Juni

SOMMARÖPPETTIDER 27 JUNI-13 AUGUSTI (efter detta endast öppet på helger)

LUNCHÖPPET
Tisdag-söndag 12-16 – Á la carte-lunch (alla dagar förutom söndag)
SöndagarSöndagsbuffé

Dessutom säljer vi glass, fikabröd och mackor mm varje dag

KVÄLLSÖPPET
Ons, fre och lördag 18-23

Grillbuffé serveras alltid från 18.00
Konserter börjar alltid 20.00

MÅNDAGAR STÄNGT


BILJETTKÖP OCH KONSERTINFORMATION

EFTER MIDSOMMAR – Alla konserter äger rum utomhus då vi också serverar grillbuffé vid samtliga konserter – ni betalar både konsertbiljetter och grillbuffé i förväg via Nortic – länkar finns vid samtliga sommarkonserter på hemsidan och hos Nortic.VÅRT UPPLÄGG

Vi inleder helgerna med bygdepub på fredagar och inbjuder bygden att samlas och hänga i sitt egna ”vardagsrum” efter en hård veckas slit. Att slippa disk och matlagning och inleda helgen på ett avslappnat och trivsamt vis. Buffé: 255:-/pp och för barn 15:-/år upp till 13 år. Kaffe och citronvatten ingår i priset.

På lördagar har vi alltid konsert och serverar á la cartemeny som vi byter varje helg. Vi har alltid en fisk-, en fågel-, en kött- och en vegetarisk/vegansk varmrätt samt några förrätter och desserter.

På söndagar bullar vi upp stor buffé där du får äta hur mycket du vill. Ständiga rätter varje söndag är hembakt bröd, sillar, lax, kallskuret och efterrättspaj. Vi serverar alltid olika sallader (potatis-pasta- grönsallad mm), alltid ett urval av kallskuret och såser/röror som kompletterar. Vidare serverar vi 3-4 varmrätter (fågel, fisk, kött, veg). Kaffe och måltidsdryck ingår också i priset på 295:-/pp. För barn kostar det 15:-/år upp till 13 år då det är fullt pris.

För att se sommarens barnunderhållning Barnens Gruva, klicka här för att se vårt barnprogram!

PROGRAM

Fredag 2 juni kl 20.00
SVETLANA HENDERSON  & THE HIT MACHINE
Svetlana Henderson är en artist som blandar vismusik med soul. Med influenser som Aretha Franklin, Lisa Nilsson och Frida Hyvönen skapar hon ett eget sound och går från sårbarhet till tröst och livsglädje.

Svetlana Henderson – sång
Elvira Seger – saxofon, klaviatur, bas
Martin Carlsson – gitarr

Från 17.30 serverar vi buffé inspirerad av southern SOUL FOOD. Vi tänker oss corn bread, devils eggs, Mac & Cheese, Fried Chicken, Jambalaya, fried catfish, Southern black eyed peas, baked beans, sweet potatoes, peanut butter fudge och mycket annat smått och gott.

Buffén kostar 255:-/person och 15:-/år för barn upp till 13 år då det är fullt pris.

FRI ENTRÉ

Ett samarbete med GiG Jazzförening och i ett led i vår ”up-and-coming”-satsning

Lördag 3 juni kl 20.00
CONNY BLOM BAND
Han har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och en nationalhjälte på gitarr. Trots att han varit aktiv i flera decennium stannar Conny Bloom aldrig upp.

– Jag tror mer på bergochdalbana än långfärdsskidor.
Conny Bloom säger det med ett skratt. Fast menar ändå allvar, eftersom han syftar på den musikaliska variation som kännetecknar hans båda svenskspråkiga material.
– Inte minst i dag tycker jag det är viktigt att man vågar ta ut svängarna. Om man inte är AC/DC tror jag inte folk vill ha en platta som låter likadan rakt igenom.

I slutet av 80-talet slog han igenom med bandet Electric Boys, som med sin funkiga hårdrocks-pshychedelia landade gruppen en plats på amerikanska Billboard-listan och succé världen över. Bloom var även gitarrist i stilbildande kultbandet Hanoi Rocks, som nämnts som inspiration för storheter som Mötley Crüe, Guns N’ Roses och The Hellacopters.

2016 släpptes Fullt upp – solodebuten på svenska som överraskade. Den tokhyllades av svenska musikpressen och Connys unika sätt att berätta historier på sattes i fokus. Paralleller drogs till Pugh Rogefeldt, Dungen, Lou Reed och The Doors, och gensvaret gav mersmak för Conny som började jobba på en uppföljare.
Det råder ingen tvekan om att soloplattorna på svenska har inneburit en
sorts vitamininjektion, även för en luttrad rockveteran.
– Det känns som att en ny dörr har öppnats för mig att göra en annan typ
av låtar. Musik som kan stå för sig själv även när den är väldigt nertonad eller som bara är baserad på en bra låt snarare än något som måste ha arenarockvolym, vilket så klart kan ha sin charm men det gör jag ju redan med Electric Boys.

På sina svenska album tar han ut svängarna rejält-både i text och musik. Conny säger att han i sitt skapade främst utgår från sin egen musiksmak.

– Den ende låtskrivare jag känner att jag hänger ihop med lite grann är Pugh. Tidiga Pugh. Hade jag inte hört ”Dinga linga Lena” och de där grejerna när jag var ung hade jag kanske inte gjort någon svensk platta över huvud taget, för mig var det beviset på att man kan göra rock på svenska och ändå få det att låta coolt.

