medan erfarna kollegor tappar såväl fart som hunger så fortsätter Kjellvander oförtrutet att skapa den mest angelägna av musik.

Christian Kjellvander gjorde sin entré på musikscenen som frontfigur i det inflytelserika lo-fi bandet Loosegoats 1995. En era som varade till 2002 då den numera ikoniska solodebuten ’Songs from a Two-Room Chapel’ släpptes. Sedan dess har det blivit hela åtta skivor till där de två senaste, ’Wild Hxmans’ (2018) och ’About Love and Loving Again’ (2020), betraktats som två av hans allra bästa verk. Något som också kan sägas om de två sinnesvidgande samarbetena med Tonbruket på ’Doom Country’ (2020) och ’Fossils’ (2023). Nu är det dags igen för ett nytt soloalbum och på den kommande skivan ’Hold Your Love Still’ finner vi Kjellvander i ett eftertänksamt sinnestillstånd där möjligheten till hopp i en hopplös tid utforskas med det tålamod och den empati som kommit att bli hans signum.

LARS BYGDÉN
Lars Bygdén startade på andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev då centralgestalt inom alt-countryscenens framväxt i Sverige, när han presenterade genren för en helt ny publik inom indiescenen, där countrymusik tidigare närmast hade betraktats som en paria. Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade album varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press. Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter. Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

Missa inte en dubbelkonsert med några av landets mest fantastiska röster. Lars inleder och Christian fullföljer.

Entré: 350:-

Lördag 21 Oktober 20.00
MONICA BORRFORS
Sångerskan Monica Borrfors har turnerat i Sverige och i stora delar av världen i över 40 år. Nu kör hon ett nytt program som hon kallar ”Tillbakablickar”.  Det bjuds på omväxlande musikinslag till största delen hämtade från skivorna hon spelat in under åren.
Monica har fått en ”Grammis”, två nomineringar och ett antal priser. Med tusentals mil i ryggen och många hotellnätter senare möter hon nu publiken med sina musiker.

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 22 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 27 oktober 19.00
WHAT ON EARTH…
Det lokalproducerade bandet What on Earth… bjuder på en musikalisk resa där de återbrukar, tolkar och förenar country, folk, jazz och popcovers tillsammans med reflektioner om den värld vi lever i, och framförallt: vart är vi på väg?

De fyra bandmedlemmarna har musicerat på olika håll genom åren men fann varandra nyligen genom det gemensamma intresset för körmusik.

Genom musiken speglar de samhället och dess utmaningar, men lyfter också fram hopp och möjligheter genom sköna harmonier och tänkvärda texter där Lotta och Jenny står för finstämd sång, Lasse för jazzigt klaviatur och Anders för basgångarna.

Välkommen till en skön och tänkvärd afton!

Lotta H.KindmarkSång
Jenny ÄdelSång och gitarr
Lars PriebePiano
Anders EnglundBas

FRI ENTRÉ
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Temabuffé serveras från 17.00.


Lördag 28 Oktober 20.00
EBBOT LUNDBERG
OBS! INSTÄLLT
På grund av dubbelbokning har Ebbot ställt in sin konsert på lördag den 28 oktober. Han återkommer den 20 januari istället för ny konsert. Vi kontaktar alla som bokat och självklart kan ni behålla er bokning, alternativt boka om till januaridatumet. Vi kommer inte ersätta Ebbot med annan artist.

Vi kommer ha öppet och serverar á la carte meny som vanligt från 18.00.

Söndag 29 oktober kl 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