Jul på Skottvång 2023


Förra året tog vi bort det traditionella julbordet och testade några varianter: Jultallrik i flera serveringar och adventsbord på söndagar. Allt på grund av att vi i magtrakten kände att det överdådiga, slösaktiga, traditionella julbordet (som per automatik ger en massa matsvinn) kändes otidsenligt och nästan….ja, vulgärt!

I år kommer vi helt gå in för det som funkade bäst förra året – alla kategorier -nämligen ADVENTSBORD. Med det menar vi ett julbord med enbart de omistliga klassikerna – istället för 12 sillar, kanske 3-4, istället för 8 varianter av lax, kanske 2-3.

Samtidigt kommer vi som vanligt göra alla rätter från grunden. Lägga in vår egen sill, rulla alla köttbullar, koka vår egen skinka, baka vörten och koka knäcken. Helt enkelt ett lite mer förtätat julbord där vi ändå inte tummar på traditioner och julstämning. I dessa tider av inflation, högre elpriser och räntehöjningar vill vi också ge fler en chans att helt enkelt ha råd att njuta av hemlagad julmat i en unik kulturhistorisk och hemtrevlig krogmiljö.

ADVENTSBORDET SERVERAS UNDER DECEMBER
Fredagar och lördagar från 17-20
Söndagar 12-16

Adventsbordet kommer kosta 395:-/pp och då ingår måltidsdryck och kaffe i priset (för barn 20:-/år upp till 13 år då det är fullt pris)

Ni bokar bord på info@skottvangsgrufva.se

Vi erbjuder förstås också finfina artister under december! Här hittar ni konsertprogrammet för december!>>