Entré: 250:-

Söndag 4 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 9 juni från kl 17
BYGDEPUB

Lördag 10 juni kl 20.00
VANNA ROSENBERG
Skottvång presenterar stolt – comediennen, skådespelerskan, revyprimadonna och inte minst SÅNGERSKAN Vanna Rosenberg. Tillsammans med prominenta medlemmar ur ”jazzadeln” Calle Bagge på piano, Per Ekdahl på trummor och Martin Höper på bas kan vi förvänta oss en jazzig, svängig och mycket underhållande kväll.

Entré: 250:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Söndag 11 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Fredag 16 juni kl 19.30
STAERNA
”Med vår musik vill vi lyfta likheterna och kopplingen mellan folkmusik från två skilda platser i världen och en av våra styrkor som band är att ge publiken en känsla av tillhörighet oavsett om man som lyssnare är van vid arabisk eller svensk folkmusik”.

I Staerna möts två sångare och två olika musikaliska traditioner – Isa Holmgren, folkmusiker och sångare fast förankrad i den traditionella folkmusiken från västra Värmland och Nemat Battah, sångare och oudspelare från Jordanien och Palestina med musikaliska rötter i den arabiska folkmusiktraditionen. Tillsammans med Hampus Grönberg på gitarr och Alan Mackie på kontrabas har de skapat ett unikt sound genom nyskapande arrangemang där folksånger från mellanöstern och norra Afrika skickligt vävs ihop med traditionella visor och melodier från Sverige och Norge.

Entré: 100:-
Ett samarbete med GiG Jazzförening

Lördag 17 juni
ABONNERAT FÖR BRÖLLOP

Söndag 18 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 21 juni kl 19.00
TRAKTEN LIVE – READING I SOMMARKVÄLL – Text och musik i dialog
I samarbete med tidskriften TRAKTEN. Läs mer om det samarbetet här!>>

Steven träffar Blanka på ett kafé, det finns ingen annan ledig plats än vid hennes bord. De är båda unga. Båda två udda och särlingar. De börjar prata och går ut från kafét tillsammans.
Steven tänker att ödet har fört honom till lyckan.
Så fel han har.

Karin Flygare läser
Simon Stålspets spelar

Entré: 100:- och för ytterligare 150:- får du värmande soppa, nybakt bröd, pålägg, måltidsdryck, hembakt fikabröd och kaffe. Vi serverar soppa och fika från och med 17.30 och själva evenemangen börjar 19.00. Man kan självklart välja att bara kolla in evenemanget utan mat.

Ni bokar in er på: info@skottvangsgrufva.se och berättar om ni även vill äta innan evenemanget.

Ett samarbete mellan Trakten, Skottvångs Grufva och  GiG Jazzförening

Fredag 23 juni
KLASSISKT MIDSOMMARFIRANDE
Öppet för mat- och fikaservering 12-17. Vi klär stången tillsammans vid 14 tiden och dansar sedan in sommaren vid 15.00 med ringdanslekar och dragspelsmusik.

Midsommardagen
STÄNGT

Söndag 25 juni 12-16
SÖNDAGSBUFFÉ

Onsdag 28 juni kl 20.00
ANDERS F RÖNNBLOM – BRAVADO BRAVADO
Han har skrivit rockpoesi och låtar i över 50 år och producerat ett 40-tal skivor. Hans tio senaste skivor under detta århundrade har alla fått 5:or eller 4:or av recensenter. Vid 77 års ålder leder Anders F Rönnblom ett av Sveriges bästa rockband och har inga planer på att varva ner.

2023 fyller skivan »Måsarna Lämnar Gotland Och Hela Sverige Tittar På« 50 år. Jubileumsboxen planeras till hösten. Den kommer även att innehålla skivan »Alternativ Rock’n’Roll Cirkus« från 1974, plus ett tiotal bonuslåtar som aldrig tidigare varit publicerade.

90-talsgruppen Bravado Bravado startades av Jesper Lindberg, Håkan Ström och Anders F Rönnblom 1989. Gruppen släppte två LP och tre singlar och turnerade mellan åren 1989-1993. Nu återförenas gruppen och i höst släpps skivan Wisdom Of The Ancient Ones på LP & CD. Bravado Bravado var en av föregångarna till den altcountry- och americanatrend som senare växte i Sverige under 90-talet. Tillsammans med grupper som bl a Traste Lindéns Kvintett, Perssons Pack, Lars Bygdéns 1000 Dollar Playboys och Gram Parsons Project.

Fyra av originalmedlemmarna ingår i dagens Bravado Bravado: Rönnblom, Lindberg, Rothstein och Månsson. Basisten Björn Aggemyr från AFR Band ersätter Håkan Ström. Tre av låtarna från debutskivan – Jazz, Osårbar och Ömhetsdesperado – har idag blivit klassiska livelåtar och speciellt Osårbar är en ofta återkommande livefavorit, i de mest skiftande arrangemang.

Rönnblom konstaterar: Turnén som börjar i sommar skulle ha startat på våren 2020, men pandemin satte käppar i hjulet. Äntligen får vi komma ut och spela. Och plattan som kommer senare i höst är producerad av punklegenden Johan Johansson. Det kan inte bli annat än helt underbart.

Grillbuffé serveras från kl 18.00

Biljettpris: 300:-
Grillbuffé: 350:-

HÄR KÖPER DU BILJETT: https://www.nortic.se/ticket/event/46208

Fredag 30 juni från kl 17.30
19.00 – MUSIKQUIZ med Kulturskolans Ferieband (Fri entré)

Från 17.30 – BYGDEPUB med Grillbuffé för 255:- inkl. måltidsdryck, kaffe
och något sött till kaffet.